Wszystko o:

poniżej normy ggtp

Mapa LP

Mapa LP

Mapa artykułów

Badania krwi

To podstawowe badanie najczęściej zlecane przez lekarzy. Wyniki pomagają poznać ogólny stan zdrowia pacjenta i w razie potrzeby zaplanować leczenie.

Analiza krwi

Określając ilość rozmaitych substancji, jakie niesie ze sobą krew, można sprawdzić, czy w organizmie prawidłowo przebiegają procesy przemiany materii.

Krew

Krew

. - Triglicerydy. Norma: nie więcej niż 160 mg/ml. - Próby wątrobowe - Bilirubina (barwnik żółci). Norma: do 1 mg/dl - Transaminaza AspAT. Norma: 5-46 U/I - Transaminaza AIAT. Norma: 5-49 U/I - GGTP. Norma: 10-28 U/I - Fosfataza zasadowa. Norma: 31-115 U/I Badania kontrolujące pracę nerek - Mocznik. Norma: 10-50

Granulocyty w morfologii poniżej normy

podanych norm mam wartości GR, GR%, MCH, MPV i PDW poniżej normy, wartość MO% powyżej normy, pozostałe w normie. Dodam, że jestem strasznie ospała i ciągle zmęczona, a ostatnio mój organizm otrzymał sporą dawkę intensywnego wysiłku w górach. Czy jest się czym martwić? Wizytę u lekarza mam umówioną na

Wysokie GGTP

Dzisiaj przyszły badania i mam tak: -AST 106 UI/I norma 0-38; -ALT 70 UI/I norma 0-42; -GGTP 425 UI/I norma 11-50. Najbardziej martwię się o wysokie GGTP. Co to może być, jest już bardzo źle?Przedstawione przez Panią/Pana wyniki badań laboratoryjnych opisują funkcję wątroby i dróg żółciowych

Wzrastające GGTP

Od dłuższego czasu mam uczucie dyskomfortu i ucisku w okolicach wątroby. Prawie w ogóle nie pije alkoholu. Zrobiłem badania: AST, ALT, bilirubina, kreatynina, EGFR, ALP w normie. Mocz,OB ,krew utajona również w normie. Tylko GGTP mi rośnie. Najpierw miałem 81, a trzy tygodnie już 133. Co to może

Wydalanie wapnia ponad normę

Dobowe wydalanie wapnia ponad normę. Moje badania to TSH w normie, PTH w normie, wapń we krwi w normie, wapń jonizowany 1,12 moj wynik 1,13 powyżej normy, witamina d poniżej normy, reszta badań aspat, alat, ggtp, ldl, hdl, cholesterol, cukier, ob, morfologia dobre. USG tarczycy przytarczyc

Ezynofile poniżej normy a ból nóg i Parkinson

Jestem osłabiona, bolą mnie mięśnie nóg, wyczuwalne są w mięśniach ud zgrubienia (czasami bolesne). Trzy lata wstecz zdiagnozowano mi PARKINSONA. Aktualny wynik ezynofili w morfologi miałam 7,4 - a norma podana jest 1,0-5,0. Pytałam lekarza rodzinnego o czym to świadczy, to usłyszałam odpowiedź

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: watroba

mi sie pajączki skórne i wtedy ogladajac wyniki krwi: morfo, uklad krzepnięcia, aspat alat ( obecnie oba poniżej 3) GGTP w normie, i inne w normie mówi ze to niemożliwe by to było z wątroby bo nie mam jeszcze marskości;. Zyłam sobie z przeświadczeniem ze bedzie dobrze trzeba trzymać diete, uprawiać

AntyHCV (+), HCV RNA kiedyś (-) teraz (+)

dodatnie. HBS i anty HBS w porządku (antygen HBs niereaktywny, przeciwciała są prawie 500IU/I - byłem szczepiony na B po wykryciu HCV). Wyniki obecne: GGTP 141 (norma 8-61) i ALT 44 (norma poniżej 41). Reszta wygląda OK (AST 26 U/I, ALP 57 U/I, Albumina 50g/l, Bilirubina 0,6 mg) I teraz pytanie - jak to

Re: watroba

mi sie pajączki skórne i wtedy ogladajac wyniki krwi: morfo, uklad krzepnięcia, aspat alat ( obecnie oba poniżej 3) GGTP w normie, i inne w normie mówi ze to niemożliwe by to było z wątroby bo nie mam jeszcze marskości;. Zyłam sobie z przeświadczeniem ze bedzie dobrze trzeba trzymać diete, uprawiać

Próby wątrobowe, a enzymy trawienne

Witam, proszę Was o pomoc. Mam za niskie próby wątrobowe. Chodzi o fosfataze alkaliczną. Norma jest od 40 do 150 a ja mam 30. GGTP mam też w dolnej granicy, ale jeszcze na granicy. Widzę że nie przyswajam dobrze pokamów, mam dużo niestrawionych resztek i zbyt jasny kolor, więc zbadałam wątrobę

Re: GGTP 6 norma 9-31

GGTP - gamma-glutamylotranspeptydaza - pomaga w wykrywaniu chorób wątroby i dróg żółciowych. Poziom w normie lub poniżej normy świadczy o prawidłowym funkcjonowaniu wątroby. Czyli wszystko ok. Pozdrawiam :)

Niski UIBC

suplementacji żelazem (brałam Tardyferon, Biofer i Ascofer) to tak, zwłaszcza że ten czynnik który mam grubo poniżej normy świadczy o tym że mój organizm po prostu żelaza nie wiąże stąd niska i ferrytyna której ni emogłam doustnie uzupełnić, poziom żelaza wysoki bo ten poziom zależy od tego co jedliśmy

wyniki badań

, potas ok Wit D - poniżej normy GGTP - w normie hbs i hcv - też ok USG tarczycy - P: 13*15*36 L: 13*14*33 cieśń - 2mm Echogeniczność niejednornodna, bez zmian ogniskowych Byłam u endo - zinterpretowała to jako hashimoto, bo w tym wieku (35l) powinnam mieć na poziomie 1-1,5 i przepisała euthyrox n

Re: Próby wątrobowe, a enzymy trawienne

serce, kołatania serca, ból głowy i milion innych... Poza tym bilirubina podniesiona, fosfataza alkaliczna poniżej normy, limfocyty podniesione, neutrofile bardzo n iskie, GGTP poniżej normy - nie byłam jeszcze z wynikami u lekarki POZ, ale pewnie Ameryki nie odkryje (już nie liczę na cud)... Pierwsze

Re: wyniki badań

; > Wit D - poniżej normy Powinnaś dostać receptę na uzupełnienie. Ile dokładnie wyniósł Twój wynik? Jakie są normy laboratoryjne? > GGTP - w normie > hbs i hcv - też ok > > > USG tarczycy - > P: 13*15*36 > L: 13*14*33 > cieśń - 2mm > Echogeniczność

szukamb.dobrego urologa i hepatologa z Katowic :'(

Może być z okolic Katowic, ew.Częstochowy. Objawy: krew w moczu, częste sikanie w nocy /i nie tylko/. Aspat i alat nie najlepszy od dłuższego czasu, także bilirubina ponad normę oraz ggtp i trójglicerydy. Cholesterol trochę lepiej - LDL w normie, HDL jednak poniżej normy.35 lat. Każdy lekarz ma

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!