Wszystko o:

wyniki badań

podpis główki

Wyniki badań

Każde wyniki badań w razie wątpliwości należy skonsultować z lekarzem, który badanie zlecił. Same, nie zawsze sa miarodajnym wskaźnikiem stanu zdrowia pacjenta. Należy pamiętać, że w zależności od laboratorium, które wykonuje zlecone badania wartości, jak również normy mogą się różnić.

wizu

Biocenoza pochwy - o badaniu i interpretacji wyników

Biocenoza pochwy - o badaniu i interpretacji wyników

Dla zachowania zdrowia powinniśmy co jakiś czas zgłaszać się na badania okresowe, które są w stanie szybko wykryć ewentualne zmiany w ciele - dzięki temu można podjąć efektywne leczenie i zapobiec rozwojowi groźniejszych chorób. Jednym z takich badań diagnostycznych jest biocenoza pochwy. Co to takiego? Jakie są wskazania do wykonania tego badania i jak należy interpretować uzyskane za jego pomocą wyniki?

Badanie ogólne moczu: normy, wyniki

Badanie ogólne moczu - normy, wyniki, przygotowanie do badania. Przekonaj się, jak wiele informacji może dostarczyć proste badanie

Badanie AMH: normy i interpretacja wyniku

Badanie AMH to badanie hormonalne mające na celu określenie poziomu stężenia hormonu AMH w organizmie kobiety, wskazującym na tzw. rezerwę jajnikową. Innymi słowy, badanie AMH pozwala ocenić naszą płodność.

Badanie ALT - wskazania i wyniki

Badanie ALT - wskazania i wyniki

rośnie, więc wynik będzie zaburzony. Ważne jest też, aby w dniu poprzedzającym badania nie spożywać potraw bardzo tłustych ani nie pić alkoholu, gdyż może to mieć wpływ na wyniki. Alt – norma i choroby Prawidłowy poziom ALT rozpisuje się między 5 a 40 jednostek na litr krwi. To ogólne założenie

Pojedynczy gen homoseksualizmu nie istnieje. "Science" publikuje wyniki badań

Pojedynczy gen homoseksualizmu nie istnieje. "Science" publikuje wyniki badań

Wyniki badań opublikowanych na łamach prestiżowego "Science" trudno byłoby podważyć nie tylko ze względu na ich skalę - przeanalizowano genom 493 001 uczestników ze Stanów Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii i Szwecji, w celu zbadania związku genów z orientacją seksualną. W

Ogólne wyniki badań

Odpowiada lekarz Ewa Witkowska Przedstawione przez Panią wyniki badań są prawidłowe, poza stężeniem cholesterolu, które jest podwyższone (górna granica normy wynosi 200 mg/dl). Wysokie stężenie cholesterolu całkowitego we krwi najczęściej jest spowodowane niewłaściwą dietą (spożywaniem zbyt dużej

Wyniki badań dwunastolatka

Odpowiada lekarz Marek Wolski: Nie mogę podjąć się interpretacji wyników badań laboratoryjnych syna bez analizy klinicznych wskazań do wykonania tych badań, zebrania wywiadu, a także podania norm laboratorium wykonującego badania. Dla uzyskania wskazówek odnośnie interpretacji proszę zgłosić się do

Czy wegetarianie żyją dłużej? Badano 70 tys. ludzi i są wyniki. Niespodziewany podział na płeć

Czy wegetarianie żyją dłużej? Badano 70 tys. ludzi i są wyniki. Niespodziewany podział na płeć

całkowita rezygnacja z mięsa. To nie pierwsze tego typu badanie. W 1996 roku British Medical Journal opublikował wyniki obserwacji - prowadzonych przez 17 lat na grupie 11 tys. osób. Naukowcy stwierdzili wówczas, że wegetarianie oraz osoby, które w dużej mierze opierały swoją dietę na świeżych warzywach

Wynik badania endoskopowego

Odpowiada lekarz Marek Wolski: Dla dokładnej analizy opisu badania konieczna jest konsultacja z lekarzem gastroenterologiem, który po zbadaniu Pani i przeanalizowaniu wyniku będzie mógł odpowiedzieć na wszystkie Pani pytania. Na podstawie przytoczonego opisu mogę jedynie zasugerować, żeby nie

Wyniki badań przy porfirii

Odpowiada lekarz Marek Wolski: Niestety bez załączenia norm danego laboratorium nie jestem w stanie odnieść się do wyników badania. proszę napisać raz jeszcze i umieścić normy dla każdego z parametrów podane na wyniku. zaznaczam też, że nie będę w stanie udzielić wielu informacji bez zbadania

Dramatyczne wyniki badań: 87 proc. futbolistów ma zmiany w mózgu na skutek uderzeń w głowę

Dramatyczne wyniki badań: 87 proc. futbolistów ma zmiany w mózgu na skutek uderzeń w głowę

wyniki badań

proszę o pomoc w interpretacji wyników badań: TSH 1,696 uU/mL zakres 0,35-4,94 p/c ATG (O18) 17,32 IU/mL zakres <4,11 p/c ATPO (O09) <0,5 IU/mL zakres <5,61

wyniki badań

Witam serdecznie, mogę prosic o interpretację wyników ? FT4 61.54% FT3 38.00% Mam guzki na tarczycy, moim zdaniem większość objawów niedoczynności ale rownież wczesna menopauza, nie wiem, czy tarczyca pracuje normalnie czy jednak ona odpowiada za objawy. pozdrawiam i z góry

Wyniki badań

Witam lekarza mam umówionego dopiero w przyszłym tyg. Proszę o pomoc w intrpretacji wyników. Mam 27 lat w wieku od 4 do 6 roku leczyłam się na tarczycę ostatnio zauważyłam objawy takie jak: suche łokcie, łamliwe paznokcie, wahania nastroju, niskie ciśnienie, opuchnięta twarz. Zrobiłam badania

Wyniki badań

Witam serdecznie. Odebrałam dzisiaj wyniki badań: TSH - 0,446 mili IU/ml anty-TPO - 20,03 IU/ml. Czy wyniki są dobre? Chorowano u mnie w rodzinie na tarczycę i nie wiem czy powinnam być spokojna, czy zrobić jeszcze jakieś dodatkowe badania. Dziękuję za odpowiedź.

wyniki badań

Witam Strasznie zmartwiłam się wynikami badań krwi moich dzieci. Wyniki badań u mojego syna urodz. 22-07-2009 sa następujące OB - 50, Dehydrogenaza mleczanowa - LDH - 533 ( norma jest od 230-460) morfologia w normie tylko za mało żelaza, jeszcze robiłam transaminazy ALT i AST które są tez w normie

wyniki badań

witam !! Dzisiaj odebrałam wyniki swoich badań , zaniepokoiły mnie wyniki badań moczu w którym pojawiły sie leukocyty ponad narmę i liczne bakterie. Czy kroś może wie o czym to swiadczy??A może powtórzyć badania. To mój 21 tydzień.Dodam jeszcze że glukoza na czczo to też chyba wynik nie

Wyniki badań

Proszę o pomoc, przed chwilą odebrałam wyniki badań. W osadzie moczu miałam takie wyniki : Nabłonki płaskie - liczne w polu widzenia Leukocyty- 3-6wpw Kryształy- moczany bezpostaciowe-liczne co to oznacza?

wyniki badania

Witam. Dzisiaj odebrałam wyniki badania histopatologicznego. Na udzie pojawiła mi się czerwona brzydka plama, pobrano wycinek do badania. Wynik brzmi: "Utkanie skóry z licznymi naciekami zapalnymi z komórek limfoidalnych i eozynofilów. Nacieki te są zlokalizowane podnaskórkowo oraz wokół naczyń

wyniki badań

Dziewczyny, dziś odebralam wyniki badań, robilam jak lekarz zalecił w 2dc: E2 48,93 pg/ml LH 4,88 mlU/ml FSH 5,97 mlU/ml AMH 2,26 ng/ml Co o nich myslicie?

Wyniki badań

Ostatnie wyniki badań antyHCV wynik wyszedł: "do kontroli". Co to znaczy? Wcześniej raz miałam wynik dodatni, raz ujemny. Alat w normie, aspat również.

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!