Wszystko o:

bilirubina 120

red.

Niedokrwistość (anemia) hemolityczna

Niedokrwistość (anemia) hemolityczna

Niedokrwistość hemolityczna spowodowana jest obumieraniem czerwonych krwinek. Za ich niszczenie najczęściej odpowiada czynnik mechaniczny lub nieprawidłowa budowa erytrocytów.

Za niski poziom cholesterolu całkowitego: przyczyny i skutki

Niedobór cholesterolu grozi depresją, zaburzeniami pracy mózgu i układu nerwowego. Może być skutkiem nieprawidłowego wchłaniania, stosowanych leków, ale i objawem ciężkich, zagrażających życiu schorzeń, przede wszystkim wątroby

Badania dla dojrzałych

Większość czterdziestolatków nie skarży się jeszcze na kłopoty ze zdrowiem. Czy jednak rzeczywiście mogą spać spokojnie? Nie do końca - ostrzegają lekarze. Warto zadbać o profilaktykę

Polka na badaniach

Polka na badaniach

wynik zapisywany jest najczęściej w takiej postaci: 120/80 mm Hg. Pierwsza z podawanych wartości odpowiada ciśnieniu skurczowemu, druga rozkurczowemu. Za nadciśnienie uznaje się dziś wartości równe lub przekraczające 140mm Hg dla ciśnienia skurczowego lub przekraczające 90mm Hg dla ciśnienia

Zobacz wideo

aspat, alat, bilirubina, holesterol :(

odebrałam. alat 46 0-40 aspat 37 0-41 bilirubin direct 0,5 0-0,2 bilirubin total 1,64 0-1 HDL 45,6 40-120 LDL 177,4 0-135 cholesterol 224 120-200 CRP 7,5 0-5 gGT 117 15-60 glukoza 98 70-100 Trójglicerydy 100 1-150. Minął gdzieś tydzień od poprzedniego badania, trochę zrobiłam mu diety, tylko

Re: bilirubina całkowita- wyniki

to tez zalezy jakie laboratorium jaka ma norme u mnie w szpitalu w ktorym parcujie norma to 1,20 wiec specjalnie nie masz co sie przejmowac ale dla penosci poszukaj na necie jeszce o tym bo ja sie nieznam , poztym powinienes tez miec inne badania na watrobe alat itd ja ostanio mialem wynik

wysoka bilirubina,aspat, alat u 4 miesieczniaka

Czy ktoras z mam sie spotkala z takim problemem u swoich dzieci? U mojej dziewczynki od urodzenia stwierdzono przedluzajaca sie zoltaczke fizjologiczna. Ciagnela sie do 3 miesiaca. Bilirubina opadla, reszta parametrow sie unormowala. Wczoraj zrobilam badania i szok...bilirubina 4,35 aspat i

ALAT 79U/I proszę o wskazówki

Zrobiłam badania ALAT i Bilirubina (zdaję na medycynę). I zaniepokoiły mnie wyniki: ALAT 79 (norma 0 - 40) Bilirubina 0,51 (norma 0,10 - 1,20) Więc bilirubina w normie. Ale co z Alatem? Dodam, że Hbs mam ujemny. Bardzo prosze o pomoc lub jakieś sugestie. Czy taki wynik jest jednoznaczny z

Re: jaki jest bezpieczy poziom bilirubiny???

Mój 4-tygodniowy synek z powodu przedłużajacej sie żółtaczki(bilirubina 12,0) trafił do szpitala.Tam powiedzizno nam ,że powodem takiego stanu rzeczy może być jakas infekcja organizmu>Po badaniach krwi i moczu okazało się ,że malutki ma zakażenie układu moczowego(tzw.bezobjawowe).I dostawał

Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników

Pierwsze to erytrocyty w moczu: luxno rozsiane /jak to rozumieć?/. Morfologia ok, OB 9 alat 63 /0-40/ aspat 37 /0-41/ amylaza direct 53 /20-90/ bilirubina total 1,25 /0-1/ bilirubina direct 0,3 /0-0,2/ cholesterol całkowity 237 /120-200/ LDL 168,8 /0-135/ HDL 49,4 /40-120/ kreatynina 1

cholestaza

Witam,czy możliwe jest aby cholestaza byla od samego poczatku ciązy od 2 tyg.? Wyniki alat 14,aspat,16,bilirubina 0,97 przy normie 0,30 do 1,20.....czy nie jest to podejrzany wynik? nie mam jeszcze fosfatazy i kw.zolciowych. Czy moge byc podwyzszone same kwasy ?

Re: Próby wątrobowe

Hej ja jestem w 39-tyg. ciazy i mialam robione próby watrobowe ze wzgledu na swedzenie i oto moje wyniki które są o.k aspat= 17 alat=7 bilirubina=0.38 aspat i alat max. moga osiągnąc wspólczynnik 40 a bilirubina= 1.20 Twoje wyniki sa o.k Pozdrawiam Tula i 39-tyg. Marcel :-))

Gorąco proszę o interpretację :((

WYniki z 9 stycznia: ASPAT 88 (norma 0-40) dwa lata temu 55 ALAt 56 (0-41) dwa lata temu 69 HDL 37,1 (40-120) LDL 140 (0-135) trójglicerydy 157 (0-150) Mąż powtórzył badania (15 stycznia), właśnie je odebrałam. alat 46 0-40 aspat 37 0-41 bilirubin direct 0,5 0-0,2 bilirubin

od kiedy cholestaza?

Powiedzcie mi od jakich wynikow mozna uznac cholestaza? ja mam dzis takie:AST - 46 (NORMA DO 31), alT -66 (NORMA 34), ALP 82 (30-120) i bilirubina - 4,8 (n.5,0-21). Do tego nie swedzamnie w ogole dlonie i stopy, tylko na gorze brzucha tak swedzi i kluje ciutek. Zaczelam sie strasznie martwic

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!