Wszystko o:

biochemia wyniki

wizu

Czym się zajmuje hematologia?

Czym się zajmuje hematologia?

Hematologia to dziedzina medycyny zajmująca się schorzeniami układu krwiotwórczego i samej krwi. Ponadto mianem hematologii określa się badania dotyczące stanu zdrowia i chorób związanych z krwią. Specjalizacja wyodrębniła się w 2 połowie XX wieku. Jej odkrycia pozwoliły wyodrębnić właściwości krwi, funkcji, jakie pełni ona w organizmie oraz sposoby leczenia różnych schorzeń. Co ważne, hematologia to nauka interdyscyplinarna. Łączy różne dziedziny, w tym: serologię, immunologię oraz transfuzjologię.

Zabójcy libido - co może stać za brakiem popędu i jak przywrócić pożądanie?

Straciłeś ochotę na seks? Nic nie dzieje się bez przyczyny.

"Żonie przestało się chcieć, seks mam raz na 3 miesiące" - Polacy zbyt zmęczeni na seks?

Co jakiś czas kolejne raporty hucznie ogłaszają: "Polacy zadowoleni ze swojego życia seksualnego". W mediach i reklamie: golizna i nawoływanie do bycia "jeszcze lepszym, wyzwolonym, bardziej jurnym". Z drugiej strony, do gabinetów seksuologów zgłasza się coraz więcej osób uskarżających się na niskie libido, zaburzenia erekcji. Zmęczonych, zestresowanych, nieumiejących dogadać się z partnerem. To jak to jest z tym seksem?

Wirus HIV plus geny powstrzymały chorobę

na nieszkodliwe i łatwo wydalane produkty przemiany materii. Tak też się stało. Olej opóźnił rozwój choroby i dał Lorenzowi dodatkowe lata życia - zmarł 30 maja 2008 r., dzień po swoich 30. urodzinach. W 2005 r. na łamach "Archives of Naurology" ukazały się wyniki kilkuletnich badań

Człowiek z blizną

Człowiek z blizną

męski hormon płciowy. Wskazują na to wyniki najnowszych badań Centrum Medycznego Uniwersytetu w Rochester, które opublikowało pismo 'Journal of Clinical Investigation'. Naukowcy zaobserwowali w badaniach na myszach, że blokując receptor androgenowy, za którego pośrednictwem testosteron wywiera wpływ na

Rozpoznanie i leczenie bólu

Rozpoznanie i leczenie bólu

fizycznej z intensywnością bólu. Poza tym ból nie jest jedynie doświadczeniem zmysłów, lecz wynikiem złożonego procesu. Realna percepcja bólu zależy także od wspomnienia odczuć bólu z przeszłości oraz czynników psychologicznych, jak stres, nastrój, oczekiwanie na leczenie oraz nadzieja na wyzdrowienie

Co może mi dolegać?

Pogorszenie wzroku, ból w prawym górnym boku pod żebrami - ogólne osłabienie i ból stawów. Płeć: Mężczyzna Lat: 48 Wykonuję pracę fizyczną Wyniki Biochemii: (tylko te podwyższone) AspAT 102.5 AIAT 163,0 Fosfataza alkaliczna 128,4 GGTP 673.0 Bilirubina całkowita 1,54 Cholesterol 260,1

Jakie badanie potrzebne do wykrycia chłoniaka?

Mam objawy chłoniaka. Lekarz zalecił tylko kilka badań na jedną wizytę i po wynikach stwierdził, że nie widzi u mnie tej choroby. Ja wiem z internetu, że powinno być badanie krwi dwufazowe. Jakie badanie laboratoryjne jest potrzebne do wykrycia chłoniaka?Podstawą diagnostyki chłoniaków jest przede

Problemy z przełykaniem pokarmów

około 8-10 godzin dziennie przy komputerze; niestety z braku czasu prowadzi siedzący tryb życia, mało się rusza; jest szczupły; nie schudł w czasie ostatnich 6 miesięcy; w zeszłym roku w maju robił badania krwi (morfologia z rozmazem, OB, biochemia - cholesterol, próby wątrobowe), badanie ogólne moczu

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

złe wyniki biochemii

trisomii 13 : 1:194 !! Wolne Beta hCG: 20,10 IU/I odpowiada 0,597 Mom PAPP-A 1,400 IU/I odpowiada 0,377 Mom Miałam wyznaczony termin amniopunkcji , nie zdecydowałam się ze względu na ryzyko poronienia. Pani genetyk, z którą konsultowałam wyniki stwierdziła , że wyniki biochemii są obniżone i najlepszym

pies-biochemia-pb wyniki

pies ma miec operacje, jednak wyniki biochemii swiadcza o problemie z wątrobą i mocznikiem, ma brac przez 2 tyg tabletki (duza, suka 10-lat) proszę o info czy wyeliminowanie czegos z menu psa mogloby pomóc, nie ma natomiast mozliwosci karmienia psa karma z wysokiej półki czy specjalistyczna, je

Re: Usg prenatalne -wyniki

Wynik nie jest zły, za kwalifikujące do badań inwazyjnych uznaje się ryzyko wyższe niż 1:300. Wszystko poniżej tego to kwestia indywidualnej decyzji- czy chcesz mieć pewność, czy nie chcesz, co zrobisz z ewentualną złą informacją. No i oczywiście biochemia może jeszcze wpłynąć na wynik, w obie

test pappa - kiepski wynik biochemii!!!

poradził aby poczekać do 22 tc i wtedy jeszcze raz zrobić odpowiednie badania. A zły wynik biochemii zdarza się często bo mają na to wpływ brane leki, czas od pobrania krwi do badania itp. Co Wy na to? Czy któraś z was miała takie wyniki a okazało sie że wsio ok i będzie zdrowe dziecko??? -- tickers

Re: test pappa - kiepski wynik biochemii!!!

Boże, a co ty masz za lekarke?? W teście pappa ZAWSZE bierze się pod uwagę wynik OSTATECZNY(skorelowany z NT). Też miałam kiepską biochemie, ale skorelowany-OK. Nie robiłam amniopunkcji bo nie było trzeba. Dziecie urodziło się 7.5 mś temu zdrowe jak rybka. -- ________ Dominika

Re: Rezygnacja z dziecka (uwaga: temat bardzo smu

przezierności karkowej, braku kości nosowej oraz nieprawidłowości w budowie serca. Nie oznacza to wcale, że twierdzę, że test Pappa nie wykryje 25% takich przypadków, bo mimo prawidłowego usg biochemia może być zła i test to pokaże. Ja mam za sobą fałszywie pozytywny wynik Pappa, robiłam inwazyjne genetyczne

Re: pies-biochemia-pb wyniki

Ziemniaki może jesc tez, psy trawia ziemniaki jak najbardziej, oczywiscie gotowane ;) Mięsa mało i raczej chude, mozna je dodawac do garnka razem z ryżem, makaronem kaszą czy ziemniakami oraz warzywami i gotowac wszystko razem.

Re: pies-biochemia-pb wyniki

dziekuje za odp a te ziemniaki tez? bo slyszalam ze psy nie trawia ziemniaków ale to moze przesąd czyli jak najmniej bialka, to dobrze, ze sie upewnilam, to nie mój pies, moze byc ciezko ze zmianą nawyków zywieniowych

Re: pies-biochemia-pb wyniki

Na pewno wyeliminowanie owych resztek ze stołu mogłoby psu pomóc. Resztki z ludzkiego stołu to nie jest dobra dieta nawet dla zupełnie zdrowego psa, a co dopiero dla psa z chorą wątrobą. Pies powinen byc na diecie niskobiałkowej- lekarz sie nie pomylił. Dokładnie chodzi o zminimalizowanie podawa

Wybroczyny na nogach - wyniki badań

innych objawów (jedyne co to przerost małżowiny nosowej po lewej stronie plus polip w zatoce szczękowej). Wyniki z dzisiaj: BIOCHEMIA CRP (s) 0,8 mg/l < 5,0 HEMATOLOGIA Krwinki białe (WBC) 6,73 G/l 4,50 - 13,50 Krwinki czerwone (RBC) 4,90 T/l 4,00 - 5,30 Hemoglobina 14,0 g/dl 12,0 - 15,0 Hematokryt

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!