Wszystko o:

leki na wysoki puls serca

Paulina Zduniak

UKŁAD KRWIONOŚNY (KRĄŻENIA) - budowa, funkcje i najczęstsze choroby

UKŁAD KRWIONOŚNY (KRĄŻENIA) - budowa, funkcje i najczęstsze choroby

Układ krwionośny to zamknięty obieg, który zajmuje się w naszym organizmie transportem gazów, substancji odżywczych, hormonów, produktów przemiany materii, itp. Składa się z serca i naczyń krwionośnych, którymi transportowana jest krew. W trosce o układ krwionośny powinniśmy prowadzić zdrowy tryb życia (w tym dbać o właściwą dietę), co pomoże nam ustrzec się przed rozwojem takich schorzeń, jak nadciśnienie tętnicze, miażdżyca czy choroba wieńcowa.

Walczymy z cholesterolem: zmiana diety to zazwyczaj za mało

Podwyższony cholesterol to problem ponad 60% Polaków. Główni winowajcy to niewłaściwa dieta i geny. Nie oznacza to jednak, że wystarczy wprowadzić zmiany do menu, by wszystko wróciło do normy. Nieprawdziwy jest też pogląd, że nic się nie da zrobić, gdy problem jest dziedziczny. Znamy 5 pogromców cholesterolu, których nie znajdziesz w kuchni, a działają i przynajmniej niektórzy powinni ci się spodobać. Można dbać o zdrowie z przyjemnością!

Za NISKIE CIŚNIENIE to też problem! Kiedy trzeba je leczyć?

W przeciwieństwie do nadciśnienia jest lekceważone, nawet przez lekarzy. Osobom, którym dokucza, zwykle w ramach "leczenia" zaleca się "kielicha", albo "małą czarną". Tymczasem: niedociśnienie może być objawem poważnego schorzenia, w tym niewydolności krążenia.

Mapa LP

rozmaz krwi-podwyższony poziom monocytów lordoza lędźwiowa zniesienie fizjologicznej lordozy szyjnej dyskopatia c5 c6 niestrawione resztki pokarmu w kale bol nogi w pachwinie zmiany zwyrodnieniowe na krawędziach trzonów wysokie ggtp leki przeciwzakrzepowe w zastrzykach brak mazi

UDAR CIEPLNY - letni zabójca

UDAR CIEPLNY - letni zabójca

zaobserwować, że nadchodzi... Na pewno powinna ci się włączyć lampka alarmowa, jeśli: - mimo gorąca przestajesz się pocić, - skóra robi się nienaturalnie sucha, - rośnie puls bez wyraźnej przyczyny, - wzrasta ciśnienie krwi, - pojawia się uczucie dezorientacji, bóle i zawroty głowy, - masz wysoką gorączkę

Arytmia

Arytmia

, działanie niektórych leków lub hormonów, choroby mięśnia sercowego, emocje, ćwiczenia fizyczne, niedokrwistość bądź różnego rodzaju wstrząsy. Rzadkoskurcz Inaczej bradykardia; charakteryzuje się spowolnionym biciem serca, najczęściej poniżej 60 uderzeń na min. Przyczyną może być obniżenie temperatury ciała

Zawał na stoku

przed terapią bije wolno, czy szybko. A ponieważ w grupie chorych na przewlekłą niewydolność serca szybki puls stwierdza się u ponad połowy, potencjalne korzyści z zastosowania leku mogą być ogromne. Żelazo leczy serce O zupełnie innym pomyśle poprawienia doli chorych z przewlekłą niewydolnością serca

Sprawy sercowe

Sprawy sercowe

Wydawałoby się, że serce kobiety i mężczyzny niczym - oprócz poetyckich metafor - się nie różni. Tymczasem różnice są i objawiają się najczęściej w przebiegu pewnych chorób. Niektóre z nich przechodzimy inaczej, na inne zapadamy częściej niż mężczyźni, jeszcze inne są naszą wyłączną domeną

Lęk- zniekształcona rzeczywistość

Lęk- zniekształcona rzeczywistość

wypadkach następuje rozwój uzależnienia od alkoholu i leków uspokajających. Wysokie jest też ryzyko samobójstwa. Wiele badań eksperymentalnych, które opierają się na możliwości wywoływania ataków paniki za pomocą podawania określonych substancji chemicznych, wskazuje na rolę konkretnych ośrodków mózgowych w

Wysoki puls

Piszę z prośbą o doradzenie mi w przypadku wysokiego pulsu (100-150). Leczę się już 5 lat na nefrologii. Biorę Piramil od nadciśnienia i Euthyrox od tarczycy. Mam również wiotki przedni płatek zastawki dwudzielnej. Byłam raz u kardiologa ale nic takiego nie powiedział. Lekarz nefrolog stwierdził

Serce hiperkinetyczne, a wysoki puls

Mam dobre ciśnienie, przeważnie 120/80 czasami trochę wyższe, ale puls mam zawsze wysoki. Przed wysiłkiem 90-95, po wysiłku 110-120. Miałam robione echo serca i okazało się ze mam serce hiperkinetyczne. Proszę napisać, czy powinnam być zaniepokojona wysokim pulsem?Czynność serca nie przekraczająca

Wysoki puls

Już nie wiem od kiedy mam wysoki puls (100-120). Czasem spada do 98. Rzadko kiedy pojawia się nierówne tętno. Ogólne moje samopoczucie jest bardzo dobre. Nie mdleję nie mam duszności. Nic z tych rzeczy, po prostu wysoki puls. Byłam już u jednego kardiologa. Zrobił mi EKG i ono też jest w porządku

Osłabienie i wysoki puls

Od miesiąca czuję się osłabiony. Mam wysoki puls, nawet po wejściu na schody. Drętwieją mi łatwo ręce i miałem stany przedomdleniowe, szczególnie źle się czułem w busach i dusznym kościele.Szybki puls oznacza szybką czynność serca, która może (a nawet powinna) przyspieszać podczas wysiłku

Zastawka, a wysoki puls

Mam 75 lat. Miąłem wymieniona zastawkę mechaniczną. Od dłuższego czasu mam bardzo wysoki puls do 120. Miałem też wysokie ciśnienie, ale po przyjmowaniu lekarstw ciśnienie spadło, puls pozostał wysoki. Co mam zrobić?W pierwszej kolejności należy znaleźć przyczynę tachykardii czyli czynności serca

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: Hashimoto bez niedoczynności, mała tarczyca i

Podniosłam tyroksyne na 62,5mg , biorę żelazo, d3, omega3. Dziś mija tydzień. Problem w tym, że mam kłopoty z sercem. Kołatania, skoki pulsu oraz ciśnienia. Wczoraj bez żadnego wysiłku (gotowałam akurat obiad) nagle skoczył mi puls na 178 ! Do tego okropne kolatanie. Podczas gdy ciśnienie miałam

Mój bardzo dziwny przypadek

/150, puls 100. Brałam już od kilku miesięcy prestarium, indix combi, lacipil. Zawsze dwa tygodnie jest super, a potem zaczynają się jazdy. Czy ktoś tak miał? Bez leków funkcjonuję normalnie. Jak zaczynam brać leki, to jest masakra. Nie mogę wyjść z domu, bo po drodze robi mi się słabo, serce wali, ciśnienie

Re: niskie ciśnienie krwi

Temat dla mnie! Męczę się z tym ogromnie w ostatnim czasie. jakiś czas temu miewałam zbyt wysokie ciśnieniem,teraz się odwróciło. Od jesieni biorę taki lek Beto ZK 100,serce mi szalało.Lekarz ostrzegał,ze może czasem spadać ciśnienie,no ale bez przesady! puls 52 ?? czuję się ja 5 minut przed

Interpretacja wyników

lęku,niskie ciśnienie i wysoki puls,palpitacje serca,problemy ze snem,"skacząca waga",wieczne uczucie zimna i senność 24h na dobę.Wahania nastroji itp.itd. Totalny brak koncentracji i spóźniony refleks.Moje wyniki TSh-0,87 FT3-4,22,norma 3,10-6,80 30,27% Ft4-14,32 norma 12,00-22,00 23,20% P.ciała Anty

Re: Nadczynność tarczycy , homeopatia

nie bije tak szybko- z pulsem to u mnie zawsze był problem....i nie choruję już na przeziębienia na przykład. Na razie nie biorę leków od homeo bo jak pisałam zapisał mi ich dużo a podobno nie tak leczy się homeopatią.... Już sama nie wiem. Rozumiem, że podejście homeopaty do pacjenta jest inne niż

Re: szyjka macicy

Pojechalam rano do szpitala bo wczoraj wieczorem doszlo wysokie ciśnienie... Z maluszkiem wszystko ok, w zasadzie ze mną tez. Dostałam leki rozkurczowe, magnez, luteine i dodatkowo zrobili od razu badanie moczu i dostałam leki przeciwbakteryjne. Rano miałam ciśnienie 150/110 i puls 153(!!!!) pomimo

muktprega1 - zerkniesz? proszę :)

, potas kalipoz x1, propranolol 2x10 mg, mydocalm 3x1 z przerwami, hydroxyzyna doraźnie, nervomix, validol doraźnie. Zaczęło się w tydzień po laparoskopii - wybudzenia po zaśnięciu, z mocno bijacym sercem - puls 90 i ciśnieniem 140+/90 - niby norma a ja nie mogłam spać, wstawałam pobudzona, zaniepokojona

Re: Jak długo to potrwa? Proszę o wsparcie

nieudanej próbie odstawienia i stwierdzam że on jakby nie działa tak jak wcześniej, mimo ze biorę jeszcze propanalol. Tyle dobrze że śpię. Gorzej funkcjonuję i czuję się w godzinach porannych, lepiej wieczorem. Mam ciągle wysoki puls - najczęściej ok 100. Zaczęłam się też podłamywać myślami że to leczenie

Re: Nadczynność polekowa

Nawet propranololu nie bierzesz? Według mnie powinnaś iść z tymi wynikami do rodzinnego,albo spróbuj dostać się prędzej do endo. Ja przy takich wynikach byłam jednym wielkim" nerwowym dygotem"(bezsenność,kołatania serca,wysoki puls,nerwowe prądy po ciele). Jak zaczniesz brać leki za tydzień to one

Propranolol na szybkie bicie serca

rano miałam tętno ponad 110, wzięłam tabletkę, po jakimś czasie zmierzyłam i było 72. Zmierzyłam wieczorem i miałam 67. Czy w takim przypadku mam brać ten lek? Boje się, żeby mi za bardzo nie obniżał tego pulsu w sytuacji, gdy nie jest on jakoś bardzo wysoki. Zauważyłam ponadto, że lek ten obniża mi

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!