Wszystko o:

aspat ggtp norma

Użytkownik

Wydalanie wapnia ponad normę

Wydalanie wapnia ponad normę

Dobowe wydalanie wapnia ponad normę. Moje badania to TSH w normie, PTH w normie, wapń we krwi w normie, wapń jonizowany 1,12 moj wynik 1,13 powyżej normy, witamina d poniżej normy, reszta badań aspat, alat, ggtp, ldl, hdl, cholesterol, cukier, ob, morfologia dobre. USG tarczycy przytarczyc prawidłowe, TK płuc ok, rm przysadki: rozwojowa asymetria, USG brzucha ok.., TK głowy ok., tężyczka objaw trosseu. Proszę podąć przyczynę wydalania wapnia dobowego z moczem znając moje wyniki. Dodam, że zrobiłem się nagle agresywny wobec innych oraz jestem bardzo senny i zmęczony.

Badania kontrolne dla 40-latka. Jakie badania powinien wykonać mężczyzna w tym wieku?

Badania kontrolne dla 40-latka to zdecydowanie długa lista testów diagnostycznych, mających na celu wykluczenie wielu powszechnych chorób, które dotykają mieszkańców naszego kraju. O jakie badania warto zapytać swojego lekarza?

Badanie wątroby (profil wątroby): kiedy wykonuje się badania, jakie są to badania

Badanie wątroby, tzw. profil wątrobowy warto wykonać wtedy, gdy zauważa się oznaki złej pracy narządu lub profilaktycznie raz w roku. Badanie służy ocenie funkcji wątroby, w tym funkcji wydzielniczych, metabolicznych oraz wydalniczych oraz stopnia uszkodzenia komórek wątroby.

  • Wyniki badań - bilirubina

    Odpowiada lekarz Łukasz Fus: Parametry, które Pani wymieniła służą ocenie funkcji wątroby. Wyniki badań bilirubiny (zakładam, że chodzi o bilirubinę całkowitą) i AspAT są w granicach normy. Poziom AlAT przekracza górną granicę normy, co często jest

  • Mapa LP

    czerwone plamy na penisie klasterowy ból głowy sklerotyzacja w stawie krzyżowo biodrowym ból i kłucie ucha granice normy kreatyniny aspat granice

  • Krew - skład, funkcja, znaczenie

    Krew - skład, funkcja, znaczenie

    - Bilirubina (barwnik żółci). Norma: do 1 mg/dl - Transaminaza AspAT. Norma: 5-46 U/I - Transaminaza AIAT. Norma: 5-49 U/I - GGTP. Norma: 10-28 U/I - Fosfataza zasadowa. Norma: 31-115 U/I

powiększona wątroba, GGTP ponad normę

Pani dr mój synek 3,5 letni ma potwierdzone przez usg powiększenie wątroby i śledziony. Wyniki prób wątrobowych wykazały podwyższone GGTP - 26 (norma do 18), pozostałe, tj. aspat, alat, fotosfaza w normie. Podobnie morfologia, ob, mocz, crp. W rozmazie 60% to limfocyty. Jaką dalszą

Wysoki Aspat

Jestem mamą 17 mies. wczesniaka. Od jakiegoś czasu męcza go luźne, często odbarwione stolce. Zrobiliśmy wszystkie bad. wątrobowe- Aspat( 2 razy wyższy- 88), alat(norma), ggtp(norma), bilirubina całk. min. większa, bilirub. bezpośr, i związana w normie, co to może być? Może miałyście podobny

Re: GGTP

Jak widać jedno drugiego nie wyklucza pomimo ze ALAT i ASPAT mam w normie to GGTP nadal jest wysokie pomimo leków na watrobę.Spadło jedynie o 8 jednostek a to mało.Dlatego róbcie sobie tez to GGTP-inna rzecz że i tak nie bardzo wiadomo co z tym zrobić a przerwać leczenie trudno.Pozdrawiam

Podwyższony ASPAT

18. Morfologia w normie. 3 miesiące temu miał robione dodatkowe badania i tak: OB 4, CRP ujemne, GGTP 11,2 (norma 5-54), ALP 360 (norma 90-300), CPK 161,6 (norma 0-175). Przyjmuje 1 tabl. hepatil dziennie. Miał zrobione USG jamy brzusznej - wynik prawidłowy. Synek przybiera dobrze, ma apetyt

Re: GGTP-wysokie pomocy!

robie badania co miesiąć, alat,aspat ggtp zawsze po śrdku normy...mi leki nic nie uszkodziły narazie. -- "Chciałabym być taka, jaką widzi mnie mój pies"

Aspat i Alat

Moja 7 m-czna córeczka była w CZD w kwietniu, teraz byłam na kontroli i pani dr kazała zrobić powtórne badania Aspat i Alat oraz ggtp, ponieważ wtedy były przekroczone normy( o czym nikt mi wtedy nie powiedział- aspat 42 a alat 52). O czym to może świadczyć? I jeszcze 1 pytanie- córeczka

Aspat i Alat

Moja 7 m-czna córeczka była w CZD w kwietniu, teraz byłam na kontroli i pani dr kazała zrobić powtórne badania Aspat i Alat oraz ggtp, ponieważ wtedy były przekroczone normy( o czym nikt mi wtedy nie powiedział- aspat 42 a alat 52). O czym to może świadczyć? I jeszcze 1 pytanie- córeczka

Re: mam wyniki Alat, Aspat ....

Witam. Ja mam alat aspat i ggtp w normie a hcv reaktywny i ilościowych też dodatni wiremia 822 000 więc nie zawsze tak jest jak Pan napisał

Re: Aspat, alat - pocieszcie... :(

No cóż Aspat masz w normie ale Alat który mówi o pracy watroby masz sporo podwyższony. powinni ci dorobić bilirubine całkowitą i ggtp. Myslę że powinnaś jednak udać się do lekarza bo może ale tylko może !!!!! poczatek cholestazy.

podwyższony Aspat

Witam. Moja córka (4,5 mies.) ma podwyższony aspat 66 U/l alat w normie, we wczesniejszych badaniach miała aspat 57, czyli wzrasta. Oprócz tego ma nieznacznie obniżone wartości płytek krwi 175 i limfocyty 72,8 %. W badaniu usg wątroby wyszło wszystko ok. Czytałam ze podwyższony aspat moze miec