Wszystko o:

granica leukocytów we krwi

Mapa LP

Mapa LP

Mapa artykułów

Przeziębienie, grypa, a może angina? Co mi dolega?

Po kilku godzinach w pracy, czujemy się jak po przebiegnięciu maratonu. Głowę rozsadza ból, a do tego jest ciężka, jak kula od kręgli. Czujemy już gorączkę i bolą nas stawy. Znane? Na pewno! Jak zdiagnozować pierwsze objawy choroby?

Analiza krwi

Określając ilość rozmaitych substancji, jakie niesie ze sobą krew, można sprawdzić, czy w organizmie prawidłowo przebiegają procesy przemiany materii.

Limfocyty - normy

Limfocyty - normy

pozostają w czerwonym szpiku kostnym i nigdy do niej nie trafiają. Limfocyty: jak wygląda badanie? Procedura przy badaniu stężenia limfocytów we krwi nie odbiega od tej stosowanej przy klasycznej morfologii i bardzo często uwzględniany jest w wynikach, nawet bez wyraźnej zgody badanego. Osoba, chcąca

Badania dla dojrzałych

Badania dla dojrzałych

; WBC - krwinki białe, czyli leukocyty. Bronią nasz organizm przed np. bakteriami i wirusami.  Norma 4-10 tys./ Wynik nieprawidłowy może oznaczać zakażenia, procesy zapalne, nowotwory krwi, uszkodzenie szpiku kostnego.  PLT - płytki krwi, czyli trombocyty 

Leukocyty - co oznacza nadmiar?

, przekraczająca kilkukrotnie górną granicę normy dla poziomu leukocytów we krwi może być objawem chorób hematologicznych - białaczek lub chłoniaków. Wówczas namnażające się nieprawidłowo leukocyty prowadzą do upośledzenia prawidłowej funkcji układu krwiotwórczego a także do zaburzeń immunologicznych.

Podwyższone leukocyty w ciąży

oparciu o obraz kliniczny. Całkowity poziom leukocytów we krwi, a w szczególności poziom neutrofilów we krwi często ulega fizjologicznemu podwyższeniu w czasie ciąży. Wynik badania powinien zobaczyć Pani lekarz prowadzący i ocenić, czy istnieją wskazania do poszukiwania innych przyczyn neutrofilii niż

Podwyższone leukocyty w ciąży

Jestem w 19. tygodniu ciąży. Odebrałam wyniki krwi i moczu. Okazało się ze mam podwyższone leukocyty w krwi 10.88. Niepokoję się tym, ponieważ w zeszłym miesiącu było 8.44. Czy to jest coś groźnego i co to mogło spowodować? Czy na wzrost leukocytów maja wpływ wrzody na skórze? Od jakiegoś czasu mi

Podwyższony poziom leukocytów po kleszczu

Czy podwyższony poziom leukocytów może oznaczać boreliozę? Ugryzienie przez kleszcza nastąpiło na początku maja. Jestem w ciąży w 31 tygodniu poziom leukocytów wynosi 14,5.Zwiększona liczba leukocytów w ciąży często jest zjawiskiem fizjologicznym i nie świadczy o żadnej chorobie. Jednak należy

Górna granica potasu i sodu

badania lekarskiego, pomiaru ciśnienia tętniczego krwi, wykonania EKG serca (ze względu na bóle w klatce piersiowej). Poziom sodu i potasu przy górnej granicy normy na pewno nie jest przyczyną dolegliwości. Uważam, że powinien Pan lub powinna Pani koniecznie skonsultować się ze swoim lekarzem rodzinnym

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: TSH podwyższone, FT4 i FT3 w normie

Dostałam wyniki krwi. Tsh 3,172 (0,51-4,84) FT4 11,49 (7,86-14,41) Z morfologii z rozmazem poza normą są dokładnie te same co poprzednio, odrobinę jednak mocniej poza normą, a do nich jeszcze doszły: gran segmentowane 61% (40-60) (ostatnio były przy dolnej granicy) gran kwasochłonne 1 (3-8). Czyli

Re: Niski poziom leukocytów borelioza

Ja mam tak jak Ty. Mi leukocyty oscylują w granicach 2,5 - 4,8 (leukocyty ogólne). Z tym, że ja mam mało granulocytów obojętnochłonnych (neutrofile). Ja choruję od 12lat i w tym czasie zawsze leukocyty były słabe. Kiedyś z ciekawości poszedłem do ośrodka zdrowia i kazałem poszukać pielęgniarce w

żelazo, które nie chce wzrosnać

Nasz maluszek (etedy 9m) mial 30.09 zrobiona morfologie (w dolnej granicy normy) i zelazo (15 ug/dl). Ogolnie slabo je/jadl i jest wagowo w 15 centylu. Jest bardzo sprawny ruchowo. Podawalam actiferol 2x7mg, wit C, pietruszke oraz czerwone mieso czesto - conajmniej w jednym posilku dziennie, oraz

Re: A więc

No badania krwi wyszły w normie. Ta anemia jest, ale mam nadzieję ja szybko podleczyć. Reszta wyników praktycznie w normie. Zobaczymy co wykaże chlamydia i mykoplazma. OB też wydaje mi się, ze przy ziarnicy powinno być dużo wyższe (u mnie 17), to samo poziom leukocytów i monocytów - te wartości

Re: Wrocław, szpital na Traugutta

W czwartek wnuczek miał robione we Wrocławiu badanie krwi. Lekarka powiedziała, że wszystko w porządku. Ale martwię się, czy tak do końca, bo: Leukocyty 5,4 (min. 5,5 - max. 15,5) Płytki krwi 185 (210 - 490) Reszta mieści się w normach, ale niektóre są blisko dolnej ich granicy. Kwas walproinowy

Re: Pani Doktor bardzo proszę o interpretację wyn

Podawanie wybiórczych wyników mija się z celem, bo jakiekolwiek wnioski wysnuwa się na podstawie PEŁNYCH badań. Z tych nie można nic wywnioskować. Nie wspomnę już, że dla wielu znanych mi osób wyniki obniżone są niepokojące, a te podwyższone czy w górnych/dolnych granicach norm już nie ;-) Nie wiem

egfr poniżej 60

na tle nerwowym). Po odebraniu wyników krew jest w normie (glukoza tylko na granicy normy) jednak mocz: egfr poniżej 60,ciężar właściwy na granicy normy,leukocyty usiewają wpw,erytrocyty luźno usiewaja wpw,nabłonki płaskie liczne i liczne bakterie oraz urobilinogen na granicy minimum,keratynina 0

Re: Jak Wasza morfologia?

mówi,ze duża dawka-ale wydaje mi sie,ze to taki standard po in vitro.w normalnej ciazy to tylko w razie zagrożenia dużego a lekarze którzy nie wiedza,ze było sztuczne zapłodnienie czy tez nie orientują sie tak mogą pewnie reagowac😄 Moje wyniki krwi przed ciąża super-teraz erytrocytów na granicy

Re: Pytanie-kwas foliowy

Witaj. Ja co prawda leczyłam się 3-lekowo. W pierwszym miesiącu terapii morfologia spadła z 14 na 11,2 (leki- inter +ryba) . Od piątego tygodnia zaczęłam brać boceprevir i wtedy wszystkie parametry krwi poleciały w dół. Neutrofile na dolnej granicy normy, leukocyty też, hemoglobina w 8 tygodniu

Niepokojące wyniki moczu.

Urobilinogen: prawidłowy Ciała ketonowe: nieobecne Azotyny: obecne (+++) Krew: nieobecna Mocz - osad: Nabłonki płaskie: b. liczne w polu widzenia Śluz: obfity w preparacie Leukocyty: 10-12 - w polu widzenia Bakterie: obfita flora bakteryjna W badaniu krwi wyszła lekka anemia Wizytę mam dopiero 3go

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!