Wszystko o:

niska temperatura ciała granica

Mapa LP

Mapa LP

Mapa artykułów

Jak walczyć z upałami

Kolejny upalny dzień. Za oknem aż 30 stopni. Ale to i tak prawie siedem stopni mniej niż wynosi temperatura naszego ciała. Dlaczego więc jest nam tak gorąco?

Jak działają zmysły? Te bardziej i mniej znane

Ostrzegają, dostarczają przyjemności, umożliwiają poznanie rzeczywistości. Bądź bliżej swoich zmysłów. Czy wiesz, że masz ich więcej niż pięć. I to nie licząc tzw. "szóstego zmysłu".

Czas niepłodności?

Czas niepłodności?

życia. Zjawisko to nasila się natomiast u kobiet przed lub po 40. roku życia, kobiety 45- letnie mogą nadal posiadać dobrej jakości komórki jajowe, chociaż ich płodność jest już niska - relacjonuje. - Większość badań sugeruje, że wskaźnik tempa zmniejszenia się rezerwy jajnikowej jest stały w czasie

Przeszczepy

Przeszczepy

, makrocząsteczkowymi, wzbogaconymi białkami, krwią lub jej pochodnymi (np. sztucznym osoczem). W zależności od metody, temperatura przechowywania powinna być utrzymana na poziomie 4-12°C. Inna technika przewiduje jednoczesne zastosowanie niskich temperatur i wysokiego ciśnienia tlenu (komory o temperaturze 4°C

Zbyt słodcy Polacy

Zbyt słodcy Polacy

hektolitry wody. W końcu temperatura wyczerpuje człowieka - mówiłam. - Nic nowego. Chwilami słabłam, winą obarczałam ciążę. Uważałam, że jestem nadwrażliwa i dlatego reaguję na ciążę, pogodę itp. tak złym samopoczuciem. Nawet kiedy zemdlałam, zignorowałam to. Szybko się ocknęłam, więc było dobrze

Relaks w trzy dni czyli jak szybko poprawić samopoczucie

spa specjalista określa tylko, czy nie ma przeciwwskazań do stosowania określonego zabiegu u danego pacjenta (i może np. odpowiednio dostosować temperaturę wody), o tyle leczenie uzdrowiskowe czy sanatoryjne jest zlecane przez lekarza i cały czas monitorowane. W regeneracyjno-leczniczej terapii

Sport

Sport

wysokość, niskie temperatury) lub konieczności ograniczenia tkanki tłuszczowej, lub w określonym czasie przygotowania, można zastosować istotne zmiany, które jednak powinny być ograniczone w czasie. Dieta sportowca musi być lekka, ale o dużej wartości kalorycznej, w niewielkich porcjach i nietoksyczna, aby

"Jesienno- zimowa melancholia jest naturalna". Zwykły spadek nastroju czy już depresja?

"Jesienno- zimowa melancholia jest naturalna". Zwykły spadek nastroju czy już depresja?

sezonowej (Seasonal Affective Disorder, SAD). Jest to zaburzenie, którego objawy typowe dla depresji (tj. smutek, ciągłe zmęczenie, niski poziom energii) pojawiają się co roku w październiku listopadzie i samoistnie ustępują w marcu, kwietniu, gdy dni stają się dłuższe. Przyczyny zaburzenia nie są do końca

Zbyt niska waga

175cm masa ciała, którą Pani podaje jest zbyt niska. Taka niedowaga może mieć negatywny wpływ na Pani zdrowie powodując m.in. zaburzenia hormonalne, zaburzenia gospodarki elektrolitowej, choroby serca i inne.Aby zwiększyć masę ciała konieczne jest zwiększenie dziennej ilości przyjmowanych kalorii. Można

Niedoczynność tarczycy, a niska waga

. Pierwszą przyczyną może być rozpoczęcie leczenia niedoczynności i stosowanie nadmiernej dawki L-tyroksyny, która spowodowała nadczynność tarczycy. Oprócz chorób tarczycy problem z przybraniem masy ciała może być związane z zespołem złego wchłaniania, alergią pokarmową, pasożytami i najczęstsza przyczyna

Zbyt niski cholesterol całkowity?

Mam za mały cholesterol całkowity tylko 120. Jak mogę go podwyższyć? co to oznacza? Mam 56lat i jestem po operacji niedoczynność tarczycy. Mam bóle głowy i drżenie rąk. Byłem u lekarza, ale nie dała mi wyraźnej odpowiedzi co mam robić. Proszę o podpowiedź.Jest to niskie stężenie jednak w granicach

Za niski cholesterol

Cholesterol w rozbiciu na frakcje jest za niski. Czy to oznacza jakąś podstępną chorobę?W badaniu poziomu cholesterolu ważne jest, która frakcja znajduje się poniżej dolnej granicy normy. Zazwyczaj wykrywany jest zbyt niski poziom HDL, czyli frakcji cholesterolu mającej korzystny wpływ na organizm

Niski cholesterol, podwyższony DHEA

Zrobiłem badania hormonów. Oprócz niskiego poziomu testosteronu (w dolnej granicy normy) wyszedł mi podwyższony wynik badań DHEA 29,04 ng/ml (norma 1,80-12,50). Następnie zrobiłem kolejne badanie hormonów nadnerczy i DHEA-S04 jest w normie - wynosi 203,20 ug/dl (norma 139,70-484,40) oraz

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Stan podgorączkowy - niemowlę 9 miesięcy - Pilne

główkę i ciało pomimo braku lub niskiej temperatury. Raczej się nie poci lub bardzo mało. Słabo je i pije. Odrzuca pierś. Śpi często lecz krótko. Ma pogorszenie samopoczucia. jest płaczliwa i rozdrażniona. Nawet na rękach się nie uspokaja. 1 raz zwymiotowała (choć to po płaczu). Stolec papkowaty

Re: Niedoczynność tarczycy a kłopoty nad morzem i

. 6 miesięcy, zaczęły mi się zmiany skórne zdiagnozowane jako łojotokowe zapalenie skóry. Nie wiem, czy jest jakiś związek, ale ponoć tarczyca może mieć coś z tym wspólnego. Tylko co i jak. Pojawiła się sugestia, że mimo pięknego TSH miałam za niska dawkę hormonów. Czy to możliwe? Jak to stwierdzić

Re: Języczek

Witam, to lekarz prowadzący decyduje o badaniach u dziecka. Objawami niedoczynności tarczycy w tym okresie może być duży język, zachrypnięty głos, nadmierna senność. Maleństwo może mieć zaparcie, dość niską temperaturę ciała (w granicach 35 st.C). Nie wszystkie objawy od razu musimy obserwować

Śledztwo w sprawie przyczyn niedoczynności

się, że rodzinna uzna niedobór.. Wit.D -OH D3 - 28 ng/ml { niedobór 21-19ng.ml } --> wiem- NIEDOBOR I DO SUPLEMENTACJI Ferrytyna 32,60ng/ml {13-150} ---> odkąd pamiętam HB, hematokryt niski, na granicy--.PYTANIE OD ZŁEJ PRACY TARCZYCY CZY INNYPOWÓD??Jeśli inny to jaki można brać pod uwagę

euthyrox a problemy z oddychaniem

koncentracją i pamięcią, drażliwość, problemy z miesiączkowaniem niska temperatura ciała, mniejsza niż do tej pory odporność na zimno, problemy . Przy czym TSH nie przekraczało górnej książkowej granicy. Przy okazji przez kilkanaście lat byłam leczona na PCO, którego jak się okazało, prawdopodobnie nie mam

lekarz uważa że sobie coś wmawiam.

więc oświećcie mnie proszę jeśli uważacie że ma rację. w obrazie usg tarczyca ok. wszystkie wyniki z panelu tarczycowego były ok, w dolnej granicy norm. czyli tsh, ft3 i ft4 w dolnej granicy ale ok. brak stanow zapalnych (tgo tp ok) poszłam do lekarza bo - mam stałą bardzo niską temperaturę

Re: Na kanwie artykulu ...

(poziom albuminy jest zbyt niski, kiedy spada poniżej 3,7 g%). Właściwa dieta jest potrzebna także do tego, by utrzymać homeostazę, czyli równowagę organizmu. Opisują ją takie parametry jak wartość pH krwi, poziom cukru, poziom elektrolitów we krwi, ciśnienie tętnicze krwi czy temperatura ciała, które

Re: Początek ?

najwyżej, otwarta i najbardziej miękka (przy przodozgięciu macicy), przy tyłozgięciu szyjka może ale nie musi być bardzo nisko (ja tak mam). Najczęściej jest tak, że na drugi dzień po szczycie śluzu temperatura nagle skacze do góry (czasem skacze przed szczytem i wtedy oznacza się to jako temp

Re: A co u Was z cisnieniem!

Ja też mam niskie ciśnienie, a co za tym idzie - temperaturę ciała w granicach 35 stopni. I trudno wytłumaczyć potem, że jak mam 37, to już jestem baaaardzo poważnie chora;) -- I ♥ NY STOP

Orzeł przedni i i wiosenne obyczaje:)

Czołem:) Dzień coraz dłuższy, temperatura powietrza coraz wyższa. To i przyroda budzi się do życia. Tu za dziennikiem "Rzeczpospolita": "Żyjące na Podkarpaciu orły przednie zaczynają tokować i odbudowywać gniazda. Podobnie zachowują się kruki. Natomiast z zimowisk nie wróciły

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!