Wszystko o:

jakie wyniki

why

Masz pytanie do lekarza?

Niepokoją cię objawy? Chcesz skonsultować dokuczliwy problem? Niezrozumiałe wyniki badań? A może po prostu coś jest niejasne?

Zobacz o co pytali inni. Może znajdziesz odpowiedzi na nurtujące Cię od dawna pytania:

Iwona Ludwinek-Zarzeka

Czy wegetarianie żyją dłużej? Badano 70 tys. ludzi i są wyniki. Niespodziewany podział na płeć

Czy wegetarianie żyją dłużej? Badano 70 tys. ludzi i są wyniki. Niespodziewany podział na płeć

Entuzjaści diety wegetariańskiej przekonują, że ich dieta nie tylko pozwala im żyć lepiej, ale również - dłużej. Czy tak jest rzeczywiście? Zebraliśmy wyniki ostatnich badań na ten temat.

Leki wpływają na wyniki badań

Badania laboratoryjne są obecnie coraz częściej stosowaną metodą diagnostyczną. Okazuje się jednak, że nawet popularnie stosowane leki bez recepty mogą zafałszować ich wyniki, co utrudnia postawienie diagnozy i uniemożliwia odpowiednie leczenie.

Wyniki TSH, FT3 i FT4, a ciąża

Na początku 13 tygodnia ciąży bliźniaczej zrobiłam badania TSH, FT3 i FT4. Wyniki były następujące: - TSH: 0,14 ulU/ml (normy laboratoryjne: 0,25-5,00); - FT4: 11,05 pmol/l (normy lab.: 10,60-19,40); - FT3: 4,44 pmol/l (normy lab.: 4,00 - 8,30). Proszę powiedzieć mi co oznaczają te wyniki, bo zmartwiłam się, że poziom TSH jest obniżony a FT3 i FT4 też przy dolnej granicy. Czy powinnam brać jakieś leki? Czy może mieć to niekorzystny wpływ na rozwój dzieci? Dodam, że przed zajściem w ciążę - 3 miesiące przed TSH wynosiło u mnie 1,7 a w 7 tygodniu ciąży 1,08. Proszę o odpowiedź, ponieważ wizytę u ginekologa mam dopiero w połowie stycznia, a bardzo się martwię. Czy powinnam wcześniej zgłosić się do lekarza? Będę wdzięczna za odpowiedź.

Jak zachować młodość ducha o każdej porze roku? Wyniki Badania "Młodość ducha i kochanie życia" przeprowadzonego z okazji 80-lecia marki Tymbark

Jak zachować młodość ducha o każdej porze roku? Wyniki Badania "Młodość ducha i kochanie życia" przeprowadzonego z okazji 80-lecia marki Tymbark

optymistami. Pod tym względem nie różnimy się od większości społeczeństw Europy Zachodniej, a nawet dystansujemy Włochów, Greków, Portugalczyków i Hiszpanów. Nie wyzbyliśmy się jednak w pełni skłonności do narzekania – wyjaśnia prof. Janusz Czapiński. Wyniki badania potwierdzają - radość można

Wdzięczność chroni przed chorobami serca? Prowadź specjalny dziennik, a poprawisz wyniki

Wdzięczność chroni przed chorobami serca? Prowadź specjalny dziennik, a poprawisz wyniki

tego wystandaryzowanych testów psychologicznych. Następnie porównali ich wyniki z wynikami, które osiągnęli oni w testach mierzących objawy depresji, jakości snu, poziomu zmęczenia, poczucia własnej skuteczności i wskaźników stanu zapalnego. Stan zapalny może nasilać niewydolność serca, a jego

Glukoza: norma, hipoglikemia, hiperglikemia. Sprawdź swoje wyniki badań i poziom glukozy

Glukoza: norma, hipoglikemia, hiperglikemia. Sprawdź swoje wyniki badań i poziom glukozy

większe od 200 mg/dl (11.1 mmol/l) świadczyły o cukrzycy. W 1997 roku kryteria diagnostyczne zostały zweryfikowane i obecnie uważa się że: Objawy cukrzycy i zawartość glukozy w przypadkowej próbce krwi większy od 200 mg/dl (11.1 mmol/L) Oznaczenie na czczo poziomu glukozy i wyniki większe od 126 mg /dL

Badanie CRP - co jego wynik mówi o twoim zdrowiu?

Badanie CRP - co jego wynik mówi o twoim zdrowiu?

Dołącz do nas na Facebooku! Stężenie CRP w organizmie zależne jest m.in. od masy, płci, rasy i wieku. Nie bez znaczenia jest również palenie papierosów oraz przyjmowane leki. U zdrowej osoby jego poziom nie przekracza 5 mg/l (najczęściej 0,1-3,0mg/l). Badanie CRP najczęściej wykonuje się u pacjentó

Chcesz mieć lepszy wynik na egzaminie? Pij wodę!

Chcesz mieć lepszy wynik na egzaminie? Pij wodę!

testy, specjaliści wykazali, że pijący wodę osiągali wynik przeciętnie o 5 proc. wyższy niż zdający "na sucho". Kto bierze ze sobą wodę na egzamin? Z butelką wody na egzamin częściej przychodzili starsi, doświadczeni studenci (31 proc.), rzadziej początkujący (21 proc.). W sumie wodę

[16+] Czy wypada prosić partnera o wyniki badań?

[16+] Czy wypada prosić partnera o wyniki badań?

Wyniki TSH

Proszę o interpretację moich wyników: TSH 3gen -3,120 i anty -TPO 258.Bardzo ważna jest informacja z jakiego powodu zostały zlecone powyżej wymienione badania. Czy występowały jakieś objawy związana z niedoczynnością tarczycy, powiększona tarczyca lub też jakiśinny powód. Podwyższone miano

Wyniki TSH

Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu moich wyników TSH , badania te wykonałam kontrolnie po 1,5 roku. Zażywam euthyrox 100 i 125 i jeszcze podejrzewam ze jestem w ciąży. Wyniki 3.49 uIU/ml (0,27-4.2 ).Każda kobieta z niedoczynnością tarczycy powinna zgłosić ten fakt lekarzowi prowadzącemu zazwyczaj

Wynik neutrofilów

Mam 16 lat. Tydzień temu poszłam zrobić podstawowe badania. Zaniepokoił mnie wynik neutrofili: W procentach mam ich 70,2 . Jest napisane, że norma to 60,0%. Co to oznacza? Czy taki wynik może oznaczać jakąś chorobę? Podam wszystkie wyniki, które otrzymałam: leukocyty - 6,1, erytrocyty - 5,0

TSH - wyniki

Mam prośbę o interpretację wyników badań lekarz podejrzewa niedoczynność tarczycy. Wynik TSH 4,98 FT3=2,89 FT4= 0,88 ANTY TG= 0,55 oraz ANTY TPO= 0,40 na USG tarczycy : miąższ obu płatów o zaznaczonej w niewielkim stopniu jednorodnej strukturze o nieco obniżonej echogeniczności . W dolnym biegunie

Wynik TSH

Chciałabym prosić o interpretację moich wyników TSH. Wynik wyszedł 0.059 ulU/ml 0.350 - 4.940. Czy te wyniki są dobre? Czy raczej muszę skontaktować się z lekarzem? Wynik TSH jest poniżej normy, najprawdopodobniej świadczy o nadczynności tarczycy.Proszę zgłosić się do lekarza rodzinnego, który

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Wyniki

: Tsh 1,88 (0,270-4,200) Ft3 3,50 (2,00-4,40) Ft4 1,17 (0,90-1,80) anty Tg 16,03 (0,00-4,11) Dopiero dziś mam kontrolę, ponieważ poprzednia została odwołana, zatem powtórzyłam badania w tamtym tygodniu, aby mieć świeższe wyniki (nadal przyjmując E25): Morfologia ok, tylko podwyższone limfocyty

wyniki

upoważniona przez Gospodynię tej edycji konkursu do podliczenia głosów oznajmiam wyniki: I miejsce - Renata za zdjęcie nr 1 - 11 pkt. II miejsce - Baga za zdjęcie nr 1 - 10 pkt III miejsce - Anianasadach - za zdjęcie nr 2 - 9 pkt. jak widać dziewczyny toczyły równą walkę o punktację i

Wyniki

Od ok.roku mam stwierdzona niedocynnosc tarczycy i hashimoto. Przedostatni wynik TSH byl 0,5 ale lekarz stwierdzil,ze bedzie dla mnie korzystne utrzymanie tego wyniku.Po okolo miesiaca zaczelam zle sie czuc-bylam bardzo zmeczona,wypadaly mi wlosy,ciagle chcialo mi sie spac.Napisalam maila do

Wyniki

Witam bardzo serdecznie chciałem zapytać co sądzicie o moich wynikach(niedługo mam pierwszą wizytę u endo) Mężczyzna, lat 27 Rok 2008 TSH - 2,8 ulU/ml FT4 - 15,7(37%) pmol/L FT3 - 5,1(38,1%) pmol/L Rok 2015 TSH(3 gen) - 4,65 ulU/ml FT4 - 14,82(28,2%%) pmol/L FT3 - 5,26(45,96%) pmol

Wyniki.

Dzień dobry, proszę o interpretację wyników, syn w czerwcu skończy 7 lat, ma wieczny katar i dość często suchy kaszel. Leukocyty 10,7 tys/?l 5,5 15,5 N Erytrocyty 5,03 mln/?l 3,9 5,2 N Hemoglobina 14,2 g/dl 9,2 15,5 N Hematokryt 39,7 % 32,0 43,0 N MCV 78,9 fl 72,0 87,0 N MCH 28,2 pg 26,0 31

WYNIKI

ok, obiecane statystyki :) liczylam tylko zgadywanki, do ktorych autor podal odpowiedz! oczywscie moglam sie pomyslic, prosze zglaszac uwagi... wypisuje tylko te osoby, ktore zgadly co najmniej 4 zagadki. - najpierw najaktywniejsza forumka: fornitta! 28 prob! - teraz wyniki procentowe (w nawiasie

wyniki biopsji

co oznacza wynik thyreoiditis lymphocytica bethesada II ? Dzis dostalam wyniki co dalej?? operacja? leki? tsh ponizej normy.0,18 ft3 i ft4 w normie

Wyniki...?

bezsennosci, ciagle uczucie zimna (rece, stopy w zasadze non-stop), opuchnieta twarz, ostatnio bole glowy w kierunku migreny. Na tescie mi wyszlo 37. Wyniki: TSH TSH 1,120 ?IU/ml (norma: 0,270 - 4,200) FT3 FT3 2,67 pg/ml (norma: 2,00 - 4,40) 28% FT4 FT4 1,21 ng/dl (norma: 0,93 - 1,70) 36% anty-TPO anty

WYNIKI

Witam w środę 12.10 zrobiłam sobie wynik TSH wyszedł mi 6,5 normy 0,3-4,0 Dzisiaj ponownie wykonałam wynik tzn 18.10 i zrobilam dodatkowe badania : TSH 4,13 norma 03-4,0 FT3 6,3 norma 3,7-6.7 FT4 16,24 norma 12-22.00 ATPO 5,2 norma <35 Troche zdziwiła mnie ta rozbieżność pomiedzy TSH Proszę o

Centrum Informacji o Leku - Zapytaj o leki - fałszywie pozytywne wyniki na leki

Centrum Informacji o Leku - Zapytaj o leki - fałszywie pozytywne wyniki na leki Nowa polityka prywatnosci i plików Cookies - przeczytaj Szukaj: Alfabetyczna lista leków: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z A-Z Aktualności Indeks leków Zapytaj o leki Bezpieczeństwo Nowe rejestracje

Centrum Informacji o Leku - Indeks leków - Strona 3

Na podstawie wstępnej analizy, obserwacja ogólnego przeżycia trwa N Liczba zrandomizowanych pacjentów NR Nie osiągnięto HR Współczynnik ryzyka (współczynnik ryzyka <1 oznacza, że produkt IRESSA jest lepszy) Wyniki oceny jakości życia różniły się w zależności od statusu mutacji EGFR. W grupie

Centrum Informacji o Leku - Indeks leków - EPAR

. Wyniki obrazowania PET powinny zostać omówione przez lekarza i pacjenta. Jak działa produkt Neuraceq? Substancja czynna produktu Neuraceq, florbetaben ( 18 F), należy do radioaktywnych produktów farmaceutycznych, które emitują niewielką ilość promieniowania i działają poprzez wybiórcze przyłączanie się

Centrum Informacji o Leku - Indeks leków - Strona 3

5 lat; letrozol stosowany przez 5 lat; Dane umieszczone w Tabeli 2 odzwierciedlają wyniki z ramion badania bez zmiany leku (ramię A i B), wraz z wynikami ograniczonymi do okresu 30 dni po zmianie leku w dwóch pozostałych ramionach (ramię C i D). Analiza porównawcza monoterapii i leczenia

Centrum Informacji o Leku - Indeks leków - EPAR

przeciwwirusowymi, peginterferonem alfa i rybawiryną. W badaniu tym wyniki testu na obecność wirusa zapalenia wątroby typu C przeprowadzonego 12 tygodni po zakończeniu leczenia były negatywne u 91% (296 z 327) pacjentów. W drugim badaniu wzięło udział 499 wcześniej nieleczonych pacjentów zakażonych genotypami 2 lub

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!