Wszystko o:

bilirubina całkowita granice

Użytkownik

Wyniki badań - bilirubina

Wyniki badań - bilirubina

Mój mąż ma bilirubinę 0,38mg%, alat173,Oj, Aspat 34,0j co to znaczy czy to coś poważnego? Bardzo się martwię ze jest coś nie tak z jego wątrobą. Bardzo proszę o szybka odpowiedz i z góry dziękuje.

Mapa LP

Mapa artykułów

Marskość wątroby

Marskość wątroby to jedna z częściej występujących chorób wątroby. Mimo że uważana jest za konsekwencję nadmiernego spożywania alkoholu, to jej wystąpienie nie zawsze ma z nim związek.

Badania dla dojrzałych

Badania dla dojrzałych

; Powyżej normy -stany zapalne, choroby zakaźne, choroby tkanki łącznej, tzw. kolagenozy, choroby nerek, ciąża, choroby nowotworowe.  Poniżej normy - choroby wątroby, ciężkie zakażenia po zabiegach operacyjnych.  Badania białek Białko całkowite Norma - 6-8 g/dl Albuminy Norma

Polka na badaniach

Polka na badaniach

i asparaginianowa. Norma - poniżej 40 IU/l Powyżej normy - uszkodzenie wątroby przez np. wirusy, leki, alkohol, toksyny, zapalenie dróg żółciowych, uszkodzenie mięśni, np. na skutek stanu zapalnego lub działania niektórych leków. Bilirubina Norma -0,2-1,0 mg/dl (3,4-17 umol/l) Powyżej normy

Zobacz wideo

Wysoki cholesterol

Witam:) Mój niespełna 6 letni syn przebywał w szpitalu z powodu napadowych bóli brzucha pojawiających się nad ranem. Miał robionych szereg badań, podczas których dowiedzieliśmy się, że ma kłopoty z cholesterolem. Wszystkie badania są w normie tylko bilirubina całkowita wynosi 1,23 mg

Re: PRÓBA WĄTROBOWA

Próba wątrobowa to następujące badania krwi: ASPAT, ALAT, GGTP, bilirubina całkowita, fosfataza alkaliczna. Normy będą podane zapewne przy wyniku, więc będziesz mogła zorientować się, czy mieścisz się w granicach normy. Nie sądzę, żeby miały one coś wspólnego z diagnostyką niepłodności, ale

Re: W ktorą stronę pójść? - dziecko mi choruje

Odpisuję, bo gorączka minęła i zlazło mi "tylko" na oskrzela. Jeśli chodzi o bilirubinę to zarówno całkowita (6mg% dla normy 03-1,5) jak i związana (0,8 dla normy 0,2) są poza normą. Usg jamy brzusznej nic nie wykazało. Amylazę stwierdzono w moczu, w wysokości górnej granicy. Dlatego zlecono

Tarczyca...

Wyniki 21 letniej dziewczyny. Gdzie się udać.... Spójrzcie, proszę na wyniki: wit .d 10,60; wapń 10,56 (8,60-10,30); żelazo 26,8 (9-30,4); ferrytyna 25,89 (4,63-204); tsh 1,74(0,35-4,94); ft3 2,58 (1,88-3,18); ft4 1,12 (0,70-1,48); bilirubina: całkowita 2,08 (<1) a bezpośrednia 0

Błagam o interpretację- co mi jest?????????

. posrednich 0,8% (norma 3-15) PDW 11,2 fl (norma 11,5-14,5) Badanie ogóle moczu: Leukocyty 5-7 WPW (ponad normę) Nabłonki płaskie 4-6 WPW (ponad normę) Bakterie nieliczne Homeostaza: czas protrombinowy 18,0 sec. (norma 11,7-17,5) Fibrynogen w górnej granicy Biochemia: Bilirubina całkowita

Co to jest

- 129 ) Bilirubina całkowita 1,99 ( norma 0 - 1,0 ) " bezpośr. 0,46 ( norma 0 - 0,20) OB 29 ( norma do 8 ) trójglicerydy 49 ( norma 50 - 150 ). Wszelkie inne wyniki są dobre. I teraz moje pytania 1/ cały czas czuję osłabienie mięśniowe, jakby w mięśniach było czegoś za mało lub za

prosba o interpretacje wyników :morf,mocz ,posiew,

mnie ten wapn i WBC jakies takie przy gornej granicy...? WBC: 15,47 RBC: 4,53 HGB: 12 HCT: 36,1 PLT: 513 MPV 11,6 P-LCR 36,3 ---------- FA 275 WAPN CAŁKOWITY 2,71 * FOSFOR 1,83 ---------- MOCZ-ogólne barwa:zółty,klarowny,pH 6,5, ciezar wł: 1,015,białko,glukoza. ,urobilinogen- w

Re: Groźna moda w Polsce: rodzice nie szczepią dz

Protozoa, mam pytanie, moja Młoda miała sporą bilirubinę poziom 17, spadała jej powoli, a do poziomu górnej granicy normy dopiero jak miała 2,5 miesiąca, z tego powodu nie była szczepiona, przed szczepieniem BCG kazali wykonać badania morfologię, próby wątrobowe, bilirubina całkowita +frakcje

Re: Hashimoto, facet w rozsypce prosi o pomoc..

Witam drogie Panie! Jakiś czas mnie nie było. Zrobiłem dwa razy wyniki (ostatnie w poniedziałek bo w czwartek idę do endo na kontrolę) Oto one: 17.11.2104 Amylaza Amylaza 46,92 U/l 0 125 N Amylaza w moczu Amylaza w moczu 132,66 U/l 0 680 N Bilirubina całkowita Bilirubina całkowita 1,14 mg/dl 0

CERAZETTE - mam parę pytań....

uwagi. brałam Minulet non stop przez prawie siedem lat, niedawno przeszłam na plastry, (biorę 3 opakowanie) bo chciałam nieco ulzyć wątróbce (bilirubina powolutku ale uparcie z roku na rok idzie w góre, teraz już przekracza górną granicę normy, co nie martwi lekarza, ale MNIE bardzo) boję się

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!