Wszystko o:

wyniki badań na różyczkę

podpis główki

Wyniki badań

Każde wyniki badań w razie wątpliwości należy skonsultować z lekarzem, który badanie zlecił. Same, nie zawsze sa miarodajnym wskaźnikiem stanu zdrowia pacjenta. Należy pamiętać, że w zależności od laboratorium, które wykonuje zlecone badania wartości, jak również normy mogą się różnić.

Eliza Dolecka

Różyczka u dorosłych: atakuje głównie mężczyzn, ale bardziej zagraża kobietom

Różyczka u dorosłych: atakuje głównie mężczyzn, ale bardziej zagraża kobietom

Wirus różyczki co kilka lat jest bardziej aktywny. Ponieważ w 2013 roku było wyjątkowo dużo zachorowań, zapewne w tym roku będzie spokojniej. Nie oznacza to jednak, że nie dopadnie nikogo. Chorują głównie młodzi panowie, między 15., a 24. rokiem życia. Zimą i wczesną wiosną przypada szczyt zachorowań

Limfocyty - normy

Limfocyty stanowią jeden z elementów budowy leukocytów, czyli białych krwinek. Ich podstawowym zadaniem jest rozpoznawanie zagrożenia i ochrona organizmu przed chorobami przenoszonymi przez bakterie, wirusy lub grzyby. Medycyna wyróżnia dwa rodzaje limfocytów - T oraz B.

Choroba Stilla u dorosłych

Choroba Stilla, czyli jeden z typów młodzieńczego idiopatycznego zapalenia stawów najczęściej pojawia się u dzieci, które nie ukończyły 16. roku życia. Mimo że uznawana jest za schorzenie typowe dla młodego wieku może wystąpić, równie z nieznanych przyczyn, u osoby dorosłej.

Neutrocyty

Neutrocyty

wskazówek na temat zdrowia? Zajrzyj na Forum Gazeta.pl: Niepokoją mnie wyniki badań mojej rocznej córeczki O czym mogą świadczyć takie wyniki? Co jest nie tak? Czytaj także: Megakariocytopenia Morfologia - ogólne badanie krwi

Ropny, zieleniący, kałowy... Paciorkowiec ma wiele odmian. Jakie choroby powodują paciorkowce?

Ropny, zieleniący, kałowy... Paciorkowiec ma wiele odmian. Jakie choroby powodują paciorkowce?

Dołącz do Zdrowia na Facebooku! Paciorkowiec - co to takiego? Paciorkowce (streptokoki, łac. Streptococcus) to bakterie, które mają bardzo wiele gatunków - niektóre z nich są groźne dla człowieka, jednak większość jest nieszkodliwa i stanowi część środowiska naszej jamy ustnej, jelit, górnych dróg

Zespół Reye'a

Zespół Reye'a

Dołącz do Zdrowia na Facebooku! Za najczęstszą przyczynę rozwoju choroby uznaje się powikłanie lub nieprawidłowo leczoną grypę , ospę wietrzną, różyczkę lub schorzenie metaboliczne. Niejednokrotnie zdarza się, że wystąpienie zespołu Reye'a to konsekwencją podania kwasu acetylosalicylowego

Mononukleoza: objawy, leczenie

Mononukleoza: objawy, leczenie

przy badaniu dotykiem są tkliwe, bolesne oraz przesuwalne względem podłoża. Nie tworzą pakietów jak w chorobach nowotworowych; powiększenie wątroby i śledziony (hepatomegalia i splenomegalia) w wyniku rozrostu tkanki limfoidalnej. Pojawia się zazwyczaj pod koniec pierwszego tygodnia choroby; zapalenie

Limfocyty

Limfocyty

białaczkę. Wzrost zazwyczaj towarzyszy ospie, odrze, grypie , śwince różyczce lub ostrej białaczce limfatycznej. Przy porównywaniu wyników należy pamiętać, że laboratoria wykonujące badania stosują różne odczynniki oraz jednostki, dlatego podane normy mogą różnić się między sobą (wartość podana na

Cukrzyca: wszystko, co warto o niej wiedzieć

Cukrzyca: wszystko, co warto o niej wiedzieć

skutkom wszystkim ciężarnym między 24. a 28. tygodniem ciąży zlecany jest tzw. test obciążenia glukozą. W przypadku kobiet z grupy ryzyka badanie przeprowadzane jest wcześniej. Także wtedy, gdy wynik "zwykłego" badania cukru we krwi na czczo jest nieprawidłowy (szerzej o badaniach na następnej

Czego nie widać

Czego nie widać

leku na niego może zmniejszyć ryzyko występowania powikłań neurologicznych w tej chorobie. Toksoplazmozę i różyczkę miałam, łykam kwas foliowy od pół roku. Jestem w ciąży. Jakie badania powinnam wykonywać? Oznaczyć grupę krwi, przeciwciała przeciw krwinkom czerwonym, czyli mówiąc po

Interpretacja wyników badań

Bardzo proszę o odpowiedź czy jest sens pójścia do specjalisty. Powodem dla którego zrobiłam badania jest: bardzo szybkie tycie choć, biegam, ćwiczę. Wypadają mi włosy, jestem senna i szybko się męczę. Oto wyniki: fT3 wynik: 4,32 (4,00-9,00) fT4 wynik:11,89 (10,60-19,40) TSH 2,66 (0,25-3,50

Wyniki badania TSH

Czy jest możliwa tak duża różnica w badaniu wyników TSH? Pierwsze badanie robiłam w dniu 04.07 br.i wynosił 0,425, a po trzech tygodniach podskoczył do 15,25? Zaznaczam, że zażywam Euthyrox w dawce 100mg., jednak po 04. 07 zmniejszyłam dawkę do 50 mg.W przypadku oznaczeń TSH występuje niewielka

Wyniki badań kręgosłupa szyjnego

dziękuje za odpowiedź.Nie można interpretować wyników badań obrazowych bez wzięcia pod uwagę stanu klinicznego. Przytoczone badania sugerują liczne zmiany w obrębie kręgosłupa - zarówno zwyrodnieniowe jak i o charakterze dyskopatii, które mogą być odpowiedzialne za dolegliwości bólowe zarówno kręgosłupa

Wyniki badań przy porfirii

Właśnie odebrałam wyniki badań krwi, z których wynika ze mam: s-sodio 140 meq/l; s-potasio 5,0 meq/l; s-calcio 9,7 mg/dl; s-fosfato 5,3 mg/dl; s-transferrina 300 mg/dl; s-creatinina 1,63mg/dl; s-urato 6,3 mg/dl; s-transaminasi ast(got) 23; s-transaminasi alt(gpt) 20; concentrazione media hb(mchc

Wyniki badań krwi

Jak interpretować wyniki badań krwi: AIAT -13,6 IU/I AspAT - 17,8 IU/I Czy są w normie?Są to wyniki w zakresie normy i świadczą o nieobecności uszkodzenia komórek wątrobowych i mięśniowych. Trudno je interpretować bez innych danych klinicznych. Jeśli nie występują inne dolegliwości nie należy się

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Różyczka wynik badań o co chodzi?

Moje 4 miesięczne dziecko miało robione badania na różyczkę, wyniki są następujące: RUB - IgG- dodatni 12IU/ml RUB - IgM- ujemny <20AU/ml Podobno moje dziecko przechodziło różyczkę i zaraża przez kolejnych 31 miesięcy. Czy to prawda? Kiedy mogła na to chorować?

Re: Różyczka wynik badań o co chodzi?

to nie żart, czytałam, że dziecko może mieć różyczkę "wrodzoną" od mamy i wtedy okres zarażania jest taki długi -- http://www.szipszop.pl/tickers/25686.gif Zuzol I Inni

wyniki badań tsh,Toxo,różyczka

Proszę o interpretacje wyników badań.Z lekarzem bede rozmawiała dopiero za tydzień,a bardzo bym chciała wiedzieć czy jest wszystko w porządku i możemy sie starac o dzidziusia:-). TSH 2,22 uIU/ml, 0,27-4,20 toksoplazmoza IgG 0,1 ujemny, wynik ujemny <2,00,wynik dodatni > lub = 3,00 wynik

różyczka - wyniki badań

Odebrałam właśnie wyniki badań na różyczkę IgG, które brzmią 32ml/UL Czy wiecie może co to oznacza? Czy mam przeciwciała, a jeśli tak to czy to wystarcza żeby się nie zarazić (planuję ciążę)?

Re: Różyczka wynik badań o co chodzi?

mogą to byc przeciwciała przekazane przezłożyskowo lub z mlekiem warto ew skontrolować miano za 2 tygodnie, czy sa jakieś objawy, nieprawidłowości?

Re: Różyczka wynik badań o co chodzi?

Dlaczego były oznaczane p/ciała? Były jakieś podejrzenia? Może to jeszcze przeciwciała przekazane przez Ciebie. Zaraża przez 31 mies? To żart chyba. -- http://lb1f.lilypie.com/a5f6p2.png

Re: wyniki badań tsh,Toxo,różyczka

zostałaś zaszczepiona (w każdym razie masz przeciwciała, więc różyczka w ciąży Ci nie grozi, możesz być spokojna). Żaden Twój wynik nie mieści się w przedziale wyników wątpliwych, więc wszystkie Pomiary są wiarygodne. Gratulacje! Możesz zostać mamą (przynajmniej wyniki tych akurat badań nie

Różyczka i toxo- wyniki badań

Witam, właśnie odebrałam wyniki, jednak nie potrafię ich zinterpretować, bardzo proszę o pomoc: Toxo: IgM- 0,04 IgG- 0 IgM: 0,00-0,55 w. negatywny 0,55-0,65 w. wątpliwy >0,65 w. pozytywny IgG: 0-4 w neg 4-8 w wątpliwy >8 w pozytywny Różyczka: IgG- 198 0-4 wynik negat 10-15 wynik

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!