Wszystko o:

jak obniżyć poziom bilirubiny

why

Masz pytanie do lekarza?

Niepokoją cię objawy? Chcesz skonsultować dokuczliwy problem? Niezrozumiałe wyniki badań? A może po prostu coś jest niejasne?

Zobacz o co pytali inni. Może znajdziesz odpowiedzi na nurtujące Cię od dawna pytania:

Mapa LP

Mapa LP

Mapa artykułów

Rak trzustki - podstępny zabójca. Jak go wykryć?

Rak trzustki często mylony jest z innymi chorobami układu pokarmowego, przez co w większości przypadków wykrywa się go późno. Co zrobić, aby ustrzec się choroby?

Pigułka antykoncepcyjna na miarę

Kiedyś tabletka antykoncepcyjna miała jedną zaletę - po prostu była. Powodowała jednak wiele działań niepożądanych. Nowoczesną pigułkę lekarz może dobrać, uwzględniając wiek, sytuację życiową, stan zdrowia pacjentki.

Obniżony poziom neutrofili

Właśnie odebrałam wyniki badań krwi i widzę, że mam obniżony poziom Neutrofili - 1,62 przy normie (2,50-7,0), oraz 39,2 przy normie(40,0-70,0). Ponadto podwyższone Monocyty - 11,4 (2,0-10,0). Jestem 28 letnią kobietą. Nie jestem w ciąży. Badania wykonałam ponieważ od listopada mam problemy z

Podwyższony poziom bilirubiny w moczu

Odebrałam dziś wyniki badań krwi i moczu. Martwię się, ponieważ poziom bilirubiny wynosi 1,0 mg/dl. Przeczytałam, że może to mieć coś wspólnego z żółtaczką. Czy to prawda?Zakres normy stężenia całkowitej bilirubiny w surowicy krwi wynosi ok 0,3-1,2 mg/dl (może różnić się nieznacznie w różnych

Jak obniżyć poziom kreatyniny w organizmie?

Mam jedna nerkę (lewa), prawa usunięta z powodu kamicy. Badania wciąż wskazują wysoki poziom kreatyniny. Czym może to być spowodowane?Kreatynina jest wydalana z organizmu wyłącznie przez nerki - zlecając badanie jej poziomu w surowicy możemy kontrolować funkcję tych narządów. Niestety usunięcie

Wyniki badań - bilirubina

chodzi o bilirubinę całkowitą) i AspAT są w granicach normy. Poziom AlAT przekracza górną granicę normy, co często jest objawem przewlekłych chorób wątroby. Wśród potencjalnych przyczyn takiego stanu mogą być m.in. WZW B, WZW C, stłuszczenie wątroby, lekopochodne uszkodzenie wątroby lub

Wysoki poziom płytek

Moja mama ma bardzo podwyższony poziom płytek, doszedł do 920 tys. Z każdym miesiącem rośnie. Czy istnieją jakies leki, które są wstanie obniżyć ich poziom?

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: Wysoki poziom bilirubiny całkowitej u 10 latk

Moją córkę czasami boli brzuch nie ma apetytu i ma podwyższony poziom bilirubiny całkowitej, dzisiaj wzięłam wyniki i nie wiem co dalej, mam skierowanie do gastrologa ale nie wiem czy to dobra droga, ma obniżony wskaźnik RDW-SD oraz podwyższone granulocyty kwasochłonne. Byłabym wdzięczna za

Proszę o pomoc w interpretacji badań

/L ! (2,15 - 2,55) Fosforany 1,53 mmol/L (1,05 - 1,80) Bilirubina 11,1 umol/L (<17,1) ALP 207 U/L (<269) Żelazo 19,60 umol/L (5,83 - 34,50) Witamina D 40,0 ng/mL (Deficyt 0-20 ng

Re: Luminalum- psychotropy dla 2 tygodniowego?

Spróbuj poić dziecko wodą z glukozą. To stary sposób na obniżenie poziomu bilirubiny. -- A oto Mareczek

Re: Niedoczynność tarczycy, niedobór B12, wysoki

,2 (4,2-5,4) HGB 12,7 (12-16) HCT 34,8 (37-50) MCV 82,9 (80-100) MCH 30,2 (27-31) MCHC 36,5 (31-37) RDW-CV 11,9 (11,5-14,5) PLT 182 (150-400) PDW 12,1 (brak norm) MPV 9 (8-12) ALAT 7 (1-40) ASPAT 12 (1-40) Bilirubina całkowita 0,8 (0,2-1,1) Chlorki 106 (96-108) D-DIMER 559 (<500) Glukoza surowica 93

wysoki poziom bilirubiny

Jak w sposób naturalny obniżyć poziom bilirubiny? Badania wykluczyły żółtaczkę wszelkich typów.

Re: Dziecko owinięte pępowiną, miał ktoś?

Jakie mogą być przyczyny zbyt długiego snu u twojego dziecka? Zbyt długo śpią noworodki o podwyższonym poziomie bilirubiny, u których przedłuża się żółtaczka. Podobnie jak w przypadku wcześniaków, trzeba je budzić co 3-4 godziny i karmić, bo to pomaga w eliminowaniu bilirubiny z ich organizmu

Re: Żółte oczy od czego??? Help pilne

Mój syn miał taki epizod 2 lata temu. Okazało się, że ma Zespół Gilberta - wrodzoną wadę wątroby, która objawia się właśnie podwyższeniem poziomu bilirubiny w trakcie wysokiej temperatury. Przechodzi samo po nawodnieniu i obniżeniu temp. -- 1% podatku - 100% serca - Dla Kacperka i Bartosza

przedłużająca się żółtaczka i anemia

Odebrałam dziś wyniki badań. Mała ma bilirubine na poziomie 9,9 i anemię. Jest w 6 tyg. życia. Czy taka przedłużająca się żółtaczka wymaga leczenia? W 9 dobie życia bylysmy na fototeriapii. Bilirubina z 19 obniżyła się do 12, więc zostałyśmy wypisane do domu.

zółtaczka w 6 tyg. i anemia

Odebrałam dziś wyniki badań. Mała ma bilirubine na poziomie 9,9 i anemię. Jest w 6 tyg. życia. Czy taka przedłużająca się żółtaczka wymaga leczenia? W 9 dobie życia bylysmy na fototeriapii. Bilirubina z 19 obniżyła się do 12, więc zostałyśmy wypisane do domu.

Re: nie chce piersi po 2-dniowej przerwie...:(

poziomem bilirubiny 12. Przez 4 tygodnie poziom obniżył się do 9,8:( Stąd ta metoda, ale widać nieskuteczna...

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!