Wszystko o:

pct

kaole

PCT - pomoże odróżnić infekcję bakteryjną od wirusowej

PCT - pomoże odróżnić infekcję bakteryjną od wirusowej

Badanie PCT, czyli prokalcytoniny wykonywane jest u pacjentów z podejrzeniem infekcji bakteryjnej. Poziom tego białka w osoczu krwi pozwala ocenić skalę, typ zakażenia oraz odróżnić infekcję bakteryjną od wirusowej.

RDW - o czym informuje to badanie?

RDW to rozpiętość rozkładu objętości erytrocytów, czyli czerwonych krwinek. Wskaźnik ten podawany jest w procentach, a przekroczenie dopuszczalnych norm najczęściej oznacza anemię.

MORFOLOGIA: Bazofile (granulocyty zasadochłonne)

Bazofile stanowią jeden z rodzajów białych krwinek. Zaliczane są do tzw. granulocytów zasadochłonnych, ochraniają organizm przez patogenami oraz wzmacniają odporność.

MORFOLOGIA: MCV

MORFOLOGIA: MCV

, które ratują nam życieNiepokojące wyniki? Podyskutuj na Forum Gazeta.pl: Zła morfologia u niemowlaka Hashimoto i wyniki badań krwi Mam podwyższone MCV Czytaj także: Morfologia - ogólne badanie krwi Anemia i jej przyczyny Menorrhagia Trombofilia PCT Kwas foliowy

Czas protrombinowy (PT) - co oznacza?

Czas protrombinowy (PT) - co oznacza?

kobiet przed i po porodzie. Chcesz się dowiedzieć więcej, coś Cię niepokoi, zapytaj lekarza 5 prostych badań, które ratują nam życie Czytaj także: MPV Badanie OB. PLT PCT Niedokrwistość (anemia) megaloblastyczna

Rozmaz krwi

Rozmaz krwi

, które ratują nam życie Czytaj także: RDW MPV PCT PLT Czas protrombinowy

Poseksualna depresja - smutek po stosunku nową plagą wśród kobiet?

Poseksualna depresja - smutek po stosunku nową plagą wśród kobiet?

zgrzytanie zębami... Post-coital tristesse (PCT), czyli smutek odczuwany po stosunku seksualnym lub inaczej dysforia po stosunku seksualnym (podobnie jak występujące po współżyciu bóle głowy) jest zaliczana do dysfunkcji seksualnych ostatniej fazy stosunku seksualnego - fazy odprężenia - wskazują specjaliści

Mapa LP

na światło temperatura ciała 34 stopnie zaczerwienienie zewnętrznego kącika oka zaczerwieniona skóra i swędząca szyja pękające palce stóp pct - poniżej normy obniżony poziom monocytów poniżej normy ggtp biały nalot na języku szczypanie zapalenie ucha środkowego zatkane ucho sine

Co może być tego przyczyną i czy należy zrobić dodatkowe badania?

Od półtora roku pogarszają mi się wyniki morfologii,oto ostatnie: HGB-13.80 HCT-39.50 PLT-80.00 PCT--0.062 Pozostałe:WBC,RBC,MCV,MCH,MCHC,RDW,MPV,PDW-w normie. OB-7/16 Żelazo-17.22 Zażywam następujące leki:Anesteloc 20mg-rano,Finxta 5mg oraz Plavocorin 75- rano oraz Bromergon 2,5 i Uprox

Co o tym myśleć ?

TSH mam w normie 2,46 (0,51-4,30). Ale z mam objawy tarczycy. Wypadanie włosów, senność , zmęczenie. Nie wiem czy to coś ma do tego ale w któtkim czasie przytyłam. Ktoś mi powie co jest grane ?Z badan wynika ze mam podwyższone PCT, PLT i EO dodatkowo. Sugeruję wykonanie poza TSH badania poziomów

Wyniki morfologii z rozmazem

Mogą Państwo zinterpretować wyniki morfologii z rozmazem? WBC 7,2 (4,0 - 11,0); RBC 5,05 (4,5 - 5,8); HBG 14,53 (13,4 - 16,8); HCT 42,1 (40,0 - 53,0); MCV 83,3 (82,0 - 98,0); MCH 28,77 (27,0 - 33,0); MCHC 34,54 (31,0 - 36,0); RDW 12,3 (10,0 - 16,0); PLT 230 (130 - 450); MPV 9,5 (6,0 - 10,0); PCT

Granulocyty w morfologii poniżej normy

/ul [3,5-5,6] Hgb 12,5 g/dl [11,0-18,0] HCT 40,2 % [32,0-54,0] MCV 82 fl [79,0-101,0] MCH 25,5 pg [26,0-36,0] MCHC 31 g/dl [31,0-37,0] RDW 13,2 % [11,5-14,5] PLT 307 x 10^3/ul [120-500] PCT 0,242 % [0,130-0,280] MPV 7,9 fl [9,0-17,0] PDW 11,1 fl [11,5-14,5] Według

Badania przed operacją plastyczną

); Hematokryt 45,70 (37-47); MCV 94 (80-99); MCH 32 (27-35); MCHC 33,9 (32-37); płytki krwi 250 (140-440); RDW-SD 41,8 (36,4-46,3); RDW-CV 12,3 (11,6-14,8); PDW 15,9 (9-17); MPV 12,3 (9-13); P-LCR 43,2 (13-43); PCT 0,3 (0,2-0,4); Neutrofile: 2,42 tyś/ul (2,50-7,00); Neutrofile 50,4 % (40-70 %); Eozynofile 0,06

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

PCT????

CZesc, jestem po 2 ciażach, które poroniłam w ok.8-9 tyg. Wybralismy sie do kliniki nieplodności , bo kończa nam sie juz pomysły na leczenie. A tam pani gin. zaleciła nam zrobienie testu PCT???? Co o tym myślicie, robic go czy nie, czytałam, ze nie jest dość miarodajny.

@pct3

pct3 napisał: > Mi (chyba mnie?) chodziło tylko o to by się ludzie odpier.dolili od tego że w Krakowie (podob > nie zresztą jak w Warszawie) statystyczny mijany przechodzień definicyjnie nie > krzywi ryja (wg innej nomenklatury- nie uśmiecha się). > Chcecie apriorycznie

Re: PCT????

Ja miałam PCT robiony na wrogość śluzu,bo nie mogę zajść w ciąże:( -- lb4f.lilypie.com/xdFfp2.png lilypie.com/pic/2009/08/26/ffAN.jpg

Re: PCT????

Ja właśnie miałam zrobiony PCT i wyszedł bardzo źle- 0 ruchomych tylko po 3,5 godzinie. Jest też taka sprawa że mąż ma słabe nasienie i nie wiem czy to wina przeciwciał, jak twierdzi lekarz, czy słabego nasienia. Przepisał mi Dexomethason (steryd) i kondomy przez trzy miesiące później insemnacjia

PCT, Niuniu!

liczący się pracodawca. I mam nadzieję, podobnie jak Pct, ze z czasem wolnorynkowe podejście zacznie zmieniać przez osmozę też powoli uspołecznione zakłady usługowe i w tej dziedzinie, pomimo ze NFZ akurat kontrole jakości przeprowadza na poziomie analizy czy na każdej kartce w dokumentacji jest aby

test PCT (po stosunku) - zły wynik

Dzisiaj rano miałam robiony test PCT (8 godz. po stosunku), wczoraj na usg pęcherzyk 21 mm (14 dc). Przez telefon dowiedziałam się, że w śluzie nie było ani jednego poruszającego się plemnika :/ Za tydzień mam wizytę, to dowiem się szczegółów. Staramy się 14 cykli (z 2 przerwami). Hormony - ok

PCT ...

Dziewczynki! Tak sobie pomyślałam dziś o swojej sytuacji... Napiszcie czy ma sens robienie testu PCT? Dr.B nigdy mi tego nie zalecił... No i pytanie czy zły wynik można zmienić, tzn poprawic kuracją? Gdzie to cudo w Sz-cinie robią/ Chyba zaczynam znowu kombinować... :-) Foum dziecko jest ok. W

PCT

Wynik tego badania mam:0.128%, czyli ponizej normy i nie wiem co to mzoe oznaczac?:( Poza tym wszystko mam w normie. Czy nie wie ktos co to jest PCT i co mzoe oznaczac bo w necie znalazlem tlyko informacje ze to jest skrot od trombokrutu i nic wiecej:( Z gory dzieki

wynik badania krwi-podwyższone PCT i monocyty

na co może wskazywać podwyższone PCT 0,39 % (norma 0,14-0,36) i zwiększona liczba monocytów - 12,9 % (norma 4,0-12,0) i jakie należałoby wykonać dodatkowe badania?

Przed jutrem...

https://youtu.be/tPCt_VMiCR4;;tPCt_VMiCR4;;https://i.ytimg.com/vi/tPCt_VMiCR4/default.jpg;;Dlaczego zabiliśmy Prezydenta - odpowiedź na film Smoleńsk A Krauze - Pojednanie Narodowe

Centrum Informacji o Leku - Publikacje - Przewodnik na temat leczenia przeziębienia i grypy

sposoby Pij dużo płynów (nie alkoholowych) Dbaj o to aby pokój, w którym przebywasz był ciepły oraz dobrze wietrzony.   Źródło: WestLincs-PCT Communications obecnie: NHS Lincolnshire NHS Lincolnshire Data: 18.10.2006 Zobacz nas na facebooku; Jestesmy w Google+   Linki Kontakt Partnerzy Nota prawna Reklama

Centrum Informacji o Leku - Publikacje - Ból gardła

trzech, czterech dni. Jednakże, jeżeli nie poczujesz się lepiej po kilku dniach lub jeżeli poczujesz się gorzej albo masz jakiekolwiek nietypowe objawy zwróć się do lekarza po więcej informacji.   Źródło: WestLincs-PCT Communications obecnie: NHS Lincolnshire NHS Lincolnshire Data: 18.10.2006 Zobacz nas

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!