Wszystko o:

badanie krwi neu

Użytkownik

Wyniki badań dwunastolatka

Wyniki badań dwunastolatka

Proszę o interpretację wyników badań mojego 12- letniego syna. Morfologia krwi obwodowej: - WBC - 6,0; - ERYTROCYTY - 5,25; - HEMOGLOBINA - 14,3; - HEMATOKRYT % - 41,6; - MCV - 79,2; - MCH - 27,2; - MCHC - 34,4; - PŁYTKI KRWI - 218; - LYM% - 40,3; - MXD% - 16,2; - NEU% - 43,5; Mikroskopowy rozmaz krwi: - neutrofile pałeczkowate - 6%; - neutrofile segmentowate - 37%; - granulocyty kwasochłonne - 8%; - limfocyty - 49%; Mocz badanie ogólne: - ciężar właściwy - >= 1,030; - odczyn PH - 6,0; - nabłonki płaskie - pojedyńcze; - leukocyty - 2-3 wpw; - erytrocyty świeże - 0-1 wpw; - bakterie - pojedyncze; - pasma śluzu - nieliczne

Interpretacja badań dziewięciolatka

Bardzo proszę o interpretacje wyników badania mojego dziewięcioletniego syna: leukocyty 8,6 / erytrocyty 5,71 / hemoglobina 13,2 / hematokryt% 41,0 / mcv 71,8 / mch 23,1 / mchc 32,2 / płytki krwi 274 / rdw-sd 30,9 / rdw-cv 14,6 / lym% 35,3 / mxd% 18,7 / neu% 46,0.

Mapa LP

Mapa artykułów

  • Wyniki morfologii z rozmazem

    Odpowiada lekarz Marek Wolski: Nie można interpretować wyników badań w oderwaniu od stanu klinicznego pacjenta. Jeśli jednak nie ma Pani żadnych niepokojących objawów, a badanie było wykonywane profilaktycznie - nie widzę powodów do niepokoju. Z

badanie krwi

witam, prosze was o porade, dzisiaj odebralam wyniki i mam po za norma hematokryt -36,8%, LYM -17,9%, NEU 76,8%, jestem w 12 tyg. ciazy, bardzi sie nimi denerwuje, prosze napiszcie mi swoje wyniki w tym okrresie ciazy,

badanie krwi - b. niskie limfocyty

zrobiłam badanie krwi i osłupiałam. oczywiście wyniki pokażę lekarzowi, ale może coś podpowiecie? nie jestem w ciąży, mam niedoczynność tarczycy. więcej - nic mi się nie kojarzy. LYM 0,22 (norma 1-3,4), EOS 0,46, norma <0,40, NEU 5,77 norma 2,5-5, RDW 14,8% norma 11-14 reszta ok.

Re: badanie krwi

Jelsi hematokryt to HCT to ja mialam 41%, LYM 30%, NEU 63%, wsyztsko mieścilo sie w normie, zreszta chyba twoj hematokryt jest tylko nie znacznie pzoa normą.Pewnie bez powodów do niepokoju. Pojedz duzo szvzypiorku, ma duzo żelaza :-)

Badania krwi - prośba o info

Mam wielki problem z pobraniem krwi u mojego 10-miesięcznego synka. Robiłam już trzy podejścia w dwóch różnych przychodniach ale pielęgniarki nie mogą znależć żył. Próbowały już na rękach, dłoniach nawet na nóżce. Mały się wyrywa, krzyczy, płacze po prostu kosmos. Raz udało sie pobrać

wyniki badania krwi

synek (prawie 9mcy, karmiony piersia + proby jedzenia innego jedzonka) mial wlasnie robione badanie krwi i moczu. mocz calkowicie w normie, natomiast wyniki krwi tak sobie... jutro oczywiscie idziemy do pediatry. bede wdzieczna za interpertacje wynikow eksperta forum. biochemia: ALT 33

Re: badanie krwi

Lekarzem nie jestem ale uważam, że nie masz się czym denerwować. Odchylenia od normy w czasie ciąży są bardzo częste. Ja w 12 tc. miałam hematokryt-35,9%, LYM-20,7%, NEU-77,4%. Z każdym kolejnym badanie wyniki się zmieniały i wcale nie na lepsze (hematokryt mam obecnie na poziomie 32,8%), jednak

problem z oczami oraz badanie krwi

witam zrobilem badania krwi czy ktos moze mi pomoc w analizie ich oraz podpowiedziec co moze byc przyczyna pojawienia sie u mnie na bialkowce oczu obydwu to ta biala czesc oka brunatnych plam i kropek i przosze o pomoc aha i czy ewentualne wyniki badan krwi moga przedtsawiac obraz jakiejs

wyniki - badanie krwi i moczu - 3 latek

Mam wielką prośbę o interpretację badani krwi i moczu Synek ma 3 latka badanie zostały przeprowadzone z racji dużej "potliwości" dziecka TSH 3,99 ulU/ml morfologia leukocyty 10,3 tys/ul erytrocyty 4,89 mln/ul hemoglobina 13,4 g/dl hematokryt 81,6 % MCV 81,6 fl mch 27,4 pg mchc 33

Wyniki badań krwi

- 3,6% (0,8-10) EOS- 1,4% (0,4-5,0) BASO- 0,5% (0,1-1,5) Aminotransferaza AST- 32 U/l (<32) Aminotransferaza ALT- 10 U/l (<33) Żelazo 36 ug/dl (37-145) Wizyte u lekarza mamy w przyszłym tygodniu. Czekam jeszcze na wynik badania moczu i oraz badanie USG. Pozdrawiam