Wszystko o:

kapusta

mmr

Kapusta świeża, kapusta kiszona - przeciwnowotworowe samo zdrowie

Kapusta świeża, kapusta kiszona - przeciwnowotworowe samo zdrowie

Kapusta śmierdząca i ciężkostrawna? Czas skończyć z tym stereotypem! Kapusta to warzywo niskokaloryczne i silnie antyoksydacyjne, działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo A to jeszcze nie wszystko!

Brukselka - uważaj, by nie rozgotować. Wartości odżywcze i właściwości zdrowotne brukselki

Brukselka to warzywo, do którego warto się przekonać. Ma dużo witamin, wartości odżywczych i prozdrowotnych właściwości. Co więcej, brukselka jest niskokaloryczna.

Kalarepa - nie wyrzucaj liści! Wartości odżywcze i właściwości lecznicze kalarepy

Kalarepa to nie tylko bulwa - liście są równie ważne, a może nawet ważniejsze! Kalarepa ma sporo witamin i składników odżywczych. Warto się do niej przekonać.

 Kapusta i kotlet to zdrowy duet? Te produkty warto ze sobą łączyć w jednym posiłku [GRAFIKI]

Kapusta i kotlet to zdrowy duet? Te produkty warto ze sobą łączyć w jednym posiłku [GRAFIKI]

. Gotowe! Zdrowe tłuszcze w menu: które wybierać? [WIDEO] Aby lepiej przyswoić żelazo, organizm potrzebuje witaminy C. Dlatego mięso warto podawać z warzywami, które stanowią jej źródło. Idealny będzie zatem brokuł, papryka, kapusta, brukselka. Witamina C: źródło młodości i energii Produkty

Zdrowotne mity? A jednak to prawda! Przynajmniej częściowo...

Zdrowotne mity? A jednak to prawda! Przynajmniej częściowo...

... Tescoma Foremki na lody Bam... Sprawdź ceny ? Porównaj ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Dołącz do Zdrowia na Facebooku Według medycyny ludowej kapusta jest dobra niemal na wszystko, chociaż zasadniczo dzieci się w niej nie znajduje... Najbardziej znana jest jako lek

Listopad

1. KISZONA KAPUSTA 200 g kiszonej kapusty to ok. 5 g błonnika, czyli 40% dziennego zapotrzebowania. Zimą jest chyba najbogatszym źródłem witamin z grupy B, witamin C i K oraz potasu, wapnia, żelaza i błonnika Zdrowie Pałeczki kwasu mlekowego nie tylko zapobiegają gniciu kapusty, ale stabilizują

Najlepsze i najgorsze połączenia żywieniowe, czyli co jeść razem, a co osobno

Najlepsze i najgorsze połączenia żywieniowe, czyli co jeść razem, a co osobno

Poznaj popularne duety w kuchni i sprawdź czy są korzystne dla organizmu, czy wręcz przeciwnie. Niektóre goszczą na naszych stołach od wieków. Gospodynie wiedzą, co robią? Biały ser i pomidory, marchew z masłem, kapusta kiszona polana oliwą: znacie? Lubicie? Macie pewność, że to zestawy, które

Kiszonki: bogactwo smaku i zdrowia nie tylko zimą

Kiszonki: bogactwo smaku i zdrowia nie tylko zimą

Wpływ glutationu

w organizmie są wykorzystywane do syntezy glutationu, są np. awokado , szparagi , brokuły , brukselka , czosnek , cebula , kapusta .Po więcej informacji dotyczących glutationu i jego funkcji w organizmie odsyłam Pana/Panią do stron Wikipedii, gdzie temat ten jest opracowany w dokładny i przystępny

Zbyt duża ilość potasu we krwi

objaw, a nie przyczynę zaburzenia.Do czasu wizyty u lekarza i rozpoczęcia leczenia przyczynowego Pana/Pani babcia powinna ograniczać pokarmy z dużą zawartością potasu (pieczywo razowe, orzechy, banany, pomarańcze, nektaryny, kiwi, fasolę, buraki, brokuły, pomidory, szpinak, surową marchewkę i kapustę

Problem z niedoborem żelaza

Już od paru dobrych lat, mam problem z niedoborem żelaza. Krew próbowałam oddawać już wielokrotnie, lecz nie byłam dopuszczona. Uważam, że odżywiam się dobrze, jem duzo warzyw owoców, wątróbkę wieprzową, natkę pietruszki, zakwaszam posiłki cytryna, bądź kapustą kiszona. Moje miesiączki też nie są

Alergia pokarmowa u niemowlaka

, przy czym pojedynczy posiew kału bez antybiogramu nie wykazał pasożytów. Dziecko karmione jest w sposób mieszany tzn. preparatem mlekozastępczym Nutramigen 1 i moim mlekiem (nie jem produktów mlecznych, ciastek, czekolady, orzechów, cytrusów, papryki, pomidorów, grochu, fasoli, kapusty, kalafiora

Dieta po operacji zespolenia esicy z odbytnicą

poprawy samopoczucia po pewnym czasie od operacji dieta może być rozwijana do diety zdrowego człowieka. Na początku unikamy produktów: - które mogą działać wzdymająco i gazotwórczo: warzywa surowe, bób, kapusta, kalafiory, brokuły,cebula,pory, szparagi, gruszki,czereśnie,piwo, rośliny strączkowe

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Kapusta kiszona

Robie Kimchi Macie jakis profesjonalny sprzet do przyduszenia kapusty kwaszonej tudziez ogorkow czy tez jedziecie z pokrywka, kamieniem czy jakims innym ciezkim garnkiem?

Re: Kapusta kiszona

Do dużej ilości kapusty używam wyszorowany i wyparzony, spory kamień, natomiast jak robię małą ilość ogórków tj. 1-2 kg to używam słoika wypełnionego wodą i talerzyka.

Re: Kapusta kiszona

Kamień, otoczak z piaskowca. Zarówno d beczki z kapustą, jak i do ogórków "na teraz". Ogórki na zimę w zwykłych słoikach, ciasno ułożone, żeby nie wypływały.

Sok z kiszonej kapusty

Przepis 7 ? Jak wybielić/usunąć przebarwienia na skórze rąk, zmniejszyć rogowacenie pięt. Wkładamy ręce na 5 minut w sok z kiszonej kapusty (ale nie może być ran na skórze, gdyż będziemy odczuwać bardzo sile pieczenie), potem zmywamy ręce wodą i smarujemy oliwą z oliwek. Najlepiej robić ten zabieg

Kapusty kiszone

W sprzedazy sa kapusty kwaszone, kiszone i kiszone pasteryzowane. Kapusta kiszona jest swietnym i tanim zródlem zdrowia, ale - czy "kwaszona" oznacza, ze dodano do niej octu? Natomiast "kiszona pasteryzowana", jest chyba bezwartosciowa, bo trudno sie spodziewac aby zawarte w niej bakterie mlekowe

Re: Kapusty kiszone

Kwas mlekowy w kiszonej kapuście powstaje w wyniku rozkładu cukrów zawartych w świeżej kapuście przez bakterie. Producenci dodają do świeżej kapusty kwas mlekowy, aby przyśpieszyć proces kiszenia.

Re: Górą jednak modra kapusta

No pewno. Lada moment będę miała gości. I już krzyczeli, że chcą kluski i modro kapusta. -- http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/wb/qa/5ixj/ATtIztHQt58Oy5eWvX.jpg

Re: Kapusty kiszone

Tylko kapusta pasteryzowana kwaszona, czy kiszona nie zawiera bakterii kwasu mlekowego. Producenci kapusty też się "rozwijają" i z powodu tego, że ocet jest bardzo łatwo wyczuwalny przez konsumentów używają już innych "zakwaszaczy" jak tiosiarczan sodowy(?) Najprościej samemu sobie kapustę kisić

Re: Kapusty kiszone

Moja sąsiadka zajmowała się produkcją pierogów z m. in. kapustą kiszoną, i śmiem twierdzić, że temat trochę znam. Czytanie etykiet... hmm...można kisić kapustę zakwaszając ją starym zakwasem lub przejść proces od początku. Można dodać różnych wspomagaczy. Po co konserwować kapustę kwasem

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!