Wszystko o:

norma dla antyciał -tpo

Normy WBC

Co może oznaczać 8-krotne przekroczenie normy WBC?Tak wysokie przekroczenie normy dla krwinek białych może w zależności od współwystępujących objawów klinicznych oznaczać wiele rzeczy - m.in. poważną infekcję (np. zapalenie płuc), zapalenie w obrębie jamy brzusznej, a także może sugerować chorobę

Tętno - normy

Jakie powinno być tętno u dorosłego człowieka?Tętno (a dokładniej - czynność serca) u dorosłego, zdrowego człowieka powinno w spoczynku wynosić między 60 a 100 uderzeń na minutę. Podczas wysiłku fizycznego, w zależności od kondycji organizmu - tętno będzie wyższe

Nowe normy TSH

Mam pytanie na temat nowych norm TSH czy są określone? Kiedyś górną granica było 4,2, a teraz?Nie ma ogólnie określonych liczbowych norm TSH. Normy te różnią się w zależności od laboratorium i od użytej jednostki. Na każdym wyniku powinien być podany przedział normy.Od redakcji: niektóre

Wydalanie wapnia ponad normę

Dobowe wydalanie wapnia ponad normę. Moje badania to TSH w normie, PTH w normie, wapń we krwi w normie, wapń jonizowany 1,12 moj wynik 1,13 powyżej normy, witamina d poniżej normy, reszta badań aspat, alat, ggtp, ldl, hdl, cholesterol, cukier, ob, morfologia dobre. USG tarczycy przytarczyc

Rozmiar penisa - normy

Mam 17lat i pytanie: czy penis który ma 14cm długości i 11cm obwodu to normalne?Wymiary, które Pan podaje jak najbardziej mieszczą się w granicach normy. Średnia długość penisa w trakcie wzwodu to wg różnych źródeł 12 - 15 cm. Obwód penisa w trakcie erekcji mierzony przy podstawie wynosi 9,3 - 12,5

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: Wyniki w normie a Hashimoto/Interpretacja wy

.05 norma 0.70-1.48 , Anty TPO 165.56 a norma laboratorium to do 5.61 czyli dużo ponad normę miałam antyciał Leki zaczęły na mnie dziłać bardzo szybko, juz po tygodniu czułam duzo mniejsza sennosć i duzo lepiej w stosunku do tego co było , bo było całkiem kiepsko, sił nie miałam w ogóle.Pierwszy tydzień

Re: Duża róznica TF3 i TF4?

antyciała ponad normę laboratorium ANTY TPO i Anty TG. czyli wszystko jasne. Te procenty są jak widać moim przypadku bardzo pomocne przy diagnostyce ponieważ z tego wychodzi bardzo wysoka niedoczynność organu tarczycy. Szkoda ,ze sporo lekarzy ignoruje przeliczenie procentowe, które mówi o skali

Re: Wyniki w normie a Hashimoto/Interpretacja wy

Poczytaj sobie tez przy jakich chorobach moga pojawic sie wyokie ANty TPO i porób badnia w ttamtym kierunku przy toczniusie pjawiaja przy Grasedova Basowa czy jak sie tam pisze, zrób też na końcu rezonans nawet płatnie na guza przysadki i porządne USG z dooplerem bo to co pisesz to tak jakos byle

Re: in vitro październik'15 wątek szczęśliwy

Cześć kobietki.Ale tu milutko.... Dziewczyny a ja mam pytanie do Was.Pisałam wcześniej,że wyszły mi bardzo wysokie aTG-116,a norma do 18 i aTPO-20 a norma do 8.Jestem pod kontrolą endokrynologa bo zaczęło mi wzrastać TSH.Biorę więc Eutirox50 i ładnie spadło mam 1,36.Dzwoniłam do Gamety

Pytanie o antyciała TPO, proszę o radę

Witam wszystkich, mam pytanie dotyczące norm w badaniu antyciał TPO. Zrobiłam to badanie i wynik mam 13, a podana maksymalna norma wynosi 34. Dowiedziałam się przypadkowo, że podobno w tym badaniu nie ma żadnych norm i to, że te antyciała są wykryte we krwi już powinno być niepokojące. Czy jest to

Bardzo proszę o zinterpretowanie wyników

norm tylko wyniki. Lekarze stwierdzili że moje jajniki produkują mało estrogenu. Więc brałam pile hormonalne... 2008 TSH 0,860 ulU/ml (0,340-5,6) FT4 8.09% FT3 9.91% 2010 TSH 1,06 miu/L (0,3-5,5) 2017 aTG 11,9 IU/mL (115,0) Antyciała TPO 6,77 IU/mL (<34,0) FT4 28.00% FT3

Rozpoznanie - niepłodność - hashimoto.

się czterdziestki ostatnim rzutem na taśmę chciałam zajść w ciąże, mam już dorosłego syna. Wyniki mam w normie, TSH FT4, natomiast podwyższone antyciała - anty-TG 39.95 - norma 34 i anty-TPO 86.7 - norma 34. Wizytę u mojej edno mam w lipcu. Nie wiem czego szukać, czy niepłodność w rozpoznaniu jest

wysokie tsh, prolaktyna 116

Moje wyniki: TSH 4,51 (0,27-4,2) ft3 3,5 (2-4,4) - 62,5% ft4 1,19 (0,93-1,7) - 33,77 % Anty TG 12,32 (do 115) Anty TPO 13,61 (do 34) Prolaktyna 116 (4,8 - 23,3) !!!!!! :( plus testosteron powyżej normy 61,5 (8,4 - 48) Czekam jeszcze na wyniki Wit. D i pozostałych hormonów Wynik z testu na

Re: Wyniki w normie a Hashimoto/Interpretacja wy

dużo, cos źle mi sie w pamieci zapisało przy pisaniu posta, to jednak chyba niedoczynnośc jak taka róznica i antyciała TPO -- Jeśli jestem w domu i piszę na komputerze wnioskuje,że żyję. Chociaż ostatnio dochodzę do wniosku,że takie wnioskowanie może być wielce mylące.

Najnowsze wyniki - proszę o pomoc w interpretacji

Bardzo proszę o pomoc w interpretacji : TSH - 7,19 (norma 0,40-4,00) Wolne T3-FT3 - 3,62 (norma 4,1-8,3) , -11,43% Wolne T4-FT4 - 11,64 (norma 10,6-19,4) , 11,82% Anty-TPO - 67,5 (norma <8,0) Wit. B12 - 379,60 (norma 191,00-663,00) Ferrytyna - 55,88 (norma 13,00-150,00) Kompletnie nie

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!