Wszystko o:

alat aspat normy

Eliza Dolecka

Kolor kału - o czym świadczy?

Kolor kału - o czym świadczy?

Wyraźna zmiana zabarwienia stolca może oznaczać problemy zdrowotne, ale nie musi. Czasem to wyłącznie skutek diety czy przyjmowanych leków

Za niski poziom cholesterolu całkowitego: przyczyny i skutki

Niedobór cholesterolu grozi depresją, zaburzeniami pracy mózgu i układu nerwowego. Może być skutkiem nieprawidłowego wchłaniania, stosowanych leków, ale i objawem ciężkich, zagrażających życiu schorzeń, przede wszystkim wątroby

Mapa LP

Mapa artykułów

Wątroba: genialna sprzątaczka, ale do czasu...

Wątroba: genialna sprzątaczka, ale do czasu...

AlAT: do 40 IU/l - aminotransferaza asparaginianowa AspAT: do 37 IU/l 2. Bilirubina 0,2-1,0 mg/dl (3,4-17 umol/l) Uwaga! Na wydruku z wynikiem badania możesz spotkać się z nieco innym zakresem norm. Jako obowiązujące traktuj te podane przez laboratorium: niewielkie różnice wynikają bowiem z np. z

Pamiętaj o badaniach, czyli jak uprzedzić chorobę

badań możemy również poprosić o sprawdzenie, jak funkcjonuje nasza wątroba. Proste badanie stężenia we krwi enzymów wątrobowych - aminotransferazy alaninowej i asparaginianowej (AlAT i AspAT) - pozwala ocenić, czy nasza wątroba nie została uszkodzona np. przez nadmiar alkoholu. AlAT i AspAT Norma

Wątroba i jej wrogowie

Wątroba i jej wrogowie

zakażenia wirusem zapalenia wątroby. Co powinno zaniepokoić Nieprawidłowe wyniki badań wątroby: AlAT i AspAT - enzymy wątrobowe: norma - poniżej 40 IU/l. Bilirubina: norma - 0,2-1,0 mg/dl (3,4-17 umol/l). Utrzymujące się przez długi czas objawy: osłabienie, bóle stawowe i mięśniowe lub świąd skóry, brak

Polka na badaniach

Polka na badaniach

) -wynik prawidłowy 140-199 mg/dl (7,8-11 mmol/l) - nieprawidłowa tolerancja glukozy 200 mg/dl (11,1 mmol/l) lub powyżej - cukrzyca Poziom poszczególnych składników krwi odpowie nam na pytanie, jak funkcjonują nasze narządy wewnętrzne. Wątroba AlAT i AspAT - enzymy wątrobowe - aminotransferaza alaninowa

Wątroba i jej wrogowie

pracownicy ochrony zdrowia, więziennictwa, policji i innych służb ratunkowych Pamiętaj - badanie należy wykonać, nawet jeżeli nie wystąpiły żadne objawy zakażenia wirusem zapalenia wątroby Co powinno zaniepokoić - nieprawidłowe wyniki badań wątroby AlAT i AspAT - enzymy wątrobowe

Podwyższony aspat, alat, ggtp, ldh, alp

rodzaj wykonywanego zawodu gdyż badania reumatoidalne w styczniu bez zastrzeżeń. Na początku maja zrobiłam badania krwi ( po ataku bólowym w dołku między żebrami , wizyta na SOR-ze skonczyla sie zapisaniem leków rozkurczowych). Badania krwi na 4 dni po ataku : Alat 439 U/l Aspat 143 U/l GGTP 189 U

Wydalanie wapnia ponad normę

Dobowe wydalanie wapnia ponad normę. Moje badania to TSH w normie, PTH w normie, wapń we krwi w normie, wapń jonizowany 1,12 moj wynik 1,13 powyżej normy, witamina d poniżej normy, reszta badań aspat, alat, ggtp, ldl, hdl, cholesterol, cukier, ob, morfologia dobre. USG tarczycy przytarczyc

Wyniki badań - bilirubina

chodzi o bilirubinę całkowitą) i AspAT są w granicach normy. Poziom AlAT przekracza górną granicę normy, co często jest objawem przewlekłych chorób wątroby. Wśród potencjalnych przyczyn takiego stanu mogą być m.in. WZW B, WZW C, stłuszczenie wątroby, lekopochodne uszkodzenie wątroby lub

Zawroty głowy, omdlenia

Wiek 19 lat. Mężczyzna. Od długiego czasu występują częste zawroty głowy (nawet codzienne, raz dziennie), wcześniej również omdlenia, sporadyczne bóle głowy. Waga jest w normie. Dwóch neurologów nie wykryło niczego. Ostatnio robione badania: Morfologia, OB, ALAT, ASPAT, Trójglicerydy, cukier

Leczenie zespołu policystycznych jajników (PCOS)

: * Testosteron 75,40 norma 20-40 *SHBG 41,60 norma 19,80 - 155,20 * Prolaktyna 40,29 norma: 4,79 - 23,30 * DHEA-SO4 522,50 norma: 8,60 - 493,60 A to wyniki wątroby po PÓŁ ROKU YASMINELLE : ASPAT 89,1 norma 5,0 - 38,0 ALAT 133,3 norma 5,0 - 40,0 Mój organizm bardzo źle znosi tabletki

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: Normy Aspat i Alat u dzieci

Witam, normy u dzieci są wyższe zwłaszcza u niemowląt w pierwszych miesiącach życia, zależne też od ustawienia aparatu w laboratorium, więc trudno mi wymienić liczbowo, pozdrawiam serdecznie

Re: Normy Aspat i Alat u dzieci

Hej,potwierdzam co mowi pani doktor,ale dodam od siebie,jako osoby pracujacej w laboratorium,ze do 3 r.z normy te sa wyzsze niz u doroslych. Jezeli chodzi o konkretne wartosci to juz zalezy od laboratorium,aparatow i stosowanych metod oznaczania.

Re: mam wyniki Alat, Aspat ....

Witam. Ja mam alat aspat i ggtp w normie a hcv reaktywny i ilościowych też dodatni wiremia 822 000 więc nie zawsze tak jest jak Pan napisał

morfologia

Pani Doktor, robiłam córce kontrolnie morfologie wszystkie parametry wyszły w normach poza rbc 5.12(n.4.96),hgb 13.7(n.13.2),hct 41.7(39.5),mpv 11.4(n11.3),aspat 89(n.40) od zawsze jest podwyzszony i przez ostatni rok utrzymuje sie na podobnym poziomie,alat i ck w normie, czy wyniki Pani zdaniem

Re: Miesiąc po leczeniu generyki z indii

, alat i aspat znacznie spadły. Za dwa dni kończę czwarty tydzień brania leku i wtedy zobaczymy czy HCV RNA ujemne.

Cytomegalia - możliwa reaktywacja?

czego wynika taki wzrost IgG? Dziecko ma powiększone węzły chłonne szyjne, katar, kaszel, temp. 37, próby wątrobowe - ALAT 18 (norma do 33), ASPAT 39 (norma do 32). Czy możliwe, że dziecku się wirus reaktywował?

Re: Zamówienie leków z Indii

Ja od czternastu dni jestem na My HepLVIR, mam często bóle głowy wieczorem, no i ciśnienie mi nieznacznie spadło po leku ale wszystko jest w normie. Na początku terapii miałem aspat i alat około 86 a po tych czternastu dniach zrobiłem badania no i spadły do koło 18. Chyba lek działa na wirusa, za

Re: Wynik biopsji BLAGAM o opinie!!

Niestety diagnoza brzmi autoimmunologiczne zapalenie watroby. Przecwciala ujemne jdnak w 2010 wyszly ana 1:160 ale wyniki wtedy po odchudzaniu (-30 kg) wrocily do normy aspat alat i lekarka mnie uspokoila ze to nie immunologia...potwm w 2011 bylam w ciazy przytylam 40 kg i znowu aspat i alat

Re: Zrobiłem dzisiaj fibroscan i załamka...

Witam, Od miesiąca wiem,że mam wzw c .Wyniki mam jak zdrowy człowiek, alat i aspat w normie usg jamy brzusznej prawidłowe.Wiremia wirusa 823000.Robiłam w pt fibroscan .Mam stan zwłóknienia f3 bez stłuszczenia watroby. Nie wiem co dalej..? Kiepski476 wiem,ze masz dużą wiedzę....Powiedz proszę czy

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!