zna ktos jakies rzeczowe argumenty i moglby sie podzielic? bo slysze za
kazdym razem nie jedz bo to niezdrowe, a jak pytam co takiego niebezpieczengo
w nich dla zdrowia to jakos nikt dobrych argumentow mi nie podaje (poza tym,
ze tuczace, ale to akurat najmniejszy problem).
Czy naprawdę musimy jeść te niezdrowe rzeczy????
Wiem, że to jest bardzo dobre i smaczne, ale czy dzieci w szkołach mają
świadomość co jedzą??
zegnac sie bede...
cos tu licho z komunikacja o tej porze?
zajadam sie chipsami i popijam bro:))))) i nkit mi nie zabroni:)))
No pewnie ze bedzie Ci lepiej jak ograniczysz batoniki i chipsy na rzecz owoców
i warzyw. a nie przyszło Ci do głowy że to po prostu przez witaminy, mikro- i
makroelementy, błonnik i inne takie a nie ulepszacze i strrraszne E? najprostsze
rozwiazania sa zawsze najlepsze. a jeszcze jak mi powiesz
Kobieta ktora u nas w pracy zajmuje sie audytami(technolog zywnosci) mowila ze
w produkcji sa uzywane jakies chemikalia ktore maja dzialanie rakotworcze-
oczywiscie torebka chipsów nie zabije ale wiesz....................
agakoziorowska: śmiejesz się ale wystarczy przez tydzień, dwa zrezygnowac z chipsów, batoników, żywności z tłuszczami trans, konserwantami, ulepszaczami i tym całym świństwem żeby odczuć różnicę w samopoczuciu, w wyglądzie skóry, we wszystkim..
nie przypadkiem prowadzone są też badania np. nad
A moze zamiast cuda wymyslac o rakotworczosci i szkodliwosci torebek, po prostu
zobaczycie ze chipsy oprocz tluszczu, soli i polepszazy maku (głównie)
praktycznie nic nie zawieraja? zero witamin, bialka, skladnikow mineralnych?
dobre sa w smaku, chrupiace, zapychaja, ale to tak jakby wate
Co lubicie z tzw. niezdrowych/nielubianych przez innych/ marnej jakości
produktów?
Nie mam tu na myśli chipsów i coli, choć są ewidentnie niezdrowe.
Ja przepadam np. za pasztetową, mimo że wszyscy straszą, że są w niej
zmielone uszy, racice i ogony:) Uwielbiam też pasztety z puszek i
jakis niepowaznych badaniach producenta soków albo innych kwiatkach. co nie
znaczy ze jest to prawda obiektywna. radze mniej paniki wiecej wiedzy i
zapewniam ze zjedzenie chipsów raz na jakis czas nikogo od razu ani w
przyszlosci nie zabije. Chociaz oczywiscie lepiej zjesc jabluszko :) najlepiej
Dodatki konserwujące do żywności poprawiają stan higieny produktów spożywczych, przedłużają czas ich przechowywania i ułatwiają transport. Bez nich żywność byłaby również niezdrowa,ponieważ namnażałyby się w niej szybko bakterie, co groziłoby zatruciem. Niemożliwe jest wytwarzanie produktów