Wszystko o:

alat 70

eska

Wątroba się odzywa? Zadbaj o nią jak należy. Osiem naprawdę dobrych sposobów

Wątroba się odzywa? Zadbaj o nią jak należy. Osiem naprawdę dobrych sposobów

Dolegliwości ze strony wątroby, w tym ból brzucha? Wierzysz, że wystarczy zażyć jakąś pastylkę na bazie ziół i wszystko wróci do normy? Mamy dla ciebie niespodziankę, a nawet dwie. Nie tego zwykle potrzebuje wątroba i zwykle to nie ona cię boli.

Zbyt niski cholesterol całkowity? Też źle! Może świadczyć o poważnych problemach ze zdrowiem

Kontroluj cholesterol także wtedy, gdy nie masz problemów z nadwagą i wydaje się, że miażdżyca to nie twój problem. Nie tylko wysoki cholesterol jest groźny dla zdrowia. Poziom cholesterolu całkowitego poniżej normy może wskazywać na zaburzenia wchłanania, problemy neurologiczne, a nawet zagrażające życiu schorzenie wątroby.

Badanie wątroby (profil wątroby): kiedy wykonuje się badania, jakie są to badania

Badanie wątroby, tzw. profil wątrobowy warto wykonać wtedy, gdy zauważa się oznaki złej pracy narządu lub profilaktycznie raz w roku. Badanie służy ocenie funkcji wątroby, w tym funkcji wydzielniczych, metabolicznych oraz wydalniczych oraz stopnia uszkodzenia komórek wątroby.

  • Osiem przysług dla wątroby: zatroszcz się o nią na serio

    Osiem przysług dla wątroby: zatroszcz się o nią na serio

    Zdrowia (WHO) za jedne z największych zagrożeń epidemiologicznych XXI wieku. Kluczowy pakiet Co zatem robić? Poproś lekarza pierwszego kontaktu o wykonanie badań, które pozwolą wstępnie ocenić stan twojej wątroby (poziom bilirubiny oraz enzymów wątrobowych AspAT, AlAT ). Raz na kilka lat zaleca się

  • Za niski poziom cholesterolu całkowitego: przyczyny i skutki

    Za niski poziom cholesterolu całkowitego: przyczyny i skutki

    specjalistów. Do gastrologa kieruje lekarz pierwszego kontaktu. Ponieważ za produkcję cholesterolu przede wszystkim odpowiada nasza wątroba (ok. 70%), nietrudno zgadnąć, że często to jej choroby stoją za zaburzeniem wytwarzania tego lipidu. Zarówno choroby nowotworowe, marskość jak i

  • Wątroba i jej wrogowie

    - narkomani; nawet jeżeli tylko raz przyjęli narkotyk drogą dożylną (badania wykazały, że w Polsce około 70 proc. narkomanów stosujących środki dożylne jest przewlekle zakażonych HCV) - osoby przewlekle chore - mające za sobą częste pobyty w szpitalach

  • Polka na badaniach

    Polka na badaniach

    na pytanie, jak funkcjonują nasze narządy wewnętrzne. Wątroba AlAT i AspAT - enzymy wątrobowe - aminotransferaza alaninowa i asparaginianowa.   Norma - poniżej 40 IU/l

jaki ALAT w ciazy?

moja zona dzis odebrala wyniki. alat 125. w zeszlym tygodniu byl 70. dwa tygodnie temu - 64. wczesniej okolo 30. jaki mialyscie alat w ciazy? byly takie skoki?

prawidłowe GGTP podwyższony ALAT

ALAT 132, ASPAT 70, GGTP 29. Tego typu wyniki mam już od dłuższego czasu. Gdzieś wyczytałem, że prawidlowy GGTP wyklucza zapalenie wątroby. Czy to prawda??

Aspat, alat - pocieszcie... :(

Odebrałam dzisiaj wyniki i jestem załamana są powyżej normy aspat~40 alat~70 co to oznacza, czym zagraża... żadnych objawów zatrucia nie mam trochę podwyższone ciśnienie... żadnych puchnięć, swędzeń... morfologia też idealna... czuję się doskonale, nic mnie nie boli dzidziuś rośnie przepisowo

Normy prób wątrobowych aspat i alat?

Jak w temacie? jakie są normy(widełki)? ASPAT -wyszedł w normie,zaś alat podobno podwyższony i wynosi 70 . Czy coś jest nie tak,dziękuje za rady. Pozdrawiam.

GGTP 43, ALAT 100

od kilku lat próby wątrobowe wychodzą takie: ALAT 70-130 (norma obecna do 40, stara norma =70???), GGTP 43 (obecna norma 40, stara norma ???!!! =80). SZczegółowe badania wątroby,: podstawowe wirusowe zapalenia, antygeny itp. wychodzą OK. USG wątroby też OK, Biopsja wątrobt też OK!. Będąc

ALAT i OB podwyzszone

Moja 70-letnia mama wykonala badania ogolne krwi. Okazalo sie, ze ma podwyzszone OB do 41 mm/godz. (przy normie w jej wieku do 20 mm) oraz podwyzszony poziom Alat do 43 IU/L. Poziom Aspat jest w normie. Poziom kreatyniny jest odrobine podniesiony, ale miesci sie w normie dla mezczyzn. Pozostale

aspat, alat, bilirubina, holesterol :(

odebrałam. alat 46 0-40 aspat 37 0-41 bilirubin direct 0,5 0-0,2 bilirubin total 1,64 0-1 HDL 45,6 40-120 LDL 177,4 0-135 cholesterol 224 120-200 CRP 7,5 0-5 gGT 117 15-60 glukoza 98 70-100 Trójglicerydy 100 1-150. Minął gdzieś tydzień od poprzedniego badania, trochę zrobiłam mu diety, tylko

Re: Aspat , alat -pytanie

Moja miała 70 i 90. Po 2tyg, 4tyg, i pół roku były powtórki i wyniki w normie. A ile było strachu, dodatkowych badań, ech -- Kasia, mama Lenki (ur.14.03.2008)

Koniec leczenia ,Pytanie.

Witam wszystkich forumowiczów. Mam kilka pytań do osób które mogą i są w stanie odpowiedzieć mi na kilka pytań. Właśnie zakończyłem 48tyg. leczenia interferonem. Na początku leczenia alat 89 , wiremia 2 619 871 UI \ml W 12 tygodniu alat 39 wiremia 70 UI /ml W 24 tygodniu wynik ujemny

czy mam cholestazę?

jestem załamana....fosfataza 200, ALAT - 135, ASPAt - 70, bilirubina 1,8 - co robić??? 36 tydz. ciąży...