Wszystko o:

zawroty głowy osłabienie

zawroty

Zawroty głowy

Objawy zawrotów głowy: subiektywne wrażenie wirowania, kołysania, unoszenia się ciała; oczopląs, nudności, wymioty, szumy uszne, pogorszenie słyszenia

Przyczyny: W połowie przypadków zawroty głowy są wynikiem zaburzeń związanych z uchem wewnętrznym (m.in. otosklerozą, chorobą Meniere'a - wodniakiem błędnika lub zapaleniem błędnika) albo problemami neurologicznymi, takimi jak migrena czy udar lub przemijające niedokrwienie mózgu związane z niskim ciśnieniem krwi.

Ryzyko zachorowania: jest znacznie większe u osób starszych.

Możliwe powikłania: trudność koncentracji; zaburzenia równowagi

Diagnostyka: Pomocy należy szukać u laryngologa lub neurologa; lekarz może zlecić tomografię, USG naczyń szyjnych czy elektronystagmografię (badanie oczopląsu).

Leczenie zawrotów głowy: głowy podaje się środki poprawiające ukrwienie, blokery receptorów histaminowych czy stymulujące tkankę mózgową. W zależności od przyczyn, stosuje się metody chirurgiczne, farmakologiczne oraz rehabilitację, która polega na pomocy w utrzymaniu równowagi.

wizu

Lorazepam (Lorafen, Tavor) - zastosowanie, działanie, skutki uboczne

Lorazepam (Lorafen, Tavor) - zastosowanie, działanie, skutki uboczne

Lorazepam (w Polsce pod nazwą handlową Lorafen) to lek psychotropowy z grupy benzodiazepin. Wykazuje on działanie przeciwlękowe oraz uspokajające. Jest to lek uzależniający, dlatego lekarze nie przepisują go każdemu, kto cierpi na stany lękowe. Powinien być przepisywany wyłącznie przez psychiatrę po dokładnym wywiadzie.

Niebezpieczna bakteria coli

Bakteria coli stanowi jedną z najbardziej niebezpiecznych bakterii dla życia i zdrowia człowieka. Zarażenie się nią może powodować bardzo negatywne skutki.

Mikrobiolog tłumaczy, czemu nie powinieneś zostawiać kubka na noc w pracy

Kubki stojące na biurkach pracowników są normalnym widokiem. Tymczasem według profesora mikrobiologii trzymanie ich w pracy jest przede wszystkim niebezpieczne. Przestrzeń biurowa to prawdziwe skupisko bakterii. W ciągu dnia drobnoustroje zbierasz... do kubka.

Noradrenalina - na ratunek w kryzysowej sytuacji. Funkcje i zastosowanie noradrenaliny

Noradrenalina - na ratunek w kryzysowej sytuacji. Funkcje i zastosowanie noradrenaliny

, bezsenność, drżenie), osłabienie, bóle głowy, zawroty głowy, nadciśnienie tętnicze, bradykardia (rzadkoskurcz, czyli zbyt wolny rytm serca), martwica (obumarcie tkanek) miejsca wstrzyknięcia substancji. Przedawkowanie norepinefryny może prowadzić do wzrostu ciśnienia tętniczego, bradykardii, bólu głowy

Odwodnienie - przyczyny, objawy i leczenie

Odwodnienie - przyczyny, objawy i leczenie

także po spożyciu zbyt dużej ilości alkoholu, kofeiny czy soli kuchennej . > Sprawdź: Woda pitna to nie tylko tlen i wodór. Co w niej pływa? Odwodnienie: objawy Objawy odwodnienia to: silne pragnienie, spadek masy ciała, suchość w ustach, suchość skóry i błon śluzowych, ból głowy, zawroty głowy

Niedokrwistość Addisona-Biermera (niedokrwistość złośliwa) - objawy, przyczyny i leczenie

Niedokrwistość Addisona-Biermera (niedokrwistość złośliwa) - objawy, przyczyny i leczenie

dolegliwościami wynikającymi nie tylko z niedokrwistości, lecz także procesu zapalnego. Przeczytaj: To tylko ZMĘCZENIE... A może choroba? Niedokrwistość Addisona-Biermera: objawy Objawy niedokrwistości złośliwej to: przewlekłe zmęczenie, męczliwość, bladość skóry, bóle głowy, zawroty głowy, kłopoty z

Tachykardia - spanikowane serce. Przyczyny, objawy i leczenie tachykardii

Tachykardia - spanikowane serce. Przyczyny, objawy i leczenie tachykardii

tylko przyspieszona akcja serca. Towarzyszą jej również liczne dolegliwości. Objawy tachykardii to: przyspieszone bicie serca, ból i ucisk w okolicy mostka, duszności, zawroty głowy, osłabienie, zimne poty, kołatanie serca (palpitacje), uczucie niepokoju, omdlenia. Przeczytaj: Serce - doskonała pompa

Tętniaki mózgu: częstsze niż sądzisz. Jak ocalić życie?

Tętniaki mózgu: częstsze niż sądzisz. Jak ocalić życie?

Zawroty głowy

Od lutego tego roku mam zawroty głowy, ogólnie zaczęło się dokładnie po zjedzeniu obiadu - usiadłam i momentalnie zakręciło mi się w głowie, do tego doszły nudności. Jestem po porodzie teraz już rok czasu, w ciąży przytyłam około 30 kg i bardzo szybko schudłam, ponieważ od stycznia zaczęłam

Zawroty głowy

Od ponad miesiąca mam ciągle zawroty głowy. Neurolog przepisał mi Vinpoton, ponieważ było podejrzenie niedokrwistości mózgu. Brałam lek przez 10 dni, nic się zmieniło. Następnie dostałam lek na zawroty głowy Vestibo oraz na uspokojenie (bo zaczęłam się stresować tym że tak długo nic mi nie pomaga

Zawroty głowy

Mam 17 lat. Od roku mam zawroty głowy i problemy z koncentracji oraz męczliwość przy jakimkolwiek wysiłku. Za uchem mam twarde zgrubienie od ok 3 lat. Zauważyłam również, że na paznokciach zrobiły mi się paski i wgłębienia oraz zwiększyła łamliwość włosów. Czy to coś poważnego? Czy potrzebna jest

Zawroty głowy

Mam problem z zawrotami głowy. Pierwszy taki atak miałam 4 lata temu. Objawy były następujące: zawroty głowy, wszystko wirowało, cały czas nawet gdy leżałam i miałam zamknięte oczy, nudności wymioty., szum w uszach ściśnięty żołądek zachwiania równowagi, nie mogłam ustać a chodziłam tylko po

Ciągłe zmęczenie, zawroty głowy, otyłość itd.

10h snu. Jak szybko wstanę lub się przeciągam to kręci mi się w głowie, wręcz robi mi się ciemno przed oczami. Nie potrafię się skupić, nie potrafię myśleć o jednej rzeczy, ostatnio się to nasiliło, co mi dosyć znacznie przeszkadza w szkole (mam 17 lat). I ostatnia, najbardziej dokuczająca mi rzecz

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: zepatier:)

W niedzielę biorę ostatnią tabletkę. W poniedziałek idę na pobranie krwi na obecność Hcv. Leczę się na Wołoskiej. W czasie leczenia miałam: Zawroty głowy, bóle głowy, osłabienie i bóle stawów - ale wszystko do wytrzymania. Alat spadł mi z 94 do 17!!! Ja również życzę wszystkim minusa.

zawroty głowy i osłabienie

hej! już od poniedziałku mam ciągłe zawroty głowy- jestem osłabiona, jest mi niedobrze. Nigdy jeszcze się tak nie czułam - mam 27 lat i należę raczej do osób zdrowych. Czy te zawroty głowy mogą być skutkiem uderzenia w głowę- w sobotę nie zuważyłam drabiny powieszonej na ścianie i nieźle się

osłabienie i zawroty głowy?

Czy zdarza wam się osłabienie i zawroty głowy na tej diecie?? Wczoraj było mi tak słabo ze kręciło mi się w głowie, muszę koniecznie przyjżeć sie swojej diecie chyba czegoś w niej brakuje i dlatego mi było tak słabo, pozdr Milena

Re: Perła księżniczki. Kulka.

Miałaś jakieś skutki uboczne? Ja czułam się fatalnie, musiałam wyjąć przedwcześnie. Ból przy oddawaniu moczu, osłabienie,zawroty głowy ,rozdrażnienie, opuchnięta szyjka macicy i parcie jak przy porodzie.

Re: Brak diagnozy a fatalne samopoczucie

Większość opisanych objawów może występować przy depresji, depresja to nie tylko choroba duszy, psychiki, ale także całego ciała. zmęczenie, nadmieran senność albo bezsenność, osłabienie, przeróżne bóle, problemy żołądkowo jelitowe, zawroty głowy i jak to opisałeś problemy z nauką i wiele innych

Re: zepatier:)

Biorę Zepatier od 10 dni. Włóknienie 4- 14,5 kPa- niestety, genotyp 4, wiremia 240 000, Alat 86. Jak dotąd leczenie przebiega dobrze, lekkie osłabienie i zawroty głowy, ale do wytrzymania. Jest to moja pierwsza (i mam nadzieję, że ostatnia) kuracja, więc nie mogę porównywać. Jest we mnie dużo lęku

Re: Czy daleko zajade?

Schudniesz zapewne bardzo, ale.... Złe samopoczucie, zawroty głowy, nerwy, osłabienie. Jedz mało, ale te 5 razy dziennie.

Re: JOD po raz kolejny

I jeszcze mi się przypomniało - miałam okres brania spiruliny/chlorelli - rzekomo dobre na anemię. Niestety odczucia okropne - osłabienie, zawroty głowy, poczucie takie jak przy przeziębieniu. To było jakieś 3-4 lata temu. I olej z rekina - miał pomóc na "przeziębienia", to miałam częściej i dłużej

Interpretacja wynikow -prośba

Bardzo proszę o interpretacje wyników badania mojej 13 letniej córki: TSH 4.153 ( 0.27-4.7) FT3 4.13 (2.6-5.4) 55% FT4 0.94 (0.82-1.5) 18% Corka ostatnio źle się czuje, boli ją głowa, ma zawroty głowy ,niskie ciśnienie,jest osłabiona i ciągle zmęczona.Żelazo powyżej normy 181( 20

Re: Alergia/morfologia/Stawy

Tak czytałem o tym dużo , ale martwi mnie bardziej to co mam teraz ten stan że kości bolą już 4 dni , mimo leże ciągle by nie nadwyrężać gdy wstanę nogi mam jak z waty , i zawroty głowy , czy faktycznie poprzez to wszystko mogłem aż tak osłabić odporność że byle lekka infekcja tak mocno na mnie

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!