Wszystko o:

aspat ponad 200

kaole

Objawy chorej wątroby

Objawy chorej wątroby

Mówi się, że wątroba, kiedy choruje, nie boli. Ale to nie do końca prawda. Najbardziej charakterystycznym objawem, który może zapowiadać zmiany w obrębie wątroby jest ból brzucha z prawej strony pod żebrami, czyli tam gdzie znajduje się narząd. To jednak nie jedyne sygnały, że z wątrobą dzieje się coś niepokojącego. Jakie są objawy chorej wątroby? Na co zwrócić uwagę i kiedy wizyta u lekarza jest konieczna?

Krew - skład, funkcja, znaczenie

Nasze ciało oplata sieć naczyń krwionośnych, które docierają do każdej tkanki. Gdybyśmy połączyli wszystkie żyły, tętnice i maleńkie naczynia włosowate (kapilary), powstałaby rurka długości ponad 96 tys. kilometrów, czyli przeszło dwa razy tyle, ile wynosi długość równika! Tą olbrzymią siecią nieustannie, w dzień i w nocy, krąży krew. Żeby serce przepompowało przez nasze ciało cały jej zapas - u dorosłego człowieka około 5 litrów - wystarczy minuta. Nie ma się jednak czemu dziwić, bo gdy życiodajny płyn opuszcza serce, pędzi przez aortę z prędkością 40 cm na sekundę.

Pamiętaj o badaniach, czyli jak uprzedzić chorobę

Jak najwcześniejsze wykrycie atakującej nas choroby to warunek powrotu do zdrowia, a niekiedy nawet ocalenia życia. Dlatego co jakiś czas po prostu musimy sprawdzić stan naszego zdrowia i wykonywać niezbędne badania diagnostyczne.

Żółtaczka typu C - objawy

Żółtaczka typu C - objawy

lekarza rodzinnego). To również może cię zainteresować: Wirusowe zapalenie wątroby typu C: kiedyś wyrok śmierci, dziś choroba niemal w pełni uleczalna Wirus HCV. Co to za wirus, jakie choroby może wywoływać i jak się przed nim bronić Jak czytać i rozumieć próby wątrobowe (AlAT, AspAT)? Dieta wątrobowa

Co to jest wirus HCV? Jakie choroby może wywoływać? Jak się przed nim bronić?

Co to jest wirus HCV? Jakie choroby może wywoływać? Jak się przed nim bronić?

bezinterferonową. To również może cię zainteresować: Wirusowe zapalenie wątroby typu C: kiedyś wyrok śmierci, dziś choroba niemal w pełni uleczalna Jak czytać i rozumieć próby wątrobowe (AlAT, AspAT)? Próby wątrobowe - kiedy warto je wykonać? Cholestaza ciężarnych Objawy raka wątroby. Jak wygląda diagnoza i

Polka na badaniach

Polka na badaniach

) -wynik prawidłowy 140-199 mg/dl (7,8-11 mmol/l) - nieprawidłowa tolerancja glukozy 200 mg/dl (11,1 mmol/l) lub powyżej - cukrzyca Poziom poszczególnych składników krwi odpowie nam na pytanie, jak funkcjonują nasze narządy wewnętrzne. Wątroba AlAT i AspAT - enzymy wątrobowe - aminotransferaza alaninowa

Badania dla dojrzałych

Badania dla dojrzałych

- zmniejszona krzepliwość, np. przy niedoborze witaminy K i uszkodzeniu wątroby  APTT - czas kaolinowo-kefalinowy Norma - 37-46 s  Powyżej normy - zmniejszona krzepliwość  INR Norma - 0,9-1,3  Powyżej normy - zmniejszona krzepliwość  Fibrynogen Norma - 200-400 mg/dl 

Re: Moje wyniki

Syn kuruje się od roku Essentiale, nie pije (czasem tylko małe piwo), odżywia się aż za zdrowo-ze względu na chęć uzyskania atletycznej sylwetki. Od roku ALAT od 180 do ponad 200, ASPAT niewiele niższy.Biopsja jest dla mnie czarną magią. Włóknienia okołowrotne.

Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy

ter69 - Samopoczucie świetne i mam nadzieję, że tak zostanie! Badania: Borelioza ujemna, IgM spadało ze 149 do 16. Bilirubina w normie (przed Buhnerem 200% ponad normę) Aspat, Alat w normie (przed Buhnerem ponad 200% ponad normę) morfologia świetna OB 2 CRP idealne Hormony lepsze ale

co powinnam zrobić?

. Alat jest już w normie, ale Aspat mimo tendencji zniżkowej, utrzymuje się ponad normę – obecnie 52. Pediatra skierował nas do hepatologa – trafiliśmy do dr Gorczycy w Krakowie, która zleciła badanie na cmv z krwi. Oznaczane były tylko IgG – ponad 200. Zleciła dodatkowo badanie z moczu

Re: po drugim zastrzyku alat 178

rok temu zrobiłem sobie badania bo wiecznie mnie coś bolało :( alat był w granicach 400 a aspat ponad 200 i oczywiście skierowali mnie do szpitala na kolejne badanie tam po czterech dniach alat był juz w granicach 820 a aspat grubo ponad 500 ale lezałem tydzien i na własną prośbe sie wypisałem

Re: Na abaxach źle, a bez nich jeszcze gorzej :-(

118 (n. do 135) HDL Chol % 44,5 Poza tym: Transferyna 338 (n. 198- 337) WWT 12,2 % Ponad normę mam potas, ale to pewnie pozostałość po debecylinie, którą ostatnia wzięłam tydzień przed badaniami. u syna: cholesterol całkowity 224 (n. do 200) Cholesterol HDL 92 (n. 35

Re: SWĘDZĄCA SKÓRA - ZŁE WYNIKI KRWI

- zakończona też cc w 39 tyg. (3 tyg temu), wyniki miałam podobne do Twoich Alat Aspat coś ponad 200, z tym że odeszły mi niespodziewanie wody płodowe i brak postępu porodu, teraz też byłam kilka dni wcześniej w szpitalu z polecenia lekarza prowadzącego i byłam monitorowana 3 -4 razy dziennie

Re: cholestaza-czy ze mną jest bardzo źle?

Miałam w ciąży podwyższone aspat i alat (najwyżej ponad 300, po lekach ok 200); badano mi też bilirub, fosfatazę i kway żółciowe i to było ok); zalecenie lekarza wywołanie porodu po skończonym 37 tyg c, ale nie udawało się go wywołać aż do 39 tc (trzecia próba), dwa dni przed terminem

Re: proszę o interpretację badania enzym. wątr.

Witam, mam dokładnie to samo od wielu lat. Wyniki w normie z wyjatkiem Aspatu ponad 200. Miałam badania HCV, HBS , autoprzeciwciała oraz biopsję wątroby, która wykazała nieznaczne uszkodzenie nie wymagajace leczenia.( najprawdopodobniej jest to usszkodzenie polekowe byc może istniejące od

Re: viekirax i exviera

sterydy, badania robione dwa tygodnie temu aspat jest w normie alat 200, w srode bedzie mial badania wiec mamy nadzieje ze alat tez jest juz w normie. Niestety musial spedzic dwa tygodnie w szpitalu, mial robiona biopsje i czekamy na wyniki. Wirusa nie ma ale to azw jeszcze musialo go spotkac niestety.

Re: Analiza krwi - prosze o analize

morfologia w normie. glikemia - jesli naczczo to rowniez w normie. proby watrobowe: aspat nieco panad (40 IU/l), alat ok. cholesterol calkowity jesli jestes dośc mlody to do 200, trójglicerydy okropne (do 120-150), LDL( tzw żły cholesterol) tez ponad norme .jesli jestes obciazony chorobami

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!