Wszystko o:

tabletki na cholesterol

wizu

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - objawy i skutki

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - objawy i skutki

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych nie powinno mieć złego wpływu na zdrowie. Nowoczesne pigułki są tak przygotowane, by nie sprawiały żadnych problemów. Jednak zdarza się, że po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych mogą pojawić się niechciane objawy. Najczęściej dochodzi do zaburzeń cyklu miesiączkowania oraz pogorszenia jakości skóry i włosów. Jak poradzić sobie z negatywnymi skutkami odstawienia tabletek antykoncepcyjnych? Czy poprawa przyjdzie sama z siebie?

Błonnik - jego rola w organizmie, najlepsze źródła i skutki niedoboru

Błonnik, choć nie jest w żaden sposób wchłaniany i przyjmowany przez organizm ludzki, pełni niezwykle istotne funkcje. To dzięki niemu możliwe jest oczyszczanie organizmu i utrzymanie w dobrej formie układu pokarmowego. Z kolei od kondycji tego układu zależy harmonijna, niezakłócona praca całego organizmu. Dlatego tak istotna jest prawidłowa, bogata w roślinne włókna dieta.

Morwa biała - właściwości, przeciwwskazania, opinie

Morwa jest rośliną, z którą farmakolodzy i lekarze wiążą ogromne nadzieje. Naukowcy od kilku lat próbują przeanalizować jej właściwości. Co ciekawe, jadalne owoce morwy były od wielu wieków wykorzystywane w medycynie ludowej m.in. w Afganistanie. Roślina miała przynosić ulgę w stanach osłabienia organizmu - dzięki niej możliwe było zbicie gorączki. Ponadto morwę wykorzystywano jako lek moczopędny i pobudzający laktację. Dziś wiemy, że liście rośliny mogą bardzo pomóc diabetykom. Obniżają bowiem poziom glukozy we krwi.

Jagody ACAI - żyła złota?

Jagody ACAI - żyła złota?

przedstawiały je wówczas jako cudownych środek na wiele dolegliwości. Jagody acai miały nie tylko odchudzać, ale także pomagać w walce z nowotworami, wysokim cholesterolem i artretyzmem. Często nazywa się je „brazylijską żyłą złota”. To zachęca do poznania ich składu i właściwości. Jednak często

Trzymaj cukier w ryzach: naturalne sposoby

Trzymaj cukier w ryzach: naturalne sposoby

usprawnioną przemianą materii, redukcją cholesterolu (absorbującego wątrobę) i regulacją pracy jelit. Wprawdzie cykoria wzmaga apetyt, ale zarazem ułatwiając trawienie, pozwala na ograniczone konsekwencje tego stanu. Efekt ziołowego wsparcia pokazuje, że przy kontroli węglowodanów kolejnym kluczowym elementem

Czy chrom to cudowny środek na odchudzanie? Chrom pomaga, ale nie należy z nim przesadzać

Czy chrom to cudowny środek na odchudzanie? Chrom pomaga, ale nie należy z nim przesadzać

Dołącz do Zdrowia na Facebooku! Biologiczne funkcje chromu zainteresowały naukowców niedawno, bo około 50 lat temu. Zwrócono na nie uwagę podczas badań nad cukrzycą . Okazało się, że cukrzyca wywołana u szczurów cofa się po podaniu im drożdży piwnych . Drożdże od razu trafiły pod lupę i wyszło na

Dieta trzech minerałów - trzymaj wagę w ryzach

Dieta trzech minerałów - trzymaj wagę w ryzach

Ilość spożywanych kalorii, obfitość posiłków, a nawet uprawianie sportów, nie przekładają się bezpośrednio na to, ile ważymy. Wszystkich różnic, które sprawiają, że jedni są bardzo szczupli, a inni okrągli, nie wyjaśnia też genetyka. Bywa, że na konkretnej diecie jedni zdecydowanie tracą na wadze

5 zabójców cholesterolu z kuchni - jedz i obniżaj!

5 zabójców cholesterolu z kuchni - jedz i obniżaj!

Kołatanie serca

Mam 42 lata i od trzech miesięcy mam kołatanie serca. Wszystkie badania tj. tarczyca, krew, echo serca, cholesterol są prawidłowe. Lekarz przepisał mi Propanorolol i kazał przyjmować 3 razy dziennie po pół tabletki. Kołatnie nie ustąpiło, ale jest jakby przytłumione. Czasem po dużym wysiłku, ale

Niedoczynność, Hashimoto czy co?

We wrześniu 2012 mój lekarz ginekolog-endokrynolog stwierdził u mnie niedoczynność tarczycy (TSH 2.6 mIU/l 0.27-4.20, FT4 16.73 pmol/l 12.0-22.0, FT3 6.36.34 pmol/l 3.13-6.76 i ANTY-TPO 12.91 IU/ml <34) i zalecił branie Euthyroxu (pół tabletki 25). Z wcześniejszych badań USG tarczycy dowiedziałam

Co mi dolega?

miesiącu zbadałam ponownie TSH i cholesterol. Wynik TSH -2,66 Cholesterol 218.70 Norma do 200. Obecnie biorę Euthyrox 50 pół tabletki rano. Mam niskie ciśnienie krwi, mierzę codziennie rano i wieczorem, waha się 100/65 do 115/70 Puls w granicach 70, 80, 90 na minutę. Dodam, że cały czas mam dziwnie

Problem z oczami i widzeniem, pulsowanie oczu

utrzymać tej głowy). W ciągu dnia nie odczuwam zawrotów tak bardzo. Tym bardziej, że jeżdżę na nartach i chodzę po górach. Czasami odczuwam nacisk na oczach. Bardzo często mam rano katar. To trwa już ponad rok! Robiłam rezonans magnetyczny głowy z kontrastem, badania na tarczycę, boreliozę, cholesterol

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Cholesterol ogólny 230!!czy brac tabletki juz??

z lekarzem rodzinnym w osrodku zdrowia zalecil tabletki na obnizenie ale nie daje mi spokoju to ,ze wyczytalam gdzies ,że stres moze miec wplyw na podniesienie sie cholesterolu a ja podczas pobierania krwi strasznie sie denerwowalam i serce mi walilo (fobia na punkcie igły) i moze stad sie tak

Re: Cholesterol ogólny 230!!czy brac tabletki juz

Czy byscie brali tabletki na moim miejscu? jestem wegetarianka ale jem sporo jajek i pewno przez to tak wysoki cholesterol mam:( zdrowo sie odzywiam tak ogolnie jestem chuda,jem chleb tylko razowy i jem sporo cebuli i warzyw ,ruszam sie a taki cholesterol mi wywalilo:( az sie zdziwilam

Tabletki antykoncepcyjne a cholesterol

Mam pytanko. Czy tabletki antykoncepcyjne moga przyczynic sie do podniesienia poziomu cholesterolu?

Cholesterol a tabletki antykoncepcyjne

Czy przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych może prowadzić do podwyższenia poziomu cholesterolu?

cholesterol a tabletki antykoncepcyjne

Moja serdeczna przyjaciolka zazywa srodki antykoncepcyjne.Jest osoba z wrodzona wada serca i wydaje mi sie ze powinna stosowac inne metody zapobiegania ciazy a nie tabletki.Oprocz tego ,mimo ze jest mloda osoba to cholesterol ma bardzo podwyzszony.Chce sie dowiedziec czy na podwyzszony cholesterol

TULIP 20 mg tabletki - cholesterol -miażdzyca

Witam Mam dwa i pół opakowanie tego leku (47 tabletek) koszt jednego opakowania to 49,22 oddam wszystkie za 35 zł( z przesyłką) data ważności 09.2008 O leku TULIP międzynarodowa: atorvastatin Działanie: Należy do grupy statyn, leków obniżających stężenie cholesterolu całkowitego we krwi

Re: Jak zmniejszyłam cholesterol z 255 do 200

Witam, dorzucę coś od siebie. Moja mama zmniejszyła sobie cholesterol jedząc ostropest 4 łyżeczki dziennie. Nie mogła brać tabletek po nich miała zaburzenia równowagi. Oczywiście stara się tez zdrowo odżywiać, nie używa cukru, je dużo warzyw i owoców, jeździ na rowerze. Dla odmiany mój mąż 45 lat

Tabletki a cholesterol!!!

Pani Doktor bardzo proszę o odpowiedź na mój post o tabletkach i cholesterol. Bardzo to dla mnie ważne!!!!

Re: Cukier i Niacyna

Dzięki za info :) ale wątek się nam rozwinął :D ja zamierzam zażywać niewielką dawkę 50 mg + inulina w postaci poszki oraz 100 niacyny w postaci tabletek. Ciekawy artykuł. Oprócz, mam tatą nadzieję, pomocy przy CHAD, chciałbym sobie pomóc z poziomem cholesterolu, którego mam niewiele ponad normę

Niedoczynność czy nie?

wszystko się naprawiło. Pani doktor zleciła mi już wtedy badania hormonów tarczycy: TSH wyszło 2,11 (norma 0,5l - 4,30) oraz ft4 1,05 (normy 0,95 - 1,63). Nic z tym dalej nie robiłam, bo cieszyłam się z działania tabletek. Czas mijał, stopniowo zaczął mi rosnąć poziom cholesterolu. W styczniu 2017 było to

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!