Wszystko o:

wynik 0.22 tarczyca

Tarczyca wyniki

.. Zrobiłam ostatnio badania krwi, lekarz powiedział, że sa dobre. Mnie zastanawia wynik Immunochemi tj: TSH 3 generacja - 6,17uIU/m1 (z.Ref:0,27-4,20). FT3 - 3,41pg/ml i FT4 1,0ng/dl. Lekarz zauważyl jedynie w przypadku ciąży musiałabym brać jakieś tabletki przy takiej wartości TSH. PROSZE O OPINIE CZY

tarczyca

mam wynik TSH,jest taki TSH-III 3-964uIU/ml N: 0,24-4,2 czy to dobry wynik

Tarczyca?

: 1.28ng/dl - normy: 0.8 - 1.7; FT3: 3.73pg/ml - normy 2.6 do 5.1. Oprócz objawów ze strony serca mam zmienne nastroje, depresje i w nocy jak śpię mam suchość nosa, że aż piecze czasami. Morfologia, CRP w normie. Proszę o interpretację, czy jest jakieś podejrzenie tarczycy?Wyniki badań hormonalnych

Tarczyca?

, lekarz mimo wcześniejszejszych podejrzeń związanych z nieprawidłowym funkcjonowaniem tarczycy wykluczył tę opcję na podstawie wyników. Ja jednak uważam, że cos jest nie tak. Systematycznie przybierałam w ostatnich latach na wadze. W tym roku dla zdrowia postanowiłam mocno wziąć się za siebie i zrzucić 15

Idealne wyniki a tarczyca

żywieniowych i 3 razy w tygodniu ćwiczę fitness . Zrobiłam TSH i było w normie, ale postanowiłam zrobić usg, na którym lekarz zauważył zmiany i podejrzewał zapalenie tarczycy i zalecił zrobienie FT4 co uczyniłam. Wynik był idealny. Lekarz wcześniej mówił, że jeżeli wynik będzie dobry to będziemy szukać

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Proszę o interpretację

FT4 12,02 pmol/l (12,0- 22,0) TSH 4,62 mlU/l (0,27-4,20) FT3 4,46 pmol/l( 3,13-6,76) anty tpo 19,05 IU/ml <34 anty tg 433,60 IU/ml <115 Z USG tarczycy struktura nieco niejednorodna. Mam pytanie czy na te wyniki coś pomoże selen+ cynk. Czy leczenie euthyroxem jest niezbędne czy też można

Re: Pomoże ktoś w interpretacji? Tarczyca

, gruboziarnisty. W środkowej części płata prawego obecna owalna, dobrze odgraniczona zmiana 7X5 mm, hipoechogeniczna z przestrzeniami pływowymi. Objętość całej tarczycy: 9.804 ml Dorobiłam TRAB. Czekam na wynik. Lekarz nr1 po pierwszych DZIWNYCH wynikach: TSH: 7,56 (0,27- 4,20) FT3 7,14 ( 3,95- 6,80) 111

Czy to może być tarczyca?

to męczące, ciągle mi coś doskwiera. W rodzinie były kłopoty z tarczycą. Przebadałam tarczycę laboratoryjnie, wyniki wyszły w normie. Czy to może być związane z tarczycą, czy szukać przyczyn gdzie indziej? Poniżej moje wyniki. Będę wdzięczna za pomoc w interpretacji. FT3 4.23 pmol/l (norma 3

Podejrzenie niedoczynności tarczycy, problem z pro

,2) FT3: 5,67 (3,1-6,8) 69.46% FT4: 1,52 (0,93-1,7) 76.62% Kortyzol : 33,55 (6,2 – 19,4) Prolaktyna: 1123 (127-637) TPO: <5 (<34) TG: <10 (<115) Testosteron : 2,33 (0,22-2,9) Insulina: 14,17 (2.6-24,9) Glukoza : 89 (70-99) Nie wiem czy reszta badan (morfologia, mocz, krzepliwość

Re: Mrowienie, drętwienie, okropny zapach stóp/bu

/l (3,30-5,60) 2) 87 (74-106) 3) krzywa cukrowa GLC na czczo 84 mg/dl krzywa cukrowa GLC po obciążeniu 104 mg/dl Cz to elisa nie wiem, przepisałem tak jak na wypisie ze szpitala. Normy dla tarczycy: ft3 3,1-6,8 ; ft4 12,0-22,0 więc w normie. Usg tarczycy nigdy nie miałem, na wizycie u endokrynokoga

Re: Czy to może być tarczyca?

dziwne, bo jestem zmarźlakiem) - postanowiłam sprawdzić, czy coś się nie dzieje z hormonami. Przyznam, że naprawdę teraz już nic nie rozumiem... Wyniki z 20.01.2016: FT3 4.23 pmol/l (norma 3.13-6.76) (przeliczenie kalkulatorem forum na %: 30,30%) FT4 16.39 pmol/l (norma 12.0-22.0) (przeliczenie

wielka prosba o interpretacje wynikow

paznokci czy tam przyrost na wadze moje wyniki: IgE 144.8 IU/ml <100 FT3 4.94 pmol/l 3.13-6.76 FT4 16.87 pmol/l 12.0-22.0 TSH 4.43 mIU/l 0.27-4.20 ANTY-TPO P/TYREOPEROKSYD. 7.12 7.12 IU/ml <34 Tak myslalem ze mam hashimoto ale w sumie dziwne ze mezczyzny choc nie

pomoc przy interpretacji wynikow

- latwa irytajca - latwo sie wkurzam ot tak - mam leki jakies - lekko mnie swedzi skora od poltora tygodnia - depresja - nic mi sie nie chce ale ni emam wg mnie typowych jak dla niedoczynnosci tarczycy objawow takich jak lamliwosc oaznokci czy tam przyrost na wadze moje wyniki: IgE 144.8 IU

Re: Historia mojego życia.

Zasatanawiałam się nad Twoim przypadkiem, przeanalizowałam ten Twój uporządkowany wpis w pn Czy te pierwsze wyniki robiłaś w Polsce, czy TAM? 4. MARZEC 2014. Z powyższego powodu robię I badanie tarczycy: TSH: 7,56 (0,27- 4,20) FT3 7,14 ( 3,95- 6,80) 111.93% Ft4 18,54 ( 12,0- 22,0) 65

Re: wyniki tarczycy w ciązy

tu mam z art medycznego wartości referencyjne: FT3 3.98 - pmol/l wart. ref.: 3.1 - 6.8 pmol/l Kob.ciężarne: I trym 3.78 - 5.97 pmol/l Kob.ciężarne: II trym 3.21 - 5.45 pmol/l Kob.ciężarne:III trym 3.09 - 5.03 pmol/l FT4 pmol/l wart. ref.: 12.0 - 22.0 pmol/l Kob.ciężarne: I trym 12.1 - 19.6 pmol

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!