strzelające kupy, pieniste i kolki które opisujesz to raczej nie objaw alergii
tylko zwykłej nietolerancji laktozy. (fermentuje w jelitach)
a jakie mleko pije? to nie jest przypadkiem nietolerancja laktozy?? nietrawiona
laktoza fermentuje w jelitach, powstają obfite biegunkowate stolce.
Z surowych chyba tylko banan i to nie za dużo.
Nic fermentowanego, ostrego, tylko zupki i gotowane mięso
Ryż z bananem, ryż z pieczonym jabłkiem - jak w przedszkolu.
To wersja maks - przy wrzodach ostro przestrzegana, przy zwykłej zgadze niekoniecznie
Wujek google: jelita, dieta
odżywienie komórek nabłonka jelita i mniejsze ryzyko nowotworów jelita grubego.
Czy wiesz jakie dobre bakterie mieszkają w naszym organiźmie?
Obecność bakterii fermentacji mlekowej powoduje, że maślanka to produkt pomocny w regulowaniu równowagi flory jelitowej ? zwiększa ilość dobroczynnych bakterii i
bogatych w fermentowane oligo, di i monosacharydy oraz poliole. Szczegółowym informacji o diecie low FODMAP polecam szukać na stronie Uniwersytetu Monash w Australii, autorów tej diety, albo mojej książce ,,Jelito drażliwe. Leczenie dietą". Dieta ta również daje dobre efekty u osób z zespołem SIBO
zacytuje, co sobie kiedys zapisalam:
" Na uniwersytecie of Illinois przeprowadzono badania. Okazuje się,
że statystycznie kobiety w Polsce mniej zapadają na raka piersi,
niż po wyemigrowaniu do USA. Stwierdzono, że w Polsce jedzą więcej
fermentowanych warzyw. Podawano kiszoną kapustę
Brakuje ci mięsa, ryb, jajek itp.
Każdy powinien jeść to co lubi, to czego domaga sie organizm w rozsądnych
ilościach a nie napychać żołądek trawą i innymi, to zalega w jelitach i
fermentuje
Drożdze zagotowane nie ulegają procesowi fermentacji.Wiem to z
doświadczeń w kuchni.Nawet zaparzone drożdze nei fermentują i żadne
ciasto juz nie urosnei choćby nie wiem ile cukru dodał,więc
neiwierze ze w jelitach fermentują i rosną.Dodane do nastawu
owocowego też nie będą "chodzic
Skoro trwają już od jakiegoś czasu to nie pytałabym na forum skąd są tylko poszła do lekarza, zrobiła posiew kału. Na pewno nie jest to norma.
A i dieta lekkostrawna oraz bez mleka bo najwyraźniej w jelitach coś za dużo fermentuje a mleko pogarsza sytuację. I surowe owoce.
Główną przyczyną powstawania tak zwanego przeciekającego jelita jest zapuszczanie przez Candidę korzeni w jego osłabioną ściankę. Wyściółka ścian jelit regeneruje się co 14 godzin. Do tego procesu potrzebne są duże ilości krwi a pierwszym organem z którego krew odpływa pod wpływem stresu jest