Wszystko o:

badanie tg

mmr

Trójglicerydy - czym grozi ich podwyższony poziom? Przyczyny nadmiaru i badanie trójglicerydów

Trójglicerydy - czym grozi ich podwyższony poziom? Przyczyny nadmiaru i badanie trójglicerydów

Trójglicerydy to jedno z najważniejszych źródeł energii dla organizmu. Trójglicerydy są nam niezbędne, ale ich wysoki poziom stanowi poważne zagrożenie dla zdrowia.

Przeciwciała anty-Tg

Tarczyca, jej choroby oraz sposoby interpretacji wyników zarządzających nią hormonów, budzi bardzo wiele wątpliwości i dyskusji. Jednym z ważnych czynników oceny działania tarczycy jest przeciwciało anty-TG.

Mapa LP

Mapa artykułów

Przeciwciała przeciwtarczycowe

Przeciwciała przeciwtarczycowe

Dołącz do Zdrowia na Facebooku! Przy rozpoznawaniu schorzeń tarczycy oznacza się podstawowe hormony tarczycy tj. TSH i tzw. wolne hormony FT3 i FT4. Konieczne jest również przeprowadzenie badań pod kątem przeciwciał, które u osób z prawidłowo funkcjonującym gruczołem nie występują wcale. Do

Subkliniczna niedoczynność tarczycy

Subkliniczna niedoczynność tarczycy

miesiące od ostatniego pomiaru. W przypadku pacjentów, u których zaczynają pojawiać się niepokojące objawy, zleca się przede wszystkim badanie krwi pod kątem stężenia hormonów tarczycy. Bywa, że wzrost TSH wywołany jest zmianami w obrębie przysadki mózgowej , niewydolnością nerek, chorobą psychiatryczną

Tarczyca - zawsze gorący temat

Tarczyca - zawsze gorący temat

...Oczywiście można podać wiele przykładów, kiedy przypadkowo wykonane badanie doprowadziło do wykrycia nowotworu, ale masowe wykonywanie usg tarczycy spowodowałoby więcej niepotrzebnych stresów i kosztów niż dało korzyści. Czy to prawda, że powinniśmy skontrolować także przeciwciała anty-TG i anty-TPO, jak

Markery nowotworowe

Markery nowotworowe

bardzo istotne znaczenie kliniczne, ponieważ jest niezbędna do klasyfikacji wg stadiów zaawansowania nowotworu (badanie określające stadium rozwoju nowotworowego) oraz do oceny skuteczności leczenia. Gonadotropina kosmówkowa (hCG ) Również ten hormon jest fizjologicznie związany z ciążą: zwiększenie jego

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Prokuratura bada obligacje Gminy TG

Co za dziwny zbieg okoliczności, że dopiero po wygraniu wyborów przez Arkadiusza Czecha gazeta "Gwarek" ujawniła, że prokuratura bada obligacje Gminny. Oczywiście jako mało znaczący temat, bo dopiero na 4 stronie. P.S. Ciekawe ile w ostaniach latach środków z budżetu Gminy trafiło do gazety

Wysokie anty-Tg

Zrobiłam badanie krwi, nigdy nie byłam u endokrynologa i chcę się przygotować na wizytę. Niepokoi mnie wysokie anty-Tg 316 (przy normie 0 - 115). Co to może być? TSH 1,57 (0,27-4,2) FT4 75.32% FT3 66.67% anty-TPO <9 (0 - 34) anty-Tg 316 IU/ml (0 - 115)

Re: Proszę o interpretacje wyników

zrob wszytskie badania pod katem tarczycy , tsh, ft3,ft4 dodaj anty-tpo, anty-tg i jesli masz kase to trab, zrob tez usg tarczycy.

Re: interpretacja wynikow usg i krwi

bardzo dziekuje za informacje. Badanie przeciwcial mam zrobic przed kolejna wizyta - na poczatku stycznie. Chyba ze leczenie nie Euthyroxem nie wplywa na wynik i moge wykonac te badania juz teraz? Polecono mi wykonac anty-TPO i anty-TG. Te krzywe o ktorych piszesz - to sa nazwy konkretnych badan do

Re: Prokuratura bada obligacje Gminy TG

Z notki wynika, że prokuratura uchwałę o obligacjach badała od początku roku, w tym i to, czy nadzór wojewody jej nie uchylił, czy nikt nie zaskarżył, czy nie wprowadzono w niej zmian od momentu jej przyjęcia. Zbadała i doszła do przekonania, że uchwała przyjęta przez Radę Miasta w październiku

Badanie anty tpo anty tg Jaka Diagnostyka?

Witam mianowicie chciałbym spytac co oznaczaja takie wyniki badań lekarz endokrynolog polecił mi zrobic anty tpo i anty tg i wyniki wyszły takie anty tpo- 37,40 IU/ml max 35,00 anty tg <20.0 IU/Ml max 40,00 czy mam podstawy do obaw bo naprawde jestem przerażony że to jedno wyszło wyżej z

Re: scyntygrafia tarczycy 24 i 48 h

badanie tg to trójglicerydy? badanie anty tg to badanie p/ciał p/tarczycowych. o scyntygrafii, o której piszesz nic nie wiem. Sama jestem ciekawa co to za badanie i co ma wnieść do diagnozy. -- Sentencja Hipokratesa: Jeśli człowiek sam sobie nie jest lekarzem, jest głupcem,

Re: Brak żelaza a bezsenność? Prawdopodobne?

zrob badania tsh, ft3,ft4 oraz anty-tpo i anty-tg, usg rowniez by sie przydalo. mam podobne doleglisowsci, na dodatek mam kolatanie serca, bezsennosc, dusznosci,drzenie rak, mam podwyzoszone ft3 oraz anty-tpo i anty-tg ale moj lekarz uwaza ze jest wszystko w porzadku (mieszkam za granica) mam

Re: Problem z zasypianiem nastolatki

Patrząc na poziomy FT i TSH można pomyśleć, że ma rzut choroby. Aby to potwierdzić należy wykonać badania p/ciał TPO i TG. -- Sentencja Hipokratesa: Jeśli człowiek sam sobie nie jest lekarzem, jest głupcem,

przeciwciała tarczycy

Tu masz wytłumaczone podwyższone anty-tpo www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/przeciwciala-anty-TPO-norma-jak-interpretowac-wyniki-badan_37635.html podwyższone anty-tg wylecz.to/pl/badania/badania-laboratoryjne/przeciwciala-przeciwtarczycowe-anty-tg.html

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!