Wszystko o:

50 anty tpo

Użytkownik

TSH wysokie

TSH wysokie

Odebrałam wyniki, bardzo proszę o ich interpretację, oto one: TSH (norma to 0,27-4,2) ja: 146,6 !!! (za wysoko), FT4 (norma 0,93-1,7) ja: 0,29m (za nisko), anty-TPO (norma górna 34) ja: 410 !!! (za wysoko). Mam 29 lat. Mój lekarz rodzinny zaniepokoił się moimi objawami, dlatego zleciła mi zbadanie hormonów tarczycy. Dodam jeszcze, że pół roku temu urodziłam synka (nie wiem czy ma to jakiś związek) ciąża przebiegała prawidłowo, nigdy wcześniej nie miałam z tarczycą problemów. Nie mogę schudnąć po ciąży w żaden sposób (ćwiczę po 90 min dziennie na bieżni i orbitreku, nic prawie nie jem) a i tak tyję... Przed ciążą ważyłam 45-50 kg przy wzroście 165cm, w ciąży przytyłam 14 kg, po urodzeniu dziecka waga spadła do 60 kg... obecnie tyję w tempie ekspresowym, jest już 70 kg - jest to dla mnie wielki szok, nigdy wcześniej nie byłam 'taka gruba' tym bardziej że ćwiczę i nie jem.

Niedoczynność, Hashimoto czy co?

We wrześniu 2012 mój lekarz ginekolog-endokrynolog stwierdził u mnie niedoczynność tarczycy (TSH 2.6 mIU/l 0.27-4.20, FT4 16.73 pmol/l 12.0-22.0, FT3 6.36.34 pmol/l 3.13-6.76 i ANTY-TPO 12.91 IU/ml <34) i zalecił branie Euthyroxu (pół tabletki 25). Z wcześniejszych badań USG tarczycy dowiedziałam się że ma ona rozmiar 8mm i że prawdopodobnie to Hashimoto. Zaczęłam stosować lek a dawka została stopniowo zwiększona (całe 25, 1,5 tabletki 25, pół 50 ,dziś jedna 50) . W październiku powtórzyłam badanie(TSH 2.19 mIU/l 0.27-4.20,FT4 13.21 pmol/l 12.0-22.0,zmieniło się zatem coś innego: DHEA-s 64.21 ug/dl 65-407, CHOLESTEROL CAŁK. 204 - mg/dl). W prawdzie TSH było w normie ale od września do połowy stycznia przybrałam ponad 8kg!! Nie zmieniając swojego trybu życia i nawyków żywieniowych. pod koniec stycznia odstawiłam Euthyrox i moja waga spadła po tygodniu o 4kg! zaś powtórzone badanie TSH mnie nie pocieszyło (TSH 5.89 - mIU/l 0.27-4.20, FT4 12.12.7 pmol/l 12.0-22.0 i na dodatek MPV 11.8 - fl 8.0-11.0). Co mi jest? Nie chce chorować ale nie chce też tyć. Mam 23lata,160cm wzrostu i obecną wagę 57kg . Dodam jeszcze że stosuje plastry antykoncepcyjne. Co zmienić, z czego zrezygnować, lub co zacząć stosować?

Objawy raka tarczycy. Jak rozpoznać raka tarczycy i jak można go skutecznie leczyć?

Zmiany nowotworowe w obrębie tarczycy zdarzają się stosunkowo rzadko. Szacuje się, że stanowią zaledwie jeden procent wszystkich diagnozowanych nowotworów złośliwych. Zatem, jakie są objawy raka tarczycy, jak go zdiagnozować i jak wygląda leczenie?

Mapa LP

kości ile procent uszczerbku dr tomasz mandat neurochirurg 50 anty tpo rak kości ogonowe objawy kłucia pod lewą piersią pepsi zdrętwiała noga i ręka osteofity i sklerotyzacja powierzchni stawowych jaka jest norma urobilinogen mocne bicie serca po alkoholu zmiany przeciążeniowe stawów

Niedoczynność tarczycy - mogę bezpiecznie odstawić leki i urodzić dziecko?

tarczycy - tzw. choroba Hashimoto związana z obecnością przeciwciał anty-TPO). Dlatego sugeruję Pani wykonywanie badań i przyjmowanie leków według zaleceń lekarza - jeśli tarczyca podejmie funkcję będzie to widoczne w badaniach i lekarz odstawi leki. Druga, bardzo ważna kwestia, którą Pani porusza to

Zobacz wideo

anty TPO

zmiane z 50, po 50 dniach na stałe 50mg. Po jakim czasie powinam zrobic anty TPO aby wyszlo wiarygodne. Slyszalam ze na poczatku przyjmowania lekow anty TPO sie zmniejsza.

anty TPO???

dziewczyny ostatnoi zrobilam wyniki na tarczyce i niestety: TSH E)1,50 uU/ml -to akurat jest ok :o) FT4 E)1,25 ng/dl 16,1 pmol/l FT3 E)3,85 pg/dl 5,91 pmol/l anty TPO E)100,60** IU/ml anty TG <20IU/ml legenda **poza granicami normy :( E) oznaczenie wykonane metoda

Anty TPO

Witam wszystkich serdecznie, i mam takie pytanie. otóż jak to dokładnie z tym jest. Ja na początki leczenia miałam przeciwciała w granicach ok. 115 przy normie do 12. Hormony były w normie (górnej) i dostałam 50 letroxu. I tak sobie brałam i kontrolowałam. Czułam sie ok bez większych sensacji

Wysokie antyTPO

W styczniu bylam u endokrynologa.Wyniki TSH 3,150(0,270-4,200),FT3 3,25(2,02-4,43),FT4 1,32 (0,93-1,70).Mialam tez zrobione badanie usg.Doktor powiedzial,ze po usg widzi,ze bede miala niedoczynnosc.Kazal wrocic w maju z badaniami TSh i anty TPO.Dzisiaj odebralam wynik TSH 4,41(0.35-5,50

Anty_TPO...

w sierpniu. Ostatni poziom B12 to 300. allegro.pl/show_item.php?item=2343517976 Odebrałam wynik przeciwciał :D TPO norma IU/ml 0-34, a ja mam 50,83 :D -- http

wyniki anty TPO; TG

Takie mam wyniki, co to oznacza??? p/c przeciw peroksydazie tarczycowej- 3,7 IU/ml/norma do 12 p/c anty-tyreoglobulinowe - 32,50 IU/ml /norma do 34

baaaardzo wysokie anty TPO

cześć, mam problem, od 2 lat leczę sie na niedoczynność, zaczynałam od TSH 4,56, brałam euthyrox 50 później 75, 4 miesiące temu urodziłam synka, 3 tyg po porodzie wpadłam w niedoczynność w której mimo 2 krotnie zmniejszanej dawki leku nadal tkwię. Zrobiłam anty TPO wynik zmroził mi krew w

p.ciała anty-TPO

powtarza.Lekarz zalecił mi comiesięczne badania i odłożyć tabletki(eutyrox 50)na czas karmienia piersią.Do tej pory były w normie wynosiły TSH 1,17 a teraz TSH wynosi 0,08.Zrobiłam dodatkowo p.ciał anty-TPO, które wynoszą: >1000,0 a norma jest do 35. Trochę się boję. Jak można zinterpretować te

antyTPO- proszę o pomoc

Witam, leczę się na niedoczynność tarczycy od października. Została wykryta we wrześniu. Co 6 tyg robię wyniki. Dzisiaj odebrałam wynik tsh i antyTPO. Wynik tsh spadł na 1.44, za to antyTPO wynosi 275, a górna granica jest 34. Dzwoniłam do swojego lekarza, ponieważ staramy się o dziecko. Lekarka

wysokie anty TPO Pomocy!

USG stwiedzil,że mam przewlekle autoimunologiczne zapalenie tarczycy,która jest już wogóle nieczynna. Zlecil przyjmowanie Euthyroxu 75 i zalecil zrobienie anty TPO. Zrobilam wczoraj i przed chwilą dzwonily Panie z labolatorium ,że jest już wynik niestety niedobry Any TPO mam 1435 przy normie 34

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!