Wszystko o:

norma tsh 3 gen

Nowe normy TSH

Mam pytanie na temat nowych norm TSH czy są określone? Kiedyś górną granica było 4,2, a teraz?Nie ma ogólnie określonych liczbowych norm TSH. Normy te różnią się w zależności od laboratorium i od użytej jednostki. Na każdym wyniku powinien być podany przedział normy.Od redakcji: niektóre

Wyniki TSH ponad normę

Mam 17 lat i niedoczynność tarczycy. Przeszłam już dwie operacje tarczycy. Jedną w wieku 10 lat a drugą rok temu. Ostatnio robiłam badania TSH i wyszło mi, że mam 4,950 a norma mieści się w zakresie 0,270 a 4,200. Biorę codziennie na czczo Eutyrox N75. Czy to źle, że mam taki wynik? I co może to

Wynik TSH

Dzisiaj odebrałam wynik TSH : 2,840 ( norma 0,280 - 4,300 ) Czy jestem chora na tarczycę ?Wynik TSH jest w normie. Na tej podstawie można stwierdzić, że nie ma Pani zaburzeń czynności tarczycy w postaci nadczynności lub niedoczynności.

Wyniki TSH, FT3, FT4 - w normie?

Od jakiegoś czasu odczuwam zaburzenia koncentracji, pamięci, lekki przyrost wagi oraz nadpotliwość. Zrobiłem badania TSH, FT3 oraz FT4. Serdecznie proszę o interpretację TSH 1.446 mIU/l || 0.55 - 4.78 mIU/l fT3 3.87 pg/ml || 2,3-4,2 pg/ml fT4 1.34 ng/dl || 0,89-1,76 ng

Wyniki TSH

endokrynologowi. Obecnie TSH u Pani jest w normie. W trakcie ciąży zwiększa się zapotrzebowanie na lewotyroksynę i z tego powodu należy zwiększać jej dawkowanie o ok. 30-50%. Jednak w przypadku ciąży może być niezbędne oznaczenie hormonów wolnych fT3 i fT4. Stężenie TSH nie powinno przekraczać 2,5uIU/ml, a fT4

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Wyniki tarczycy- pomoc w interpretacji

Witam, za mna pierwsze badanie tarczycy. Zauwazylam ze Ft3 i Ft4 sa ponizej normy. Prosilabym o pomoc w interpretacji: TSH 3 gen 0.706 (norma 0.270-4.700) FT4 8.27 (norma 10.60-19.40) FT3 3.25 (norma 4.00-8.30) Anty-TPO <0.8 (norma <8.00)

Wyniki

Witajcie mam prośbę w interpretacji wyników FT4 ng/dl 1.18 0.80 - 1.50 FT3 pg/ml 3.27 2.60 - 5.40 TSH 3 gen uIU/ml 1.272 0.270 - 4.000 Dodatkowo czekam jeszcze na wyniki anty tpo i anty tg , planuję również zrobić usg tarczycy . Moje samopoczucie jest coraz gorsze paznokcie rozwarstwiają się

popatrzcie proszę na wyniki

Czy mam sie martwić takimi wynikami? Wizytę u endo państwowo mam wyznaczona na październik. wynik USG: images82.fotosik.pl/366/75076ff48e4f9c97gen.jpg oraz TSH (h. tyreotropowy) 4,06 ?lU/ml norma: 0

Re: Ból brzucha, drgawki, uczucie zimna,

wynik TSH 3 GEN -- WYNIK 5,530 ulU/ml norma 0,270-4,2

Poproszę o interpretację wyniku czy jest ok?

Tsh 3 gen 0,782 (0.4-4.00) Ft3 3.8 (1.4-4.2) 85% Ft4 1.3 (0.8-2.0) 41% anty tpo 7.36 Atg 6.69 Wyniki zrobiłam bo moje dwie siostry cierpią na hashimoto ostatnio sił coraz mniej i postanowiłam sprawdzić. Jest ok według was? Mieszczą się w normie ale wiem ze czasem to za mało dziękuję za pomoc

Re: Leczenie tylko hormonem T3 (cytomel)

Dziękuję za wyjaśnienie. Niestety nie jest prowokacją. Przez tydzień na samym cytomelu myślałam, że umrę. Poważnie, zdychałam (dawka podzielona na 4). Lekarza wywaliłam, bo mimo że myśli trochę inaczej niż większość lekarzy u których do tej pory byłam (leczenie tylko T4 na podstawie wyników TSH

Re: Interpretacja wynikow badan tarczycy

TSH 3 gen. - 1.090 ulU/ml normy Wlasnie lekarz nie powiedzial co bylo przyczyna.A wiesz co mogloby byc ? :) Powiedzial ze wszystko ok,tylko jod mam brac. Nie wiem czy ok,skad w takim razie echogenicznosc ?

Re: witaminy w ciąży a waga dziecka

zalecał mi witaminy, to mu powiedziałam, że dziękuję bardzo, nie chcę urodzić smoka. Przekonał mnie, że to co mi zaleca to właśnie nie żadna multiwitamina wszystko w jednym ekstra pasza dla gęsi, tylko trochę jodu (wskazanego, bo mam troszkę TSH powyżej normy), kwasu foliowego, magnezu, żelaza, wit D (a

Wyniki

Witam bardzo serdecznie chciałem zapytać co sądzicie o moich wynikach(niedługo mam pierwszą wizytę u endo) Mężczyzna, lat 27 Rok 2008 TSH - 2,8 ulU/ml FT4 - 15,7(37%) pmol/L FT3 - 5,1(38,1%) pmol/L Rok 2015 TSH(3 gen) - 4,65 ulU/ml FT4 - 14,82(28,2%%) pmol/L FT3 - 5,26(45,96%) pmol

Re: Tycie po euthyroxie - u mnie +15kg

TSH 3 gen. 0,979 ft4 1,32 ft3 3,2 w nawiasach podałam normy.

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!