Wszystko o:

jaka jest norma urobilinogen

why

Masz pytanie do lekarza?

Niepokoją cię objawy? Chcesz skonsultować dokuczliwy problem? Niezrozumiałe wyniki badań? A może po prostu coś jest niejasne?

Zobacz o co pytali inni. Może znajdziesz odpowiedzi na nurtujące Cię od dawna pytania:

aniaku

Urobilinogen: normy, kiedy przeprowadza się badanie urobilinogenu

Urobilinogen: normy, kiedy przeprowadza się badanie urobilinogenu

Urobilinogen to związek organiczny obecny w moczu oraz kale i nadający im kolor. Poziom urobilinogenu w moczu jest ważnym wskaźnikiem diagnostycznym. Może świadczyć o schorzeniach wątroby, o anemii hemolitycznej, albo też o kamicy żółciowej.

Badanie ogólne moczu: normy, wyniki

Badanie ogólne moczu - normy, wyniki, przygotowanie do badania. Przekonaj się, jak wiele informacji może dostarczyć proste badanie

Mapa LP

Mapa artykułów

  • Analiza moczu

    Analiza moczu

    . - Krwinki czerwone (erytrocyty) - mogą być pojedyncze w polu widzenia. W opisie zaznaczone jest zwykle, jaki charakter mają krwinki. Świeże pochodzą z dolnych odcinków dróg moczowych lub z pęcherza, natomiast wyługowane - z nerek. Większa liczba krwinek u osób starszych może być

  • Ból w okolicy nerek - wyniki badań

    mocz na posiew. Z pośród przedstawionych wyników cztery pierwsze wskazują na zakażenie układu moczowego. Jeżeli tak często dochodzi do zakażeń dróg moczowych mogą być niezbędne badania obrazowe, które mogą pomóc ustalić przyczynę m.in. taką jak wadę rozwojową, zastój moczu

  • Badania dla dojrzałych

    Badania dla dojrzałych

    nas o tym, z jaką szybkością opadają czerwone krwinki (erytrocyty) w osoczu (płynnej części krwi) w czasie jednej godziny. Norma Mężczyźni poniżej 60. roku życia - poniżej 8mm/godz. Mężczyźni powyżej 60. roku życia - poniżej 15mm/godz. Kobiety poniżej 60. roku życia

  • Powiększone węzły chłonne, plus wyniki badań

    zadanego przez zwierzę). Przytoczone wyniki badań są w granicach normy, jedynym odchyleniem wydają się być liczne bakterie w próbce moczu. Wspomniała Pani również, że innym problemem jest częste oddawanie moczu. W takiej sytuacji przyczyną Pani problemów może być zakażenie układu

urobilinogen

urobilinogen czy ktoś wie??mam 33,0 umol/l co to oznacza jaka jest norma?? prosze o odpowiedż

Urobilinogen i ketony w moczu a zaparcia.

norma urobilinogenu w moczu wyznaczona jest przez laboratorium na 0-1 mg/dl, skoro niektóre źródła dopuszczają zakres 0-4 mg/dl, a nawet 0-8 mg/dl jako normę?

urobilinogen, ciała ketonow i krwinki białe w mocz

Odebrałam wyniki badania moczu, pielęgniarka wydająca wyniki obejrzała je i pokiwała głową.Oczywiście prawie nie zemdlałam. Mogłaby sobie takie gesty darować ale coż ... Wracając do wyników: urobilinogen 0,2 ( nie ma normy podanej na wynkiku) ciała ketonowe + krwinki białe 7-9 w polu

Re: badanie moczu

dodatnie jak fałszywie ujemne wyniki dość częste, nie ocenia się tego parametru w odosobnieniu od innych - jest to mało swoisty i trudny do interpretacji parametr badania." Odczyn ph 7,0-w normie (prawidłowo jest od 4,8 do 7,2) Ciężar moczu w normie (do 1,022) Leu ca 125 leu/ul-norma jest do 10

Re: wyniki moczu - proszę o info :)

dziękuję! czyli urobilinogen jest także w normie, jak przypuszczam? Nigy nie miałam kłopotów z wątrobą, mam 28 lat. dziękuję za informacje

Re: Analiza moczu

aleksandra1977 napisała: > przy takim ciezarze wlasciwym nie ma mowy o odwodnieniu. > Tak jak wspomnialam, barwa moczu zalezy od tego co dziecko zjadlo. > Jesli urobilinogen nie jest podwyzszony, to nie masz sie czym > martwic. Urobilinogen jest w normie. Bardzo Ci

czy to początek cholestazy?

Powtarzam, to co napisałam w innym wątku, ale może ktoś zareaguje? Odebrałam dziś wyniki badań. W moczu wzmożony urobilinogen i obecne ciała ketonowe. Bilirubina całkowita 0,8mg/dl (norma 0,2-1,3), ALT 37,9 U/l (norma 4,0-41,0), AST 33,5U/l (norma 4,0-38,0). jakie były u Was początki choroby

Re: Jakie jeszcze badania wykonać

Dziękuję za odpowiedź - urobilinogenu w moczu w normie (nic więcej nie napisano) - nowych leków nie dostawał (cały czas dostaje cardurę i furagin) - dzień pobierania moczu był 3 dniem, w którym dziecko miało silny katar i kaszel - dieta sie nie zmieniła Co dokładniej oznacza "jeżeli już

Re: Wynik badania moczu

. zum.org.pl/badania-laboratoryjne-moczu/191-urobilinogen.html - urobilinogenu jest ok, w normie. Ale ta bilirubina.... -- https://zum.org.pl/img/banners/zum-234x60.jpg http://ocenprzedszkole.pl Zanim Twoje dziecko pojdzie do przedszkola - zobacz co inni napisali http://swiatmiska.pl POMOŻ MOJEMU DZIECKU

BADANIE MOCZU WARTOŚCI REFERENCYJNE

TO NORMY W NASZYM LABORATORIUM O KTÓRE POPROSIŁAM MIŁE PANIE LABORANTKI MADZIA POPRAW MNIE JAK O CZYMŚ ZAPOMNIAŁAM