Wszystko o:

tsh trzeciej generacji

tsh

TSH - hormon tarczycy

Hormon tyreotropowy (TSH) wytwarzany jest przez przysadkę mózgową. Do jego najważniejszych funkcji należy kontrola produkowanych przez tarczycę hormonów.

Poziom TSH pozwala ocenić działanie tarczycy, który w organizmie uzależniony jest od dwóch wydzielanych przez tarczycę hormonów - T4 (trójjodotyronina) i T3 (tyroksyna). Norma mieści się między: 0,27 a 4,2 mj/l, jednak wszystko zależy od laboratorium w którym wykonywane jest badanie oraz dolegliwości i objawów chorego.

Badanie TSH najczęściej jest wykonywane u osób z podejrzeniem nadczynności lub niedoczynności tarczycy.

Tarczyca wyniki

.. Zrobiłam ostatnio badania krwi, lekarz powiedział, że sa dobre. Mnie zastanawia wynik Immunochemi tj: TSH 3 generacja - 6,17uIU/m1 (z.Ref:0,27-4,20). FT3 - 3,41pg/ml i FT4 1,0ng/dl. Lekarz zauważyl jedynie w przypadku ciąży musiałabym brać jakieś tabletki przy takiej wartości TSH. PROSZE O OPINIE CZY

Czy to na pewno nadczynność tarczycy?

W 2007 r endokrynolog stwierdził u mnie nadczynność tarczycy. Wyniki TSH 0,033, ft3 5,43, usg pp 31x27x59 pl 21x15x46 ognosko pp 21x34 m. Wizyty kontrolne bez leków. W 03/2010 podano mi jod 131. Badania z 08/2012 wapń całkowity 2,4, TSH 3 generacja 0,010, FT 4 11,13. Tyle wyniki ale ja nie mogę

Tarczyca?

Mam 28 lat. Trzy miesiące temu miałem usuwany trzeci migdał. Były pobierane wycinki, robiona tomografia noso-gardła. Zaraz po tomografii - kilka dni - moje serce zaczęło dziwnie pracować. Kardiolog stwierdził, pojedyncze napadowe ekstrasystolie komorowe (lewa komora ) z pojawiającą się tahykardią

Bóle stawów i kości

Od paru miesięcy bolą mnie stawy i kości. Zauważyłam to wchodząc po schodach. Wtedy (kwiecień 2013) zaczęło boleć w okolicach trzeciego piętra. Dziś nie mogę wejść na pierwsze bez bólu. Do kolan doszły jeszcze ramiona (boli przy czesaniu, myciu włosów i zębów). Bolą mnie jeszcze łokcie i nadgarstki

Wypadające włosy

Mam 18 lat. od 1,5 roku borykam się z problemem wypadających włosów. Zawsze miałam bujne, gęste i grube włosy. Nie miałam problemów z nadmiernym wypadaniem. Od trzeciej klasy gimnazjum zauważyłam, że bardzo dużo zostaje ich na ubraniach. Nie martwiłam się tym wówczas specjalnie, wiedziałam, że

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

analiza badan hormonalnych

Witam, Co oznaczają takie wyniki? Cos jest nie tak? ( mam 22 lata) TSH - 4,180 ?IU/ml Prolaktyna (PRL) 22,6 ng/ml Progesteron (PRG) trzeciej generacji - 0,083 ng/ml Estradiol (E2) 38,10 pg/ml Folikulotropina (FSH) 7,7 mIU/ml Luteotropina (LH) 17,0 mIU/ml Pozdrawiam i dziękuję za pomoc :)

Re: czy są tu mamy niskich i szczupłych dzieci?

Witam,czy tu Panie jeszcze zaglądają ?paulina8989 jak tam synek ze wzrostem? mój wnuczek ma dwa latka i jest drobniutki i malutki.Zrobiliśmy morfologię w normie, mocz w normie,biochemia w normie TSH trzeciej generacji 2.02 norma 0.40-4 usg brzuszka wszystko w porządku FT4 1.20 norma 0.89-1.76 nie

Wysokie TSH i FT3, niskie FT4

) wynik: 3,52 pg/ml norma: 2,00 ? 4,40 Wolna tyroksyna (FT4) wynik: 1,28 ng/dl norma: 0,93 ? 1,71 Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji, wynik: 2,72 mIU/L norma: 0,27 ? 4,20 P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) wynik: 12 U/ml norma: < 34 P/c antytyreoglobulinowe (ATG) wynik: < 10,0 IU

Re: Prośba o interpretację - niedoczynność?

tydzien na rozszerzone badania tarczycowe. Moje wyniki to: Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji 2,870 mlU/L 0,270 ? 4,200 Wolna trijodotyronina (FT3) 4,49 pmol/L 3,10 ? 6,80 tyroksyna (FT4) 16,24 pmol/L 12,00 ? 22,00 P/c antytyreoglobulinowe (ATG) 16,8 lU/ml < 115,0 (ATPO) ? 183,9 lU/ml < 34

Czy z moją tarczycą coś nie tak?Prośba o odpowiedz

tydzien na rozszerzone badania tarczycowe. Moje wyniki to: Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji 2,870 mlU/L 0,270 ? 4,200 Wolna trijodotyronina (FT3) 4,49 pmol/L 3,10 ? 6,80 tyroksyna (FT4) 16,24 pmol/L 12,00 ? 22,00 P/c antytyreoglobulinowe (ATG) 16,8 lU/ml < 115,0 (ATPO) ? 183,9 lU/ml < 34,0 I

Prośba o interpretację wyników

Prośba o interpretację wyników. Wizyta u lekarza umówiona ale chciałabym wiedzieć wcześniej czy tak nieznacznie podniesione ATG może wskazywać na niedoczynność tarczycy? Kobieta 29lat Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji (L69) metoda CLIA, analizator ADVIA Centaur XP, firma Siemens 1,883 ?

wielak prośba o interpretację:)

Proszę o interpretację wyników. Jestem 40 letnia kobietą moje wyniki to: (TSH) trzeciej generacji 2,853 ?IU/ml 0,550 ? 4,780 metoda CLIA, (FT3) 4,56 pg/ml 2,30 ? 4,20 metoda CLIA, (FT4) 1,23 ng/dl 0,89 ? 1,76 metoda CLIA, Z góry dziękuję

wielak prośba o interpretację:)

Proszę o interpretację wyników. Jestem 40 letnia kobietą moje wyniki to: TSH trzeciej generacji ( 2,853 ?IU/ml 0,550 ? 4,780 metoda CLIA, FT3 4,56 pg/ml 2,30 ? 4,20 metoda CLIA, FT4 1,23 ng/dl 0,89 ? 1,76 metoda CLIA, Z góry dziękuję

wysokie ft3 -pomocy

Proszę o interpretację wyników. Jestem 40 letnia kobietą moje wyniki to: (TSH) trzeciej generacji (L69) 2,853 ?IU/ml 0,550 ? 4,780 metoda CLIA, (FT3) (O55) ­ 4,56 pg/ml 2,30 ? 4,20 metoda CLIA, (FT4) (O69) 1,23 ng/dl 0,89 ? 1,76 metoda CLIA, Z góry dziękuję

wielka prośba :)

Proszę o interpretację wyników. Jestem 40 letnia kobietą moje wyniki to: (TSH) trzeciej generacji (L69) 2,853 ?IU/ml 0,550 ? 4,780 metoda CLIA, (FT3) (O55) ­ 4,56 pg/ml 2,30 ? 4,20 metoda CLIA, (FT4) (O69) 1,23 ng/dl 0,89 ? 1,76 metoda CLIA, Z góry dziękuję

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!