Wszystko o:

jakie wyniki

why

Masz pytanie do lekarza?

Niepokoją cię objawy? Chcesz skonsultować dokuczliwy problem? Niezrozumiałe wyniki badań? A może po prostu coś jest niejasne?

Zobacz o co pytali inni. Może znajdziesz odpowiedzi na nurtujące Cię od dawna pytania:

wizu

Biocenoza pochwy - o badaniu i interpretacji wyników

Biocenoza pochwy - o badaniu i interpretacji wyników

Dla zachowania zdrowia powinniśmy co jakiś czas zgłaszać się na badania okresowe, które są w stanie szybko wykryć ewentualne zmiany w ciele - dzięki temu można podjąć efektywne leczenie i zapobiec rozwojowi groźniejszych chorób. Jednym z takich badań diagnostycznych jest biocenoza pochwy. Co to takiego? Jakie są wskazania do wykonania tego badania i jak należy interpretować uzyskane za jego pomocą wyniki?

Badanie ALT - wskazania i wyniki

Badanie ALT to część zestawu diagnostycznego, jakim są próby wątrobowe. Dzięki niemu można jednoznacznie wskazać choroby, z jakimi zmaga się organizm i podjąć odpowiednie leczenie oraz skupić się na dbałości o własną wątrobę.

Wynik TSH

Chciałabym prosić o interpretację moich wyników TSH. Wynik wyszedł 0.059 ulU/ml 0.350 - 4.940. Czy te wyniki są dobre? Czy raczej muszę skontaktować się z lekarzem?

Badanie ogólne moczu: normy, wyniki

Badanie ogólne moczu: normy, wyniki

. Wypić duże ilości płynów w ciągu 30-40 minut Postępować następnie zgodnie z powyższymi instrukcjami. Oddać próbkę moczu do analizy. Powikłania Nie ma ryzyka powikłań związanych z pobieraniem moczu do badania. Wyniki badania moczu Prawidłowe wartości różnią się między sobą w zależności od laboratorium

Wynik OB

Odpowiada lekarz Magdalena Zemlak: Jeżeli w innych badaniach nie ma nieprawidłowości i nie obserwuje Pan u siebie żadnych niepokojących objawów wynik można uznać za prawidłowy. Obniżone wartości OB mogą być związane z przewlekłą niewydolnością krążenia, nadkrwistością, obniżeniem stężenia

Przeciwciała Anty HCV. Jak czytać wyniki?

Przeciwciała Anty HCV. Jak czytać wyniki?

człowieka przeciwciała w ogóle nie powinny się pojawić (wtedy otrzymujemy wynik anty-HCV niereaktywny lub ujemny). Trzeba jednak pamiętać, ze dodatni wynik testu wcale nie musi oznaczać choroby, potwierdza jedynie to, że organizm miał kontakt z wirusem. Anty-HCV – co to jest? Przeciwciała anty-HCV

Wyniki kolonoskopii

Odpowiada lekarz Łukasz Fus: Każde rozpoznanie histopatologiczne należy oceniać w odniesieniu do obrazu klinicznego pacjenta, dlatego na podstawie samego wyniku badania hist-pat trudno jest postawić wiarygodną diagnozę. "Colitis chronica nonspecyfica" oznacza nieswoiste zapalenie

Wyniki TSH

oznaczenie stężenia TSH oraz USG tarczycy. W tym przypadku nie mamy wyniku usg tarczycy, a TSH jest przy górnej granicy normy. Z tego powodu należy zgłosić się do lekarza rodzinnego lub endokrynologa, który na podstawie wszelkich wykonanych badań ustali czy w danym momencie niezbędne jest włączenie leczenia

Wynik neutrofilów

Odpowiada lekarz Magdalena Zemlak: Wynik badania krwi jest prawidłowy. Ważne jest bezwzględna liczba neutrofili, a w tym przypadku jest prawidłowa - 4,4 tys/ul przy normie 1,8-8 tys/ul.

TSH - wyniki

Odpowiada lekarz Magdalena Zemlak: Ze względu na to, że nie zostały podane normy dla wyników badań dla danego laboratorium nie jestem w stanie jednoznacznie zinterpretować wyników. Wyniki stężeń hormonów oraz obraz tarczycy w USG może przemawiać za niedoczynnością tarczycy spowodowaną chorobą

Pierwsze tak szerokie badanie i dramatyczne wyniki. Aż u 87 procent futbolistów wykryto zmiany w mózgu na wskutek uderzeń w głowę

Pierwsze tak szerokie badanie i dramatyczne wyniki. Aż u 87 procent futbolistów wykryto zmiany w mózgu na wskutek uderzeń w głowę

Wyniki TSH

Proszę o interpretację moich wyników: TSH 3gen -3,120 i anty -TPO 258.Bardzo ważna jest informacja z jakiego powodu zostały zlecone powyżej wymienione badania. Czy występowały jakieś objawy związana z niedoczynnością tarczycy, powiększona tarczyca lub też jakiśinny powód. Podwyższone miano

Wyniki TSH

Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu moich wyników TSH , badania te wykonałam kontrolnie po 1,5 roku. Zażywam euthyrox 100 i 125 i jeszcze podejrzewam ze jestem w ciąży. Wyniki 3.49 uIU/ml (0,27-4.2 ).Każda kobieta z niedoczynnością tarczycy powinna zgłosić ten fakt lekarzowi prowadzącemu zazwyczaj

Wynik neutrofilów

Mam 16 lat. Tydzień temu poszłam zrobić podstawowe badania. Zaniepokoił mnie wynik neutrofili: W procentach mam ich 70,2 . Jest napisane, że norma to 60,0%. Co to oznacza? Czy taki wynik może oznaczać jakąś chorobę? Podam wszystkie wyniki, które otrzymałam: leukocyty - 6,1, erytrocyty - 5,0

TSH - wyniki

Mam prośbę o interpretację wyników badań lekarz podejrzewa niedoczynność tarczycy. Wynik TSH 4,98 FT3=2,89 FT4= 0,88 ANTY TG= 0,55 oraz ANTY TPO= 0,40 na USG tarczycy : miąższ obu płatów o zaznaczonej w niewielkim stopniu jednorodnej strukturze o nieco obniżonej echogeniczności . W dolnym biegunie

Wynik TSH

Chciałabym prosić o interpretację moich wyników TSH. Wynik wyszedł 0.059 ulU/ml 0.350 - 4.940. Czy te wyniki są dobre? Czy raczej muszę skontaktować się z lekarzem? Wynik TSH jest poniżej normy, najprawdopodobniej świadczy o nadczynności tarczycy.Proszę zgłosić się do lekarza rodzinnego, który

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Wyniki

Oto wyniki: 1. fotoart-1 Chojnice (3) - 8 pkt. 2. aseretka-foto3 Austria (3) - 6 pkt. 3. fotoart-1 Inowrocław (2) - 5 pkt. Gratuluję Paniom zwycięstwa a fotoart-1 proszę o przygotowanie nowego tematu konkursu czerwcowego. Wszystkim zaś dziękuję za udział w konkursie :)

Wyniki

kryterium dodatkowe - większa liczba zadań wyżej punktowanych. Wyniki XXXII Szaradziarskich Mistrzostw Krakowa (miejsce, imię, nazwisko, I, II, suma): 1 Paweł Kustroń 42 57 99 2 Krzysztof Lofek 43 56 99 3 Rafał Rogowski 48 47 95 4 Adam Biniszewski 42 53 95 5 Przemysław Ketner 44 49 93 6 Jerzy Pilawski 41

Wyniki

Witajcie mam prośbę w interpretacji wyników FT4 ng/dl 1.18 0.80 - 1.50 FT3 pg/ml 3.27 2.60 - 5.40 TSH 3 gen uIU/ml 1.272 0.270 - 4.000 Dodatkowo czekam jeszcze na wyniki anty tpo i anty tg , planuję również zrobić usg tarczycy . Moje samopoczucie jest coraz gorsze paznokcie rozwarstwiają się

interpretacja wyników

Proszę o interpretację wyników kobieta 64lata: TSH 1,710 0,270-4,200 FT3 4,25 3,9-6,7 FT3 12.50% FT4 14,03 12,0-22,0 FT4 20.30% Samopoczucie fatalne od kilkunastu lat raz lepiej raz gorzej objawy to brak sił, zmęczenie, zasłabnięcia, nagłe poty, zaparcia setki badań robione kilka po trafieniu na

wyniki

miło mi ogłosić wyniki konkursu: I miejsce anianasadach za Kahlenberg (13 pkt) II miejsce bah za Jarosławiec (11 pkt) III miejsce baga za zimowy Sopot (9 pkt). Gratuluję zwycięzcom, dziękując za udział w konkursie zapraszam do kolejnej edycji. Pozdrawiam

Interpretacja wyniku

Witam co Państwo myślą o tym wyniku ( zjdęcia) 1) zapodaj.net/07cbfee552371.jpg.html 2)

wyniki

tarczyca nieco niejednorodna, normoechogeniczna, bez cech wzmożonego przepływu CD. Lekarz wykonujący usg powiedział mi że są konieczne badania bo nie może jednoznacznie wykluczyć ani potwierdzić zapalenia tarczycy. Czekam obecnie na gastroskopię oraz wyniki badań na celiaklię. Nie wiem co mam o tym

Re: interpretacja wyników

Wyniki powinnaś skonsultować z endo bo nie są dobre. Wykonać usg tarczycy oznaczyć poziom d25oh b12 ferrytyny tak na początek.

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!