Wszystko o:

wynik 0.22 tarczyca

Tarczyca wyniki

.. Zrobiłam ostatnio badania krwi, lekarz powiedział, że sa dobre. Mnie zastanawia wynik Immunochemi tj: TSH 3 generacja - 6,17uIU/m1 (z.Ref:0,27-4,20). FT3 - 3,41pg/ml i FT4 1,0ng/dl. Lekarz zauważyl jedynie w przypadku ciąży musiałabym brać jakieś tabletki przy takiej wartości TSH. PROSZE O OPINIE CZY

tarczyca

mam wynik TSH,jest taki TSH-III 3-964uIU/ml N: 0,24-4,2 czy to dobry wynik

Tarczyca?

: 1.28ng/dl - normy: 0.8 - 1.7; FT3: 3.73pg/ml - normy 2.6 do 5.1. Oprócz objawów ze strony serca mam zmienne nastroje, depresje i w nocy jak śpię mam suchość nosa, że aż piecze czasami. Morfologia, CRP w normie. Proszę o interpretację, czy jest jakieś podejrzenie tarczycy?Wyniki badań hormonalnych

Tarczyca?

, lekarz mimo wcześniejszejszych podejrzeń związanych z nieprawidłowym funkcjonowaniem tarczycy wykluczył tę opcję na podstawie wyników. Ja jednak uważam, że cos jest nie tak. Systematycznie przybierałam w ostatnich latach na wadze. W tym roku dla zdrowia postanowiłam mocno wziąć się za siebie i zrzucić 15

Idealne wyniki a tarczyca

żywieniowych i 3 razy w tygodniu ćwiczę fitness . Zrobiłam TSH i było w normie, ale postanowiłam zrobić usg, na którym lekarz zauważył zmiany i podejrzewał zapalenie tarczycy i zalecił zrobienie FT4 co uczyniłam. Wynik był idealny. Lekarz wcześniej mówił, że jeżeli wynik będzie dobry to będziemy szukać

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Badania tsh ft3 ft4

Hej dostałam wyniki badań na tarczyce TSH 2.060ulU/ml 0.270- 4.200 FT4 12.1 pmol/l 12.0-22.0 FT3 3.9 pmol/l 3.1-6.8 AntyTPO 17.2 IU/ml 0.0- 34.0 Czy wszystko jest w normie? Pomóżcie proszę :-)

prośba o interpretacje wyników

tarczycą. THYROID STIMULATING HORMONE * 4.47 mIU/L 0.27 - 4.2 FREE THYROXINE 15.4 pmol/l 12.0 - 22.0 FREE T3 5.0 pmol/L 3.1 - 6.8 Procentowo wygląda to tak: FT4 34% FT3 51.35%

Re: wyniki tarczycy - prośba o analizę

>Po wynikach niedoczynności nie widać. Moim zdaniem widać, przy tak niskim poziomie Ft4 byłabym zombi: FT4: 14,97 pmol/l (norma 12,0-22,0) 29,70% + objawy, które napisła w pierwszym poście: Od jakiegoś czasu czuję się przemęczona - mimo prawidłowej ilości godzin snu, to najchętniej spałabym

Re: Poproszę o interpretację wyniku czy jest ok?

Proszę o pomoc i ewentualne wskazówki : TSH 2.200 NORMA 0.270 - 4.200 FT4 14.14 NORMA 12.0 - 22.0 FT3 5.03 NORMA 3.1 - 6.8 TPO 8.68 NORMA <34 TG 282.6 NORMA <115 Wyniki zrobiłam po zaleceniu laryngologa ... jestem trochę przerażona i nie wiem co dalej robić

FT3 podwyższone, TSH i FT4 w normie..

Witam. Przeszukałam chyba cały internet, ale nigdzie nie mogę znaleźć podobnych wyników tarczycy. Zrobiłam wczoraj badania z krwi i oto moje wyniki. Proszę o pomoc w interpretacji. W maju skończę 21 lat. TSH - 2,90 norma (0,22-4,20) FT4 - 18,02 norma (12,0-22,0) FT3 - 15,27 norma (3

wyniki tarczycy - prośba o analizę

objawy jak m.in. wypadanie włosów, problemy z cerą. Test na niedoczynność (objawy) wskazał 38 punktów "prawdopodobnie masz niedoczynność tarczycy, powinieneś otrzymać terapię substytucyjną hormonem tarczycy, nawet jeśli wyniki badań będą w normie" Wyniki: TSH: 2,31 mIU/l (norma 0,27-4,20) FT3: 4,84 pmol

Proszę o interpretację

FT4 12,02 pmol/l (12,0- 22,0) TSH 4,62 mlU/l (0,27-4,20) FT3 4,46 pmol/l( 3,13-6,76) anty tpo 19,05 IU/ml <34 anty tg 433,60 IU/ml <115 Z USG tarczycy struktura nieco niejednorodna. Mam pytanie czy na te wyniki coś pomoże selen+ cynk. Czy leczenie euthyroxem jest niezbędne czy też można

mikrogruczolak, niedoczynnosc tarczycy i kortyzol

tarczycy jestem pod kontrola endo, ok. 8 m-cy temu odstawila novothyral i przeszlam na sam letrox- sugerowano mi,ze to rozwiazanie wyrowna poziom hormonow jednak tak sie nie stalo. Dane z badan: 01.10.2016- jeszcze na Letroxie+Novo: TSH 0.006 mIU/l 0.27-4.20 FT3 6.3 pmol/l 3.13-6.76 FT4 21.7 pmol/l 12.0-22

Re: wyniki tarczycowe - proszę o rzucenie okiem :

Wyniki sprzed 5 miesięcy masz rewelacyjne takie jak ja obecnie na 125 tyroksyny :) może poza TSH 3,4 jakoś nie współgra z wysokim Ft4, obecnie uważa się, że TSH powyżej 2 to już jest przyczynek do dalszej diagnostyki tarczycy > FT3 6,27 (norma 3,10 - 6,80) - 85,68 % > FT4 20,11 (norma 12,0

wyniki tarczycowe - proszę o rzucenie okiem :)

kalkulatora: PP 4,48ml LP 5,535ml Łącznie 10,015ml 5 miesięcy wcześniej wyniki wyglądały następująco (inne laboratorium i normy): FT3 6,27 (norma 3,10 - 6,80) - 85,68 % FT4 20,11 (norma 12,0 - 22,0) - 81,10 % TSH 3,420 Nie mam w tej chwili dokładnych wymiarów, zapisałam tylko objętość tarczycy sprzed 5

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!