Wszystko o:

anty tpo 10 iu

Wynik Anty-TPO

Wczoraj odebrałam wyniki badań krwi pod kątem tarczycy. Wszystkie wyniki mam w normie (TSH, FT4, FT3, Anty-G) jedynie co mnie niepokoi do wynik Anty-TPO norma wynosi 0-34 IU/ml, mój wynik to 48,77. Co oznacza taki wynik? Czy powinnam wykonań jakieś dodatkowe badania?Podwyższone stężenie przeciwciał

Wyniki badań FT4 i anty-TPO

Otrzymałam wyniki FT4 i anty-TPO. Oto one: FT4 0,876 ng/dl; anty-TPO 5,00 IU/ml Proszę o pomoc w interpretacji wyników. Nie napisała Pani z jakiego powodu zostały zlecone badania, ani jakie objawy skłoniły Pani lekarza do ich zlecenia. Bez tych informacji mogę jedynie powiedzieć, że poziom hormonu

Badania na anty - Tg i anty - TPO

Lekarz polecił mi zrobić badania na: a-tyb, a-TPO. W jakim celu wykonuje się te badania i co one mierzą?Badania, które Pani zlecono to testy na przeciwciała przeciwko tyreoperoksydazie (anty - TPO) i tyreoglobulinie (anty - Tg).Oznacza się je w przypadku podejrzenia niedoczynności tarczycy, która

witam wczoraj odebrałam wyniki badań krwi córki pod kątem tarczycy TSH wynosi 4,6 ,ANTY-TPO 5,0 ,ANTY-TG 10,09 co mogą oznaczać te wyniki ??

.

witam wczoraj odebrałam wyniki badań krwi córki pod kątem tarczycy TSH wynosi 4,6 ,ANTY-TPO 5,0 ,ANTY-TG 10,09 co mogą oznaczać te wyniki ??

.

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: Zapalenie i guz tarczycy, wyniki?

Witaj masz typowe przeciwciała odpowiedzialne za zapalenie tarczycy: > Anty-TPO 363 IU dla normy <34 > Anty-TG 567 IU dla normy 10-115 Masz niski poziom hormonu Ft4 odpowiedzilanego za niedoczynność: FT4 15.38% FT3 64.00% Przeważnie w niskiemu Ft4 towarzyszy wysokie TSH chcąc

Poproszę o interpretację wyników. Hashimoto?

,78) FT 3: 4,26 pmol/l (norma: 3,8 - 6) FT 4: 10,14 pmol/l (7,86 -14,41) P/c anty-TG < 0,9 IU/ml (norma: 0 - 4) P/c anty-TPO: 1,40 IU/ml (norma:0 - 9) P/c p.receptorom TSH: 0.46 IU/l. Proszę o pomoc w interpretacji wyników. Czy naprawdę mam Hashimoto?

PROSZĘ O INTERPRETACJE WYNIKÓW

-324) Anty TPO - 7.93 (poniżej 34) Anty TG ponieżej 10 iu\ml ( poniżej 115) Dodam że ostatnio pogorszył mi się bardzo wzrok i czasami czuje ból oka), oraz w krótkim czasie bez zmiany diety przytyłem co najmniej 10 kg.

Proszę o interpretację wyników dla mamy

29,41% 0,95 (0,7-1,55) FT3 57,92% 3,39 (2,0-4,40) anty-TG <6,4 (0-18) IU/ml anty-TPO 1,0 (0-8) IU/ml Wit D3 metabolit 19,3 ng/ml niedobór < 20 01.2016 USG tarczycy Gruczoł tarczycy położony typowo lewy 7x11x28mm - objętość 1,078 ml prawy 10x19x41mm

Re: Interpretacja wyników

,0 U/l < 32,0 Hormon tyreotropowy (TSH) (ICD9:L69) 1,160 uIU/ml 0,270 ? 4,200 Wolna trijodotyronina (FT3) (ICD9:O55) 2,91 pg/ml 2,60 ? 4,50 Wolna tyroksyna (FT4) (ICD9:O69) 1,33 ng/dl 0,93 ? 1,70 CRP (ilościowy) (ICD9:I81) < 1,00 mg/L < 5,00 P/ciała przeciw peroksydazie tarczycowej (anty-TPO

Re: Czy to może być tarczyca?

12.0-22.0) (przeliczenie kalkulatorem forum na %: 43,90%) TSH 2.94 mIU/l (norma 0.27-4.20) ANTY-TG 10.95 IU/ml (norma <115) ANTY-TPO 9.64 IU/ml (norma <34) ...czyli w ciągu niecałego mca TSH skoczyło z 1,87 na 2,94 (czyli o 57%), a pozostałe wyniki prawie nie drgnęły. O co chodzi??? :/

Interpretacja wynikuów FT3 FT4 ANTY-TPO tsh

Proszę o pomoc w interpretacji wyników FT3 2.92 2,6 - 5,4 pg/ml FT4 0.94 0,82 - 1,51 ng/dl Anty-TPO ( 321.10 ˄ < 4,0 IU/ml TSH 4,182 0,270- 4,700

wszystko niskie, ujemne procenty, co dalej?

,0 - 4,4); 21,67% ; nie wiem, czy tu zmiana norm ma związek z wiekiem??? jednostki były te same; ft4 ?1,00 (n: 0,93 ? 1,7); 9,09% / 1,12 (n: 0,93-1,7); 24,68% tu normy były te same anty ? TPO 10,32 IU/ml ; norma < 34 anty ? TG 17,16 IU/ml; norma <115 inne badania: cholesterol całkowity : 212

Prośba o interpretacje wyników.

przeszłam tj.3 ciąża pozamaciczna. Porobiłam mnóstwo badań żeby znaleźć przyczynę poronień i wyniki wszystkie ok. Ginekolog twierdzi z genetykiem że tkwi problem immunologiczny. Moje wyniki: TSH 1,230 uIU/ml (0,27-4,20) FT3 5,48 pmol/l (3,10-6,80) FT4 18,49 pmol/l (12,00-22,00) anty TPO 32,03 IU

Prośba o interpretacje wyników

Prośba o interpretacje wyników TSH 4.170 Norma 0.27-4.2 μIU/ml Po tym wyniku dostaje skierowanie na następne badania. Po 2 tygodniach następujące wyniki. TSH 3.850 norma 0.27-4.2 μIU/ml Ft4 2.29 ng/dl norma 0.93 -1.7 ng/dl Ft3 4.53 pg/ml norma 2-4.44 pg/ml Anty TPO 7.51 IU

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!