Wszystko o:

anty tpo 10 iu

Wynik Anty-TPO

Wczoraj odebrałam wyniki badań krwi pod kątem tarczycy. Wszystkie wyniki mam w normie (TSH, FT4, FT3, Anty-G) jedynie co mnie niepokoi do wynik Anty-TPO norma wynosi 0-34 IU/ml, mój wynik to 48,77. Co oznacza taki wynik? Czy powinnam wykonań jakieś dodatkowe badania?Podwyższone stężenie przeciwciał

Wyniki badań FT4 i anty-TPO

Otrzymałam wyniki FT4 i anty-TPO. Oto one: FT4 0,876 ng/dl; anty-TPO 5,00 IU/ml Proszę o pomoc w interpretacji wyników. Nie napisała Pani z jakiego powodu zostały zlecone badania, ani jakie objawy skłoniły Pani lekarza do ich zlecenia. Bez tych informacji mogę jedynie powiedzieć, że poziom hormonu

Badania na anty - Tg i anty - TPO

Lekarz polecił mi zrobić badania na: a-tyb, a-TPO. W jakim celu wykonuje się te badania i co one mierzą?Badania, które Pani zlecono to testy na przeciwciała przeciwko tyreoperoksydazie (anty - TPO) i tyreoglobulinie (anty - Tg).Oznacza się je w przypadku podejrzenia niedoczynności tarczycy, która

witam wczoraj odebrałam wyniki badań krwi córki pod kątem tarczycy TSH wynosi 4,6 ,ANTY-TPO 5,0 ,ANTY-TG 10,09 co mogą oznaczać te wyniki ??

.

witam wczoraj odebrałam wyniki badań krwi córki pod kątem tarczycy TSH wynosi 4,6 ,ANTY-TPO 5,0 ,ANTY-TG 10,09 co mogą oznaczać te wyniki ??

.

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: Proszę o pomoc w interpretacji wynikow

Poprosze o interpretację wyników badań fT4 1,35ng/dl fT3 3,10 pg/ml anty-TPO 8,63IU/ml TSH 3 gen. 3,73 uIU/ml. Dodam że mam 23 lata, w przeciągu ostatnich miesięcy zauważyłam u siebie takie objawy jak ciągłe zmęczenie, problemy ze skórą, ciągła zmienność nastrojów, przytyłam ok. 10 kg.

Re: scyntygrafia tarczycy 24 i 48 h

witajcie mam wyniki czesciowe czekam na kolejne za tydzien scyntygrafia.. powiedzcie mi prosze co oznacza anty-TG 40,83 IU/ml 0,00 4,11 H anty-TPO 524,43 IU/ml 0,00 5,61 H Witamina D3 metabolit 25(OH) Wynik badania: 43,60 ng/ml Niedobór <10 ng/ml Poziom niewystarczający 10-30 ng/ml Poziom

Proszę o interpretację wyników

Witam o to moje wyniki: TSH 1,66 ulU/ml zakres referencyjny 0.35-4.94 Ft4 0,98 ng/dl zakres referencyjny 0,70-1,48 Ft3 3,06 pg/ml zakres referencyjny 1,71-3,71 AntyTPO 1,0 IU/ml < 5,61 AntyTG 5,19 IU/ml < 4,11 P/ciała przeciwko receptorom TSH 0,54 IU/L < 1

Re: scyntygrafia tarczycy 24 i 48 h

napisze od nowa wszystkie co mam robione w tym tyg, TSH 0,219 ?IU/ml 0,350 4,940 L FT3 2,75 pg/ml 1,71 3,71 N FT4 1,46 ng/dl 0,70 1,48 N anty-TG 40,83 IU/ml 0,00 4,11 H anty-TPO 524,43 IU/ml 0,00 5,61 H Witamina D3 metabolit 25(OH) Wynik badania: 43,60 ng/ml Niedobór <10 ng/ml Poziom

Re: Mała tarczyca 6 ml a Hashimoto?

P-c/tyreoperoksydazie (anty TPO) < 0,80 IU/ml Norma: < 8,00 IU/ml TSH - tyreotropina(test III gener.) 1,950 ?IU/ml 42.75% Norma: 0,270 ? 4,200 ?IU/ml Dwa inne laboratoria niestety, ale i tak z wyniku wychodzi, że przeciwciała są nisko, czyli to nie Hashimoto? Proszę o

proszę o pomoc

Proszę o interpretację moich wyników. TSH 2.7176 FT4 0.93 ng/sL FT3 2.93 pg/mL AntyTPO 0.37 lU/mL AntyTG 0.59 IU/mL W kalkulatorze wychodzi FT4 29.87% FT3 61.00% Cukier, morfologia, cholesterol, kreatynina w normie. Czuję się źle od 9 lat - od urodzenia córki, z różnym natężeniem. W ostatnim

Re: Mała tarczyca 6 ml a Hashimoto?

małą objętość. > Tydzień temu TSH i ATPO > > P-c/tyreoperoksydazie (anty TPO) < 0,80 IU/ml Norma: < > 8,00 IU/ml > TSH - tyreotropina(test III gener.) 1,950 ?IU/ml 42.75% Norma: 0,270 ? 4,2 > 00 ?IU/ml > > Dwa inne laboratoria niestety

Wyniki...?

bezsennosci, ciagle uczucie zimna (rece, stopy w zasadze non-stop), opuchnieta twarz, ostatnio bole glowy w kierunku migreny. Na tescie mi wyszlo 37. Wyniki: TSH TSH 1,120 ?IU/ml (norma: 0,270 - 4,200) FT3 FT3 2,67 pg/ml (norma: 2,00 - 4,40) 28% FT4 FT4 1,21 ng/dl (norma: 0,93 - 1,70) 36% anty-TPO anty-TPO

chyba mam kłopot z konwersją ??

Ponieważ jetem ciągle zmarznięta, nieco zmęczona i skołowana postanowiłam zrobić profil tarczycowy i tak: TSH - 1,32 ulU/mL (0,25-5) ft4 - 15,07 pmol/l (10,6-19,4) ft3 - 4,25 pmol/l(3,5-8,3) anty-tpo poniżej 0,8 IU/ml (<8) anty-tg <6,4 IU/ml (<18) Na pierwszy rzut oka badania ok ale czy

Re: czy mam chorą tarczycę?

,00-8,30) FT4. 10,65 ( 10,60-19,40) FT3. 2,92 ( 4,00-8,30) Anty TPO 4,5IU/ml. <8,0 Jak to wygląda?

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!