Wszystko o:

wysoka glukoza

PAP, marga

Cukier postarza skórę!

Cukier postarza skórę!

Wysoki poziom glukozy we krwi sprawia, że inni postrzegają nas jako starszych niż w rzeczywistości jesteśmy. Słodyczomaniacy, możecie dodać sobie nawet rok.

Wiwat dieta śródziemnomorska!

Jedzenie zgodnie z zasadami diety śródziemnomorskiej chroni przed otyłością brzuszną, wysokim poziomem cholesterolu, nadciśnieniem, a nawet polepsza metabolizm glukozy - dowodzi artykuł w najnowszym wydaniu "Journal of the American College of Cardiology"

Problemy ze skórą

Nie wiem co mam robić. Bywałam już u różnych dermatologów, brałam przeróżne maści, które leczyły tylko objawy, a problem nie znikał. Byłam nawet u endokrynologa, który wysłał mnie do szpitala na badania. Problemy z cerą i hormonami, nie regularny okres. Z badań: podwyższona glukoza i insulina, i wysoki kortyzol. Przez miesiąc brałam tabletki na obniżenie cukru oraz przepisano mi tabletki Climen, które brałam przez 3-ce(16-25 dzień cyklu). Na chwile obecną nie widzę zbytniej poprawy. Dodam, że miałam podejrzenie zespołu policystycznych jajników, ale badanie ginekologiczne tego nie wykazało. Nie wiem co mam robić, jestem załamana.

Glukoza: norma, hipoglikemia, hiperglikemia. Sprawdź swoje wyniki badań i poziom glukozy

Glukoza: norma, hipoglikemia, hiperglikemia. Sprawdź swoje wyniki badań i poziom glukozy

bada się na czczo, podczas badania krwi. Wszystko o cukrzycy Glukoza - norma 70-100 mg/dl (3.9-5.6 mmol/l) Hiperglikemia - za wysoki poziom glukozy we krwi Hiperglikemia może być zdiagnozowana jedynie w stosunku do czasu mijającego od spożytego posiłku i wykluczeniu błędnego wpływu różnego

Badanie CUKRU WE KRWI. Normy glukozy

Badanie CUKRU WE KRWI. Normy glukozy

5.6 do 6.9 mmol/L) i powtórzył się w drugim badania można podejrzewać tzw. stan przed cukrzycowy. Wartość glukozy w dwóch wynikach wynosząca 126 mg/dL (7.0 mmol/L) lub więcej zazwyczaj nie pozostawia wątpliwości i potwierdza cukrzycę. Glukoza we krwi powyżej normy Wysoka wartość glukozy nie zawsze

Krążą mity o cukrzycy. Jak jest naprawdę?

Krążą mity o cukrzycy. Jak jest naprawdę?

, przez wiele lat podwyższone stężenia glukozy mogą nie dawać objawów. Typowe objawy cukrzycy, takie jak wzmożone pragnienie, wielomocz, i niewyjaśnione chudnięcie, pojawiają się wtedy, gdy stężenie glukozy wzrośnie powyżej 250 mg/dl, a więc gdy jest już bardzo wysokie. Można przez wiele lat (2-10) mieć

Cukrzyca: typy, objawy, leczenie i dieta

Cukrzyca: typy, objawy, leczenie i dieta

ciąży albo wcześniej, jeżeli pacjentka należy do grupy wysokiego ryzyka. Sam test przebiega trochę inaczej. Glukoza oznaczana jest na czczo, jedną godzinę i dwie godziny po obciążeniu. Normy dla tych trzech pomiarów wynoszą kolejno <92mg/dl, <180mg/dl, <153mg/dl. Dodatkowe badania obejmują

Indeks glikemiczny - jak się nim posługiwać?

Indeks glikemiczny - jak się nim posługiwać?

praktyce? Im wyższy indeks glikemiczny, tym bardziej podnosi się poziom cukru we krwi po spożyciu danego produktu. Zwiększona ilość glukozy we krwi powoduje, że stajemy się senni, ociężali, a nasz organizm stara się doprowadzić poziom cukru do normy. Dlatego po zjedzeniu produktu o wysokim IG szybciej

Orzechy nerkowca - prozdrowotny smakołyk

Orzechy nerkowca - prozdrowotny smakołyk

. Cukrzyca typu drugiego jest zaburzeniem glukozy w metabolizmie. Tkanki organizmu stają się mniej wrażliwe na sygnały, które przekazuje insulina, przez co przestają wchłaniać odpowiednie ilości glukozy. Doprowadza to do sytuacji, w której we krwi chorego znajduje się zbyt wysoki poziom tego cukru

Grelina - hormon głodu. Wysokie stężenie greliny odpowiada za wilczy apetyt

Grelina - hormon głodu. Wysokie stężenie greliny odpowiada za wilczy apetyt

produkowana jest przede wszystkim w żołądku. Wytwarzają ją także: jelito cienkie, trzustka, jądra, łożysko i podwzgórze. Grelina dostaje się do naczyń krwionośnych i wędruje po całym organizmie. Na stężenie greliny w organizmie wpływa: poziom glukozy, poziom insuliny , styl życia, sposób odżywiania się

Wysoki poziom monocytów i niski glukozy

Mam 17 lat. Od ok miesiąca jestem osłabiona, mam napady picia wody w ilościach dziennych ok. 6litrów. Wczoraj byłam na pobraniu krwi i dziś są już wyniki. Ogólnie, wyniki są dobre: OB 5 lecz niepokoi mnie wysoki procent poziom monocytów (norma 4-12) 14. I niski poziom glukozy (norma 70-99) 65. Czy

Cukrzyca?

badanie poziomu glukozy we krwi po kilku miesiącach, z powodu granicznego wyniku glukozy na czczo. Podwyższone próby wątrobowe wymagają dalszej kontroli i w przypadku utrzymywania się wysokich wartości - poszerzenia badań.

Problemy z tarczycą

rogowacenie skory, uczucie obniżonej sprawności intelektualnej i kiepska kondycja psychiczna tzn. stany depresyjne. W ciągu ostatnich 2-3 tygodni miałam zrobione badania krwi. W pierwszym poziom TSH wg normy laboratorium 0,5-4.2 mój wynik 5.034, wysoki cholesterol 235 a cukier na czczo 64, MCV i MCH dużo

Problemy ze skórą

Nie wiem co mam robić. Bywałam już u różnych dermatologów, brałam przeróżne maści, które leczyły tylko objawy, a problem nie znikał. Byłam nawet u endokrynologa, który wysłał mnie do szpitala na badania. Problemy z cerą i hormonami, nie regularny okres. Z badań: podwyższona glukoza i insulina, i

Jak skutecznie wyleczyć... problemy ze skórą

Trądzik mam już od prawie 3 lat. Jest on nasilony. Brałam już przeróżne masći zapisywane przez dermatologów, które pomagały na krótko.Wybrałam się nawet do endokrynologa, który zalecił badania w szpitalu. Z badań : podwyższona glukoza i insulina i wysokie stężenie kortyzolu. Maiłam podejrzenie

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: Nie spałam w nocy i cukier mi skoczył ponad 1

Miriam a możesz mi pomóc w zinterpretowaniu wyników ;) glukoza na czczo 68,0 1h po podaniu 75 g glukozy 101,0 2h po podaniu 75 g glukozy 70,0 norma 60-100, czyli po godzinie mam lekko za wysoki wynik.

Re: wysoki poziom glukozy

Przy glukozie pierw masz badnia na czczo wiec nie wolno jeść śniadania ani nic pić, to chyba logiczne. A co jadłaś dzień wcześniej nie ma znaczenia jeśli pozim glukozy na czczo jest w normie. Jeśli po godzinie 50tki glukozy masz wysoki jej poziom znaczy, że już trzustka pracuje słabiej i być

Wysoki poziom androgenów, TSH, glukozy, poronienie

komputerowej. Rok temu przed dietą miałam podwyższoną glukozę we krwi na czczo 125 i teraz unormowałam to i mam na czczo 101. Teraz mam 107 na czczo. Poniżej przedstawię swoje wyniki: Z grudnia 2012: (5 dzień cyklu) - FSH 7,07 mIU/ml faza folikularna: 2,5 - 10,2 faza owulacyjna: 3,4 - 33,4 faza

wysoki poziom glukozy

Witajcie dziewczyki! Własnie dziś zrobilam badanie na poziom cukru we krwi (50 g glukozy) i wyszło mi 156. Troche za dużo. Podejrzewam, że to moja wina, bo wieczorem napiłam się soku, a czytałam, że 12 godz wczesniej nie nalezy nic jeść, ani pić, dlatego tez sataram się nie panikować. Wiem, ze

Wysoki poziom androgenów, TSH, glukoza, poronienie

komputerowej. Rok temu przed dietą miałam podwyższoną glukozę we krwi na czczo 125 i teraz unormowałam to i mam na czczo 101. Teraz mam 107 na czczo. Poniżej przedstawię swoje wyniki: Z grudnia 2012: (5 dzień cyklu) - FSH 7,07 mIU/ml faza folikularna: 2,5 - 10,2 faza owulacyjna: 3,4 - 33,4 faza

Re: Wyniki sprawdzicie?

Wygląda nieźle. Zrobilabym jeszcze usg i ewentualnie powtórzyła badania za jakiś czas.jak masz wysoki cukier,zrob insulinę.najlepiej krzywe glukozowa i insulinowa 3 punktowa z obciążeniem 75 glukozy.

Re: Pomóżcie -wyniki,posypałam się..

Mam już wyniki krzywej glukozowej .I tak wyszło: glukoza na czczo 138, po 1 godzinie obciążenia glukozą 75 g 308.19 , po 2 godzinach 164 mg/dL. Czym charakteryzuje się cukrzyca typu 2 ? nie znam się na tym ...A jak widzicie moje wyniki tarczycowe ?są o.k? I co z tym za wysokim żelazem?Pomóżcie bo

wysoka glukoza?

Sie dowiedzialam przed chwila ze mam wysoki poziom glukozy (jestem w 7 miesiacu), za tydzien mam miec powtorzone testy na ta okolicznosc a zanim to nastapi chcialabym sie dowiedziec czy w zwiazku z tym mam jesc/nie jesc okreslone rzeczy? a jesli tak, to jakie? -- Wsadź-że waść ósmą jaźń w tę

Re: Wyniki po Euthyroxie - prośba o ocenę

Powinieneś zbadać jak funkcjonuje trzustki , wykonać badanie krzywej insulinowej i glukozowej masz wysokie trójglicerydów, co świadczy o problemie insulinowym rownież. w celu ustalenia osłabienia mięśni wykonać badanie wapnia całkowitego i zjonizowanegi, badanie poziomu d25oh. Niskie MPv występuje

Re: WYSOKI POZIOM GLUKOZY

Czesc Mamy, Moje wyniki glukozy to 86 mg/dl, znaczniki niski: 65, wysoki: 110 Wizyta u lekarza dopiero mnie czeka - czy te wyniki sa w normie? Renik

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!