Wszystko o:

szum w uszach a tarczyca

kaole

Przyzwojak - objawy, diagnoza i leczenie

Przyzwojak - objawy, diagnoza i leczenie

Przyzwojak to rodzaj łagodnego guza tworzącego się w obrębie układu neuroendokrynnego. Najczęściej pojawia się po 40 roku życia, a jego rozwój zazwyczaj związany jest z uwarunkowaniami genetycznymi. Budowa i towarzyszące mu objawy bywają interpretowane jako choroba nadnerczy.

Nawracające zapalenie chrząstek

To bardzo rzadkie, pojawiające z nieznanych dotąd przyczyn schorzenie prowadzi do stopniowego uszkodzenia i zdeformowania struktur chrzęstnych. Zmiany mogą dotknąć praktycznie każą z chrząstek występującą w ludzkim organizmie. Bardzo często współistnieje z innym schorzeniem, bez odpowiedniego leczenia może doprowadzić do śmierci pacjenta.

Anemia, czyli słaba krew

Anemia to często pierwszy sygnał, że z naszym organizmem dzieje się coś złego. Jak go nie przegapić? Regularnie badać krew.

Szumy w uszach, czyli cisza, która dzwoni w głowie

Szumy w uszach, czyli cisza, która dzwoni w głowie

występowania szumów rośnie z wiekiem. Ponadto szumy okresowe mają tendencję do przechodzenia w szumy o charakterze stałym. Nieznacznie, choć istotnie częściej uskarżają się na nie mężczyźni. Z badań, a także z praktyki klinicznej wiadomo jednak, że samo odczuwanie szumu nie jest jednoznaczne z cierpieniem z

Niepokojący szum w uszach i ból główy

Od 4 tygodni czuję codziennie szum i ciśnienie w lewej części głowy. Boli mnie szyja i czasami pojawiają się niewielkie bóle albo drętwienie punktowe głowy (potylica i czoło). Byłam u lekarzy (m.in. laryngologa), przebadałam się na tarczycę, robiłam CT nosa i uszu, ale testy nic nie wykazały. Co

Szum w uszach

Od kilku dni borykam się z szumem w uszach. Zauważyłem także, że boli mnie przy tym tył głowy oraz szyja. Czasami gdy jest większy hałas, mam nudności i zawroty głowy. Martwię się, bo nie wiem, co mi dolega. O czym mogą świadczyć moje objawy?Objawy, które Pan opisuje mogą świadczyć o wielu

Zawroty głowy i szum w uszach

Mam 29 lat. Od paru dni coś jest nie tak z moim samopoczuciem. Codziennie mam zawroty głowy i uczucie jak bym był lekko pijany. Trwa to chwile i zaraz samo przechodzi. Za jakiś czas znów powraca. Do tego dochodzi szum w lewym uchu i wrażenie lekko zablokowanego, zatkanego ucha. Co mogę na to

Ból głowy, zaburzenia widzenia, szum w uszach

bardziej po lewej stronie, trwało to około 2 tygodni bez przerwy po czym zamieniło się w podwójne widzenie z bliska,szczególnie kiedy patrzę na wprost i do góry. Ten efekt trwa do dziś. Dodam, że po zamknięciu oka efekt znika. W miedzy czasie zaistniał kolejny objaw jakim jest silny szum w uszach

Złe samopoczucie a wyniki tarczycy

. Całe ciało boli mnie czasem, czuje się ciągle zmęczona, nie mam siły na najprostsze sprawy. Jestem otępiała i powolna, nie odczuwam popędu seksualnego. Czuję się ciągle senna. Mam często spuchnięte dłonie i powieki, worki pod oczami, chrypka nie wiadomo od czego, szumy w uszach, zachwiania równowagi

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: czy te wyniki sa dobre?

Witaj:-) Temp rano to 35,9.Kurcze juz sama nie wiem za szybko, moze i tak.Czyli nastepnym razem za jaki czas?Podnioslam teraz po 4 tygodniach.Zyc sie nie dalo,zimno,dół, niewyrazne widzenie-zamglone,szum w uszach,okropne bole glowy,bol stawow,kolana biodro nadgarstki,plecy,w sumie cale cialo

Re: czy to problem z tarczycą ?

się coraz dziwniejsze, ale na razie głównie ją obserwuję. 13.04.2017 TSH - 2,64 ?lU/ml norma 0,27-4,2 FT3 ? 2,52 pg/ml norma 2,0-4,4 FT4 ? 1,76 ng/dl eutyeroza 0,93-1,7; FT4 107.79% FT3 21.67% Czy ktoś takie miał? Można mieć nadczynność i niedoczynność równocześnie? szumem w uszach

Re: czy to problem z tarczycą ?

boreliozy. Może i nie wszyscy, ale jeśli ją już masz to czym szybciej zaczniesz leczenie tym lepiej! (Ale Amerykę odkryłem) :) > Czy ktoś takie miał? Można mieć nadczynność i niedoczynność równocześnie? szum > em w uszach Tarczycę przebadałaś dokładnie. A zrobiłaś choćby najprostszy test ELISA

Re:Nietypowe objawy Hashimoto - szumy w uszach

Temat szumów w uszach jest b. interesujacy. Mam pacjentki z zapaleniem tarczycy i z bardzo intensywnym Tinnitusem. Też jestem zaciekawiona co na ten temat napiszecie.

Re: Szum w uszach po operacji tarczycy

Mam to samo co kolega powyrzej, tak się własnie dzieje, szczegolnie przy dużej niedoczynności,a ciśnienie może być współwinne, bo przecież w chorobie tarczycy cisnienie jest często nie prawidłowe... pozdrawiam

Re: czy to problem z tarczycą ?

nie ten szum w uszach. Metaliczny, nieustający, jakbym miała cały czas zwarcie. To jednak nie jest oznaka zdrowia, no i to nieprzyjemne przy tym uczucie w glowie. Ciągnięcie? Napięcie? Otumanienie? Miał ktoś tak?

Re: Szum w uszach po operacji tarczycy

To jest często objaw problemów z ciśnieniem.Przynajmniej u mnie tak jest i bynajmniej nie ma to związku z tarczycą -- Żywić urazę, to jak pozwolić komuś za darmo zamieszkać w swojej głowie.

Szum w uszach po operacji tarczycy

Czy kroś miał podobne objawy, jestem 6 miesięcy po wycięciu tarczycy , po operacji wystapiła u mnie niedoczynność, TSH-55, mam 33 lata jestem mężczyzną. Dzieki za informację Proszę pisać na alborg@wp.pl albo na forum.

Re: czy to problem z tarczycą ?

szersze podejscie do tematu, próbę szukania możliwej przyczyny A temat tak naprawdę zaczął i skonczył się na Hasimoto, mimo że szum w uszach jako objaw wykluczony. Czyli "choroba" z którą przyszłam bez diagnozy (to nie z przyczyn endokrynoligicznych) a nowa choroba w gratisie :-). Sama jestem ciekawa w

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!