Wszystko o:

niski poziom płytek

Użytkownik

Badania przed operacją plastyczną

Badania przed operacją plastyczną

Wybieram się na operację plastyczną dlatego musiałam zrobić badania. Zaniepokoił mnie niski poziom neutrofili i eozynofili. Co może być tego przyczyną? Czy w takim razie będę mogła poddać się operacji? Podaje wyniki: Leukocyty 4,8 (3,8-10,0); Erytrocyty 4,9 (3,7-5,1); Hemoglobina 15,5 (12-16); Hematokryt 45,70 (37-47); MCV 94 (80-99); MCH 32 (27-35); MCHC 33,9 (32-37); płytki krwi 250 (140-440); RDW-SD 41,8 (36,4-46,3); RDW-CV 12,3 (11,6-14,8); PDW 15,9 (9-17); MPV 12,3 (9-13); P-LCR 43,2 (13-43); PCT 0,3 (0,2-0,4); Neutrofile: 2,42 tyś/ul (2,50-7,00); Neutrofile 50,4 % (40-70 %); Eozynofile 0,06 tyś/ul (0,10-0,50); Eozynofile 1,2 % (1,0-5,0); Limfocyty 2,04 (1-3,5); Monocyty 0,27 (0,20-1,00); Bazofile 0,0 tyś/ul (0,0-0,1); Limfocyty 42,4% (20-45); Monocyty 5,6 % (4,0-12,0); Bazofile 0,4 % (0,0-2,0).

Wysoka liczba płytek

Morfologia wykazała, że mam PLT - 114tys/ml. Czy to jest groźne dla zdrowia? Jak postępować żeby zwiększyć liczbę płytek. Czy stosowanie Acenokumarolu może wpływać na taki wynik?

Badanie ft4 - co pozwala określić?

Badania hormonów ft3 i ft4 pozwalają określić, czy tarczyca funkcjonuje poprawnie. Nieprawidłowy wynik badania może wskazywać na nadczynność lub niedoczynność tarczycy i może tłumaczyć liczne niepokojące objawy, które towarzyszą schorzeniom tego organu.

Leukocyty - wszystko co powinniśmy o nich wiedzieć

Leukocyty - wszystko co powinniśmy o nich wiedzieć

silnych krwotokach Leukopenia, czyli niski pozom leukocytów we krwi Niski poziom leukocytów, świadczący o leukopenii, może być spowodowany: zakażeniem wirusowym, takim jak grypa, ospa wietrzna, różyczka czy odra albo zapalenie wątroby ciężkimi zakażeniami bakteryjnymi, do których należą chociażby dur

SINIAKI bez wyraźnej przyczyny - trzeba się martwić?

SINIAKI bez wyraźnej przyczyny - trzeba się martwić?

diagnostycznej (np. za niski poziom płytek krwi może być objawem białaczki, ale także zapalenia stawów, tarczycy, albo zwykłej wirusówki). Tylko siniaki? Problemy wrodzone Najczęściej wrodzone zaburzenia krzepliwości krwi rozpoznawane są już w niemowlęctwie. Dają charakterystyczne objawy (np. przedłużające się

Tych dzieci mogło nie być lub mogły urodzić się bardzo chore. Ocaliły je badania prenatalne i leczenie w łonie matki

Tych dzieci mogło nie być lub mogły urodzić się bardzo chore. Ocaliły je badania prenatalne i leczenie w łonie matki

od utytułowanego lekarza usłyszała Justyna Kruszec, dziś szczęśliwa mama Ignacego. Szukała wszelkich informacji o konflikcie płytkowym po tym, jak jej starsza córka Magdalena urodziła się z jego objawami: skrajnie niskim, zagrażającym życiu, poziomem płytek i wybroczynami na całym ciele... "To

Zespół Wiskotta-Aldricha: objawy, diagnoza, leczenie

Zespół Wiskotta-Aldricha: objawy, diagnoza, leczenie

dolegliwości czy już choroba Zespół Wiskotta-Aldricha - diagnoza i leczenie Obok analizy objawów, w celu potwierdzenia choroby konieczne jest wykonanie podstawowego badania krwi (obok znacznego spadku płytek krwi obserwuje się niski poziom immunoglobulin) oraz testów genetycznych. Czasem, aby wykluczyć inne

Mapa LP

limfocyty inne eo bazo mono cechy sekrecji niestrawione resztki w kale białe plamy na nodze orgazm analny mpv średnia objętość płytek krwi gfr jaka jest norma ob 4 dla normy 20 ból brzucha od dźwigania niski poziom limfocytów w ciąży ból podczas wchodzeniu penisa d-dimery złamanie

Ciężki poranek? Poznaj winowajców!

Ciężki poranek? Poznaj winowajców!

Ten poranek nie będzie łatwy. Resztkami sił zwlekasz się z łóżka, a poziom twojej energii osiąga stan krytyczny. Krytycznie niski. Sprawdź, dlaczego z takim trudem przychodzi ci rozpoczęcie dnia. I po wakacjach. Dzień już krótszy, a rano trzeba wstać. Niektórym sprawia to szczególną trudność

Endoproteza stawu biodrowego w praktyce

Endoproteza stawu biodrowego w praktyce

niewłaściwy metabolizm, albo też nieprawidłowe zmiany w składzie płynu stawowego. Jeśli natomiast chodzi o zmiany wtórne, w tym przypadku najczęstszą przyczyną wydają się być różnego typu wady budowy. Wówczas bowiem panewka stawu biodrowego, a więc zagłębienie znajdujące się w miednicy, jest zbyt płytka. W

Wysoki poziom płytek

Moja mama ma bardzo podwyższony poziom płytek, doszedł do 920 tys. Z każdym miesiącem rośnie. Czy istnieją jakies leki, które są wstanie obniżyć ich poziom?

Niski poziom cholesterolu całkowitego

przypadkach może ona powodować m.in. zaburzenia nastroju. Warto jednak wspomnieć, że zbyt niski całkowity poziom cholesterolu we krwi może być objawem innych chorób - przede wszystkim zaburzeń odżywiania (niedożywienia), zaburzeń wchłaniania (np. celiakii), zaburzeń hormonalnych (nadczynności tarczycy

Niski poziom potasu

Bbardzo proszę o jakąś wskazówkę odnośnie możliwych przyczyn niskiego poziomu potasu,mimo doustnego przyjmowania Caldymu. Dodam, iż lekarz rodzinny podejrzewał celiakie, ale została ona wykluczona. W diecie staram się spożywać produkty bogate w ten pierwiastek, a do tego uzupełniam go przyjmując w

Wysoka liczba płytek

wpływa on bezpośrednio na ilość płytek krwi ani ich funkcję. Przyjmowanie acenokumarolu nie powinno więc powodować obniżenia poziomu płytek w osoczu. Płytki na poziomie 114 tyś/ml są poniżej dolnej granicy normy, jednak za groźny dla zdrowia uznaje się poziom płytek poniżej 50 tyś/ml. Przy tak niskich

Osłabienie i niski poziom cukru

moja babcia ma zaawansowaną cukrzycę i boję się, że to też mogą być początki tej choroby. Zastanawia mnie tylko jedno, że przy tak niskim poziomie cukru ja ogólnie czuję się dobrze nie mdlenie, tylko jestem trochę osłabiona i senna a tak to wykonuję wszystkie swoje czynności. Nie wiem co robić czy

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

niski poziom płytek krwi

Mam dość niski poziom płytek krwi ,a przeciez mogą jeszcze spadac z biegeim ciazy.A wtedy nie dostane znieczulenia do porodu ,jesli będą za niskie.Znacie może jakieś sposoby na poprawe liczby płytek krwi?

Re: Płytki krwi - niski poziom

wprawdzie miałam małopłytkowość przed ciążą, ale w ciąży płytki trzymały się na przyzwoitym poziomie 75-85 000. Kiedy w 33 tc były dość niskie- 45 000, podawano mi przez 2,5 tyg. sterydy (encorton) i ostatecznie rodziłąm z 65 000. Oczywiście znieczulenia zzo nie dostałam, a szkoda:) ja miałam

zbyt niski poziom płytek krwi

jestem w 28 tyg ciąży i z badan krwi wynika,ze mam niski poziom płytek krwi.co to może oznaczać,bo moj gin nic nie kazał z tym robic.a ja przeczytałam,ze to moze miec zwiazek z niska krzepliwoscia krwi,na co "chorowałam" kiedys.mam do tego anemie.poradzcie cos.moze powinnam jakies badania

niski poziom płytek we krwi

Witam!Moja 8 m-czna córka ma niski poziom płytek we krwi.Pzed badaniem przeszła 3 dniową gorączkę i w tym samym czasie dostała zapalenia jamy ustnej.Brała nystatynę 2 opakowania ponieważ nic nie pomagało.Kiedy pobierano krew była jeszcze chora i nadal piła nystatynę.Pani doktor kazała powtórzyć

Re: niski poziom płytek krwi u dwulatki

Norma jest od 150, więc wynik jest tylko nieznacznie poniżej. Prawdopodobnie w wyniku infekcji wirusowej.

Re: Niski poziom płytek Krwi i niski potas

Płytki jeszcze są ok, a poziom potasu rzeczywiscie za niski- trzeba zwiekszyć dawke asparginu plus spozycie owoców i warzyw, soków przecierowych bogatych w potas- np.: pomidory, marchew, banany, truskawki ( jeżeli jeszcze są dostepne).

Re: niski poziom płytek krwi u dwulatki

Dziecko przechodziło jakąś infekcję? Mój synek przy trzydniówce miał płytki na poziomie 97 tys. (norma od 250 tys.), po infekcji wszystko wróciło do normy. Najlepiej powtórzyć morfologie za kilka dni i zobaczyć jaka jest tendencja.

Re: Niski poziom płytek Krwi i niski potas

Ja też mam niski poziom płytek krwi od samego początku ciąży, raz nawet poniżej 100 tys. Zalecili mi brać rutinoscorbin na uszczelnienie naczyń krwionosnych bo dość często leci mi krew z nosa. teraz jest już 40t.c. i czekam spokojnie na rozwiązanie. Podczas upałów krew z nosa leciała częściej i

niski poziom płytek krwi u dwulatki

wypiszę tylko te wartości, które nie mieszczą się w normach: morfologia krwi NEU% 35,3 % norma 37,0-92,0 płytki krwi PLT 124,0 K/uL norma 250,0-500,0 granulocyty podzielone - 32,0 % norma 35,0-60,0 żelazo w normie jak interpretować te wyniki? -- pozdrawiam - Agnieszka

niski poziom płytek krwi

czesć dziewczyny chciałam zapytać czy jest osoba , która rodziła lub ma niski poziom płytek krwi.Dzis odebrałam wynik i spadły mi do 52 tyś.(od początku ciąży 90, 80 ,60 tys).konkretnie chodzi mi o poród ,jak przebiegł, czy ktoś brał Encorton?Jak dziecko po porodzie , czy też miało

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!