Wszystko o:

a trójglicerydy

mmr

Trójglicerydy średniołańcuchowe (MCT). Definicja, działanie i zastosowanie MCT

Trójglicerydy średniołańcuchowe (MCT). Definicja, działanie i zastosowanie MCT

Trójglicerydy średniołańcuchowe (MCT) mają mało naturalnych źródeł. Można je dostarczać organizmowi przez jedzenie kokosów, wiórek i mleka kokosowego, a także przyjmowanie oleju kokosowego. Mimo że trójglicerydy średniołańcuchowe wykazują działanie lecznicze, trzeba je stosować w umiarkowanych ilościach.

Trójglicerydy - czym grozi ich podwyższony poziom? Przyczyny nadmiaru i badanie trójglicerydów

Trójglicerydy to jedno z najważniejszych źródeł energii dla organizmu. Trójglicerydy są nam niezbędne, ale ich wysoki poziom stanowi poważne zagrożenie dla zdrowia.

Wyniki badań - cholesterol

Zrobiłem badania krwi wyniki to: cholesterol 234, trójglicerydy 206 ,aspat 165, alat 32.7. Co wynika z tych badań?

Ogólne wyniki badań

Odpowiada lekarz Ewa Witkowska Przedstawione przez Panią wyniki badań są prawidłowe, poza stężeniem cholesterolu, które jest podwyższone (górna granica normy wynosi 200 mg/dl). Wysokie stężenie cholesterolu całkowitego we krwi najczęściej jest spowodowane niewłaściwą dietą (spożywaniem zbyt dużej il

Hipoalfalipoproteinemia: objawy, diagnoza, leczenie

Hipoalfalipoproteinemia: objawy, diagnoza, leczenie

hipoalfalipoproteinemii polega na podawaniu kwasu nikotynowego. Zalecane są także ćwiczenia aerobowe, dieta redukująca masę ciała, wprowadzanie produktów bogatych w nienasycone kwasy tłuszczowe cis i ograniczenie tłuszczów trans. Hipoalfalipoproteinemia a znaczenie lipoprotein Lipoproteiny to cząsteczki transportujące

Podwyższenie trójglicerydów

Odpowiada lekarz Magdalena Zemlak: Podwyższone stężenie trójglicerydów zwiększa ryzyko chorób sercowo-naczyniowych (m.in. nadciśnienia tętniczego, choroby wieńcowej, udaru mózgu) z tego powodu należy dążyć do obniżenia ich stężenia. Leczenie jest wielokierunkowe i w dużej mierze zależy od pacjenta.

Zawroty głowy, omdlenia

Odpowiada lekarz Magdalena Zemlak: Zawroty głowy mogą być też związane z procesem toczącym się w obrębie ucha wewnętrznego. W celu dalszej diagnostyki zalecam się skonsultować się z laryngologiem, który zaleci dalsze badania.

Wahania ciśnienia

Odpowiada lekarz Marek Wolski: Sugeruję rozpoczęcie diagnostyki dwutorowo. Po pierwsze wydaje mi się słuszne rozpoczęcie konsultacji psychologicznych i próba poukładania spraw prywatnych i zawodowych celem obniżenia poziomu stresu. Bardzo często objawy chorobowe są tylko odbiciem stanu psychicznego

Lecytyna - dlaczego jest ważna?

Lecytyna - dlaczego jest ważna?

, trójglicerydy i wodę. Lecytynę przedstawia się najczęściej jako główkę z ogonkiem. W ogonku znajdują się kwasy tłuszczowe, zaś w główce glicerol, grupa fosforowa i jeden ze związków, które są najważniejszymi elementami fosfolipidów (cholina, inozytol lub seryna). Po raz pierwszy została pozyskana z żółtka jaja

Badanie troponiny - sprawdź, czy jesteś narażony za zawał

Badanie troponiny - sprawdź, czy jesteś narażony za zawał

, rozwarstwienie aorty, niewydolność nerek czy uszkodzenie serca poprzez stosowanie niektórych leków kariotokstycznych.Zobacz także: Otyłość brzuszna - co jest przyczyną i jak się jej pozbyć? Cholesterol LDL. "Złe" oblicze cholesterolu, które ma swoje plusy Trójglicerydy - czym grozi ich podwyższony

Zobacz wideo

Cholesterol - jak to z nim jest?

Jestem osobą dość szczupłą, staram się zdrowo odżywiać, w wolnych chwilach uprawiam sport,jednak zrobiłam sobie ostatnio badania, z których wynika , że mój cholesterol całkowity wynosi 6,44 mmol/l(norma do 5,2) HDL 2,16(norma 1,04-1,55) LDL 3,58(norma do 3,40) oraz trójglicerydy 1,55 (norma 0,4-1,7

Zawroty głowy, omdlenia

Wiek 19 lat. Mężczyzna. Od długiego czasu występują częste zawroty głowy (nawet codzienne, raz dziennie), wcześniej również omdlenia, sporadyczne bóle głowy. Waga jest w normie. Dwóch neurologów nie wykryło niczego. Ostatnio robione badania: Morfologia, OB, ALAT, ASPAT, Trójglicerydy, cukier

Wahania ciśnienia

na zaniżone ciśnienie, czuję się dziwnie osłabiona, senna, kręci mi się w głowie przy zmianie pozycji. Wyniki krwi mam bardzo dobre, cholesterol, trójglicerydy, cukier , wapń, magnez, potas, EKG - w granicy normy. Mam bardzo dużo na głowie, jestem dyrektorem 3 placówek oświatowych, mam też poważne

Podwyższenie trójglicerydów

Dzień dobry Państwu, bardzo proszę o metodę leczenia, ponieważ mam od dłuższego czasu trójglicerydy mocno podwyższone 360. Jak się zbadałem to lekarz mnie wystraszył, że koniecznie muszę zmniejszyć ten stan trójglicerydów. Mieszkam we Wrocławiu i rejestracja jest dopiero na listopad. Biorę

Problemy zdrowotne 19-latki

zaawansowane typu Alpicort, Novoxidyl, Zoxiderm. Efektów nie ma. Wszystkie badania(TSH,fT3,fT4,AST,ALT,mocz,MORFOLOGIA,glukoza w surowicy, trójglicerydy, cholesterol, kreatynina, próby pasożytnicze - są w normie, jedynie glukoza podniesiona do 105) wykonywałam prywatnie bez skierowania. Od kogo mogę uzyskać

trójglicerydy

Witam, mam pytanie. Czy któraś z Was ma podwyższone trójglicerydy ? Na początku ciąży miałam w normie a teraz (31 tc) mam normę przekroczoną 2- krotnie. Mój gin powiedział, że w ciąży to jest normalne. Czekam na odpowiedzi.

Trójglicerydy

Rzadko chodzę do lekarza ,generalnie na karte zdrowia ,ponieważ rodzice choroują na miażdzycę zrobiłem badanie krwi na cholesterol (205 mg/dl)czyli nieznacznie przekroczone normy ,natomiast Trójglicerydy znacznie powyżej normy (280mg/dl ) dostalem od internisty lek(APO-FENO)A PRZECIESZ CZUJE

TRÓJGLICERYDY

nie wykazały - ciśnienie jest na poziomie (jeśli nic nie biorę, a biorę w tej chwili Bisocard) 140/90, czasami trochę wyższe. Cholesterol jest 200, ale w rozbiciu to nie wiem. Wiem, że podwyższony poziom trójglicerydów może być symptomem wielu innych schorzeń, ale nie wiem czego. Proszę o

Trójglicerydy...

Często mam podwyższone,naczczo tak do 350,a raz zrobiłam badanie po zjedzeniu suchego rogala i wypiciu herbaty i TG były 623.

poziom trójglicerydów

Czy ktoś wie może, czego objawem może być zbyt niski poziom trójglicerydów? Dużo za niski - dolna granica normy to 60, a jest 32. Żaden lekarz nie udzielił mi odpowiedzi na to pytanie, tylko sie ogromnie dziwią. Z czym to może byc związane?

niedoczynność / trójglicerydy

Witajcie przyjmuje letrox 50 na niedoczynność , teraz robiąc badania trojglicerydy 298 ... Lekarz ogólny przepisał mi ATORIS jednak wolała bym dieta je zmniejszyć co radzicie ? Jaka macie dietę , a może ktoś stosuje ten lek ? Pozdrawiam

Podwyższone trójglicerydy.

. Ciśnienie nadal wysokie, zwykle 147/90. Lipidogram: Cholesterol - 152 HDL - 43 LDL - 74 Trójglicerydy - 175 Wizyta u lekarza rodzinnego w środę, a ja się martwię :( Co się dzieje z moim mężem? -- stock-photo.com.pl/ - Zaprezentuj

Trójglicerydy - jaka norma?

Jaka jest norma dla trójglicerydów? Moja mama ma 207, cholesterol 194, HDL 28. Czy te wyniki są dobre? Martwie się o mamę, a jedna koleżanka powiedziała, że to grozi zawałem, czy to prawda? proszę o odpowiedź. Dziękuję. -- Asia odeszła :(

Re: Trójglicerydy...

A ja odwrotnie cholesterol 260 a trójglicerydy w normie . O czym to świadczy?

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!