Wszystko o:

złe wyniki echa serca

Wojciech Moskal

Gdy serce słabnie

Gdy serce słabnie

Niewydolność serca to jeden z największych problemów współczesnej medycyny. Jak się przed nią chronić?

Usta - miernik twojego zdrowia

Usta traktujemy je jako ważny atrybut urody. Jednak zapominamy o ich codziennej pielęgnacji. A szkoda, gdyż są delikatne, skłonne do podrażnień i wysuszenia. Jak dbać o usta i radzić sobie z ich bolesnymi i szpecącymi dolegliwościami?

Zawał na stoku

Uprawianie sportów - jak najbardziej - przekonują lekarze. Ale trzeba to robić z głową. Jeśli w grę wchodzi sport wyczynowy, lepiej sprawdzić, czy aby na pewno mamy zdrowe serce. A jeśli zwykła, ale intensywna rekreacja, to trzeba się do niej przygotować

Kłopoty z nadcisnieniem

). Niekiedy zleca też wykonanie EKG, analiz krwi (morfologia, OB, poziom cholesterolu i cukru), moczu, tzw. echo serca, USG nerek czy badanie dna oka. Dopiero na podstawie wyników analiz wybiera metodę leczenia. Raz a dobrze Przy łagodnym nadciśnieniu nie zawsze potrzebne jest zażywanie leków - niekiedy

Jak ustrzec się przed zawałem

Jak ustrzec się przed zawałem

urządzenie przyczepione np. do paska od spodni. Można ocenić m.in., jak serce pracuje w ciągu całej doby, czy nie przyspiesza np. w czasie snu i czy jego praca jest miarowa, a także jak zachowuje się ciśnienie krwi o różnych porach dnia i nocy. USG, czyli tzw. echo serca. To szybkie i zupełnie nieszkodliwe

Kobieta 60+ - jak żyć?

Kobieta 60+ - jak żyć?

mogą być zabójcze. Możesz zbyt późno zobaczyć nadjeżdżający samochód... Ważne badania Krew w kale i kolonoskopia, densytometria, usg narządów rodnych, mammografia, badanie wzroku, w tym badanie dna oka, słuchu, cytologia, ekg, echo serca, nie mówiąc już o analizach podstawowych (ciśnienie tętnicze

Złe samopoczucie a wyniki tarczycy

Proszę o interpretacje moich wyników dotyczących tarczycy: TSH 1,56 mlU/l norma 0,27-4,20; FT3 4,9 pmol/l norma 3,13-6,76; FT4 14,95 pmol/l norma 12,0-22,0. Wygląda na to, że mieszczę się w normie, ale moje samopoczucie jest bardzo złe. Mam zaburzenia koncentracji, pamięci, bóle stawów i mięśni

Echo serca po leczeniu chłoniaka Hodkina

Mam 32 lata. Ostatnio robiono mi badania kontrolne echo serca, gdyż jestem po leczeniu chłoniaka Hodkina(chemio i radioterapii).We wnioskach napisano: nieco upośledzona kurczliwość lewej komory z nieco obniżonym EF i nieznacznie powiększona lewą komora. Moje pytanie dotyczy zastawki płucnej przy

Złe wyniki badań tarczycy

Wyniki badań: W grudniu i maju wyniki TSH miałem 0.03 w marcu 0.35. Trab 0,90 t3 w normie Ft4 marzec 0,99 maj 0,90. Dlaczego tsh i ft4 jest niskie? Rok temu w badaniach MR wszystko wyszło dobrze? Czy możliwe, że guzy przysadki mogą być niewidoczne?Pyta Pan jednocześnie o wyniki badań hormonów

Złe wyniki po wycięciu guza trzustki

U mojej bliskiej osoby wykryto rok temu guza trzustki, został on usunięty i była podawana chemia. Cykl chemii skończył się z miesiąc temu, a wyniki były dobre. Tydzień temu zauważyłam, że osoba zżółkła, więc kazałam iść na morfologię. Wszystkie wyniki są podwyższone: wysoka bilirubina, kreatynina

Serce hiperkinetyczne, a wysoki puls

Mam dobre ciśnienie, przeważnie 120/80 czasami trochę wyższe, ale puls mam zawsze wysoki. Przed wysiłkiem 90-95, po wysiłku 110-120. Miałam robione echo serca i okazało się ze mam serce hiperkinetyczne. Proszę napisać, czy powinnam być zaniepokojona wysokim pulsem?Czynność serca nie przekraczająca

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: Usg, test pappa, amniopunkcja...

potrzeby zrób dziecku echo serca, może stąd bierze się ten wynik PAPP-A. To nie jest złe badanie, bo ono pokazuje nie tylko ryzyko wad genetycznych u dziecka, ale może też wskazywać na ryzyko np. nadciśnienia ciążowego u matki czy wad serca dziecka itd.

Re: nieprawidłowy przepływ w przewodzie żylnym

miarę psychicznie przygotowana to wada serca, którą sie operuje u dziecka zaraz po porodzie. Duzo będę wiedziała za tydzień, bo mam wtedy to dokładne badanie usg i echo serca. Będę juz wtedy też raczej miała wyniki amniopunkcji. Na razie staram się nie wariować (choć pół lipca chodziłam jak zbity pies

Niedomykalność zastawki trj. w USG genetycznym 12t

tygodniu leków i paranoi :( Jestem skołowana i załamana, wyniki mam mieć w piątek popołudniu i czuję, że będą złe... Normalnie żałuję, że zrobiłam ten test PAPA.. Oczywiście bez względu na wynik to i tak ta niedomykalność pozostawi niepokój, bo jeżeli to nie wada genetyczna to może być rozwijajaca się

Re: kto przeszedł przez gestoze?

. Z dwojga złego, myślę, lepiej że pojawiły się w przychodni, niż w domu, w końcu tu jestem pod dobrą opieką. Nie omieszkam podzielić się tą refleksją z panem doktorem. Ten robi mi 2 rodzaje USG, sprawdza czy łożysko się nie odkleja. Twierdzi że nie. Ogląda wyniki i pyta czy pracuję. Dodaje mimochodem

Re: Niedomykalność zastawki trj. w USG genetyczny

dzieci chorych, wrzucając do tego samego worka mnóstwo dzieci zdrowych. Nie przejmuj się nim specjalnie. U mnie w piątek na USG połówkowym okazało się, że zastawka się domknęła, żadnej innej wady serca nie ma (choć profilaktycznie na echo też mam iść), a dziecko wygląda na casłkowicie zdrowe, usg było b

Re: Problem z sercem,arytmia?Coś groźnego?

Miałam jeszcze kiedyś echo serca i wyszło tylko: niewielka fala zwrotna mitralna, trójdzielna i płucna. Kardiolog mi nic o tym nie powiedział (więc mam nadzieję, że to nic groznego) dopiero sama zobaczyłam że tak pisze na wyniku. Jak chcecie to mogę wkleić wynik echa serca. Czy mam dużą ilość tych

Nowe wyniki i dalej bez leków :(

samopoczucie. Zaczęła mnie boleć głowa, jestem wewnętrznie taka "rozdygotana", czasami mam uczucie jakbym miała chore serce.Ale robiłam echo, próbę wysiłkową i holter i wszystko wyszło OK. Najgorsze jest uczucie takiego stanu jakbym była lekko pijana i zmęczona. Myślę juz ,czy nie zrobić badań neurologicznych

Re: Uogólniony obrzek płodu - co z naszym malenst

prenatalnej, neonatologow i pediatrów. Kolejne USG i badania. Kilkakrotne echo serca płodu. Kardocenteza i transfuzja..... Wyniki wirusów podobnie jak u Was ujemne.... A szkoda,bo to najlepsza opcja. Na kariotyp czekamy. Echo serca wykazało zwapnienia naczyń serca! Podejrzenie idiopatycznego zwapnienia tętnic

Re: dylematy przed amniopunkcją

wyniku USG mam opis - konsultacja genetyczna, konieczne echo serca. Nie martwi mnie ryzyko ZD, martwi mnie fakt ,że NT z 1,5 wzrosło na 2.9 w ciągu 10 dni Może to świadczyć o innych schorzeniach np związanych z układem krążenia itd Wolałabym wiedzieć na co się przygotować i jak to leczyć. Idę na

Re: krotka makabreska cd.

chroniła przed stres_em :) Po ca 20 min. - rozmowa z lekarzem oddziałowym: to zawal, b.niska saturacja (krwi) + złe wyniki pozostałych badań = na Oddział Kardiologiczny (4-te piętro). Tam: obowiązkowa ! (cholery można dostać) kroplówka i podłącze do indywidualnego nadajnika EKG który przekazuje dane (on

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!