Wszystko o:

krwinki białe neu

Mapa LP

Mapa LP

Mapa artykułów

Mastocytoza czy może coś jeszcze?

82,1; MCH 26,9; MCHC 32,8; RDW 16,4; płytki kwri 262, MPV 10,6; krwinki białe 4,13; neutrocyty 1,59, limfocyty 2,12; monocyty 0,22, eozynocyty 0,17; bazeocyty 0,03;dziękuje

Radioterapia a inne leki

działań niepożądanych leczenia jest m.in. neutropenia, czyli spadek ilości granulocytów we krwi w badaniach laboratoryjnych objawia się to, jako niedobór białych krwinek. Skuteczność leku nie jest ograniczana przez niski poziom białych krwinek, jednak neutropenia jest stanem groźnym dla pacjenta

Normy WBC

Co może oznaczać 8-krotne przekroczenie normy WBC?Tak wysokie przekroczenie normy dla krwinek białych może w zależności od współwystępujących objawów klinicznych oznaczać wiele rzeczy - m.in. poważną infekcję (np. zapalenie płuc), zapalenie w obrębie jamy brzusznej, a także może sugerować chorobę

Obnizony poziom Baso

Baso- o połowę poniżej normy o czym świadczy i czy jest to powodem do niepokoju?Wynik rozmazu leukocytów interpretujemy całościowo, tzn znając ilość innych krwinek białych. Jeżeli nie występują żadne objawy najprawdopodobniej nie ma powodu do niepokoju. Ze względu, że nie jest przedstawiony cały

Analiza moczu i ból w okolicach nerek

, ciężar właściwy: 1030, białko, glukoza: nieobecne, urobilinogen: w normie, ciała ketonowe, barwniki żółciowe, bilirubina: nieobecne. Badanie osadu - osad: skąpy, nabłonki: pojedyncze, krwinki białe: 0-2 w polu widzenia, krwinki czerwone: 0-3 w polu widzenia, świeże i dość zmienione, śluz: nieliczne pasma

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

prośba o interpretację wyników

,0) PCT - 0,22% (0,17- 0,39) PDW - 15,30 fl (10,0 - 16, 0) Martwią mnie krwinki białe i niskie płytki. Jeszcze tak niskich nie miał. Czy na wyniki mogło mieć wpływ zmęczenie, ponieważ była dłuuga kolejka do zabiegowego i krew miał pobieraną o godz. 12. Rano o 7 wypił mleko, a potem pił tylko wodę. Czy to

Jak interpretować wyniki krwi???? i co mi jest???

Zawsze miałam dobre wyniki.Robiąc wyniki byłam zdrowa.Ale przestraszyłam się odbiererając wyniki,podam je czyli krwinki białe poniżej normy,co mi może być??????????NEU -3,6,NEU%-1,39,LYM-38,9%,BASO-0,01. Ponad normę czyli wyższe wartości LYM%-50,6%,MONO%-8,3%.Krwinki czerwone jak i płytki są w

prosze pomoc -dawkowanie wit D3

zasadowa (ALP) ­ 284 U/l Aminotransferaza alaninowa (ALT) 30 U/l Aminotransferaza asparaginianowa (AST) ­ 70 U/l Morfologia (C55) · Hematokryt HCT 37,7 % · Krwinki czerw. RBC 4,92 10^12/L · Hemoglobina HGB 12,35 g/dl MCV 77,0 fL MCHC 32,73 g/dl MCH ¯ 25,12 pg · Krwinki białe

Prosze o zinterpretowanie badań krwi i moczu

/dl obnizone MCV 84,0 fL MCHC 33,4 g/dl MCH 27,95 pg · Krwinki białe WBC ­ 25,0 10^9/L podwyzszone NEU ­ 19,5 10^9/L podwyzszone NEU% ­ 78,1 % podwyzszone LYM 2,7 10^9/L LYM% ¯ 10

Re: morfologia roczniaka

Niewielka niedokrwistość ( niski hematokryt i hemoglobina)prawdopodobnie z niedoboru żelaza ( mała krwinka mcv). Krwinki białe 15,3- mówisz o katarku więc pewnie od tego podwyższone ale nieznacznie. Rozmaz krwi jak dla roczniaka prawidłowy ( limfocytoza fizjiologiczna czyli więcej limfocytów niż

Prośba o interpretację wyników badań

-61) Immunochemia Ferrytyna 22,2 (30-400) L Będę wdzięczna za parę słów komentarza, czy rozmaz białych krwinek jest niepokojący? Jaki może być powód podwyższonego AST (Synek nie brał żadnych antybiotyków od ponad 2 lat, w marcu 2015 miał infekcję jelitową, generalnie nie choruje)? I czy przy tym poziomie ferrytyny

morfologia 3,5 latek - płytki krwi

Pani doktor, w przyszłą środę mój syn będzie miał wycinany 3 migdał. Robiliśmy morfologię i grupę krwi. Oto wyniki morfologi: krwinki białe 8,6 NEU% 43,3 LYM % 45,5 MON% 7,6 EOS% 2,9 BAS% 0,7 ALY% 1,6 LIC% 0,3 4,91 KRWINKI CZERWONE RBC 4,91 Hemoglobina 13,7 Hematokryt 41,5 srednia objetosc krwinki

złe wyniki 4 letniego chłopca

Witam proszę o pomoc w odczytaniu wyników : Morfologia(C55) Hematokryt HCT 36,5 % 40,0-54,0 Krwinki czerw. RBC 4,56 4,1-6,2 Hemoglobina HGB 12,0 14,0-18,0 MCV 80,0 720-87,0 MCHC 32,89 32,0-36,0 MCH 26,31 27,0-34,0 Krwinki białe WBC 14,1 4,5-13,0 NEU 8,23 15-7,5 NEU% 58,3% 35

Prośba o interpretację morfologii

45-75) OB 8 mm Martwi mnie szczególnie liczba białych krwinek... Proszę o interpretację. Tam gdzie nie podałam zakresu norm, wynik mieści się w normie. Pozdrawiam i dziękuję

Interpretacja skrótów występujacych w badaniu krwi

WBC - krwinki białe ( leukocyty ) NEU - neutrocyty ( granulocyty obojętnochłonne ) LYM - limfocyty MONO - monocyty EOS - eozynocyty (granulocyty kwasochłonne ) BASO - bazocyty ( granulocyty zasadowochłonne ) RBC - erytrocyty ( krwinki czerwone ) HBG - hemoglobina HCT - hematokryt MCV - średnia

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!