Wszystko o:

rdw sd we krwi

Użytkownik

Interpretacja badań dziewięciolatka

Interpretacja badań dziewięciolatka

Bardzo proszę o interpretacje wyników badania mojego dziewięcioletniego syna: leukocyty 8,6 / erytrocyty 5,71 / hemoglobina 13,2 / hematokryt% 41,0 / mcv 71,8 / mch 23,1 / mchc 32,2 / płytki krwi 274 / rdw-sd 30,9 / rdw-cv 14,6 / lym% 35,3 / mxd% 18,7 / neu% 46,0.

RDW - co oznacza ten parametr w morfologii. Kiedy przeprowadza się badanie. Normy

RDW to rozpiętość rozkładu objętości erytrocytów, czyli czerwonych krwinek. Wskaźnik ten podawany jest w procentach, a przekroczenie dopuszczalnych norm najczęściej oznacza anemię.

Badania przed operacją plastyczną

Wybieram się na operację plastyczną dlatego musiałam zrobić badania. Zaniepokoił mnie niski poziom neutrofili i eozynofili. Co może być tego przyczyną? Czy w takim razie będę mogła poddać się operacji? Podaje wyniki: Leukocyty 4,8 (3,8-10,0); Erytrocyty 4,9 (3,7-5,1); Hemoglobina 15,5 (12-16); Hematokryt 45,70 (37-47); MCV 94 (80-99); MCH 32 (27-35); MCHC 33,9 (32-37); płytki krwi 250 (140-440); RDW-SD 41,8 (36,4-46,3); RDW-CV 12,3 (11,6-14,8); PDW 15,9 (9-17); MPV 12,3 (9-13); P-LCR 43,2 (13-43); PCT 0,3 (0,2-0,4); Neutrofile: 2,42 tyś/ul (2,50-7,00); Neutrofile 50,4 % (40-70 %); Eozynofile 0,06 tyś/ul (0,10-0,50); Eozynofile 1,2 % (1,0-5,0); Limfocyty 2,04 (1-3,5); Monocyty 0,27 (0,20-1,00); Bazofile 0,0 tyś/ul (0,0-0,1); Limfocyty 42,4% (20-45); Monocyty 5,6 % (4,0-12,0); Bazofile 0,4 % (0,0-2,0).

  • Mapa LP

    jak golić włosy łonowe ck kinaza kreatynowa podwyższona ból prawego barku i ręki rdw sd we krwi leczenie wzw hbs dodatni siny palec stopy

Re: a co to RDW-SD ?

. RDW-CV to stopień zróżnicowania wielkości krwinek RDW-CV = RDW-SD / MCV gdzie MCV to średnia objętośćkrwinki MCV = (HT * 10) / RBC gdzie RCB to liczebnośćerytrocytów - liczba czerwonych krwinek w jednostce objętości krwi, a HT to hematokryt - procentowy udział krwinek w objętości krwi. RDW-SD

bardzo słabe wyniki krwi

Dzien dobry, Bardzo proszę o interpretacje wyników krwi mojego 6-ciotygodniowego dziecka. Nadmieniam ze synek jest wcześniakiem urodzonym w 33 tyg. ciazy. RBC 2,44 HGB 7,2 HCT 19,8 Hematokryt 21 MCV 81,1 MCHC 36,4 MCH 29,5 RDW-SD 44,7 RDW-CV 15,0 Bardzo proszę o jak

Intepretacja wynikow krwi

Witam ..prosze i intepretacje moich wynikow o to one ; lekocyty 8,4 (4,0-10)eurocyty 4,52 (4,20-5,40)hemoglobina 13,4(12-14)hematokryt 37,5(36-46)srednia objetosc krwinek czerwonych 83(85-95)srednia zawartosc hemoglobiny w eryt.35,7(32-36)plytki krwi 81 (150-400) Rdw-sd 37,2(37-46) rdw-cv 12

prosze o pomoc w interpretacji wyników krwi

witam proszę o interpretacje wyników krwi z rozmazem mojego syna kubusia który urodził się 22.10.2003 r WBC 10,79 RBC 5,33 HGB 13,5 HCT 40,50 MCV 76,0 MCH 25,30 MCHC 33,3 PLT 284 RDW-SD 37,0 RDW-CV 13,7 PDW 11,3 MPV 10,3 P-LCR 26,3 PCT 0,29 NEUT 4,91 LYMPH 4,75 MONO 0,75 EO 0

c.d.badanie krwi

,9 MCHC 34,3 RDW-SD 37,3 RDW-CV 12,9 PLT 502 PDW 10,1 MPV 9,3 P-LCR 19,8 PCT 0,47 wiem,że dla dzieci są inne wart.ref.dlatego bardzo proszę o odpowiedź.Z góry bardzo dziękuję.

Badania krwi - ciąża

Witam,mam obawy że mogę być w ciąży ponieważ spoznia mi sie okres juz ponad msc. robiłam daw testy na ciaze i wyszły poztywnie,ostatnio zrobiłam sobie badania krwi ale nie wiem jak je odczyta czy jestem w ciay .Podaje wyniki moze ktos potrafiłby mi pomoc? Wbc - 6,6 Lymph 1,7 Mid- 0,3 Gran4

Gdzie mogę znaleźć opisy i normy badań krwi ?

w czterech dostępnych portalach (m.in. e-pacjent itp) nie mogę się doszukać tłumaczenia oznaczeń badań oraz sensownych norm dla m.in. takich skrótów jak np:RDW-SD, RDW-CV, PLT, PDW, MPV, P-LCRx, MXD itd. Jak w wyniku mam podane procenty, w informatorach zawartych w portalach są np: i

wyniki badań krwi- proszę o interpretacje

Witam, odebrałem wyniki krwi i 4 wskaźniki są niezgodne z normą a mianowicie: RBC 6,03 ( norma 4,0 - 5,9) MCV 78,8 ( norma 83 - 103) MCH 27,9 ( norma 28 - 34 ) RDW-SD 35,7 (norma 37 - 54) Pozostałe wskaźniki w normie. Proszę o interpretacje wyników czy jest się czym martwić.

wyniki krwi 2 miesiecznego dziecka

w wynikach krwi mojej 2 miesięcznej córki kilka parametrów jest niższe niż norma , i trochę mnie to niepokoi córka ma niskie HCT RBC HGB HCT - 24,40% norma 30-45 RBC - 3,05x10^6 norma 3,20-5,30 HGB - 8,7 g/dl norma 9,5-14 RDW-SD 30.00fL norma 35-65 czy

wyniki krwi i moczu-proszę o pomoc

Pani Doktor, moja 5-letnia córka po przebytej niedawno chorobie (zapalenie gardła), leczenie antybiotykiem, miała zrobione badania krwi i moczu. Niektóre wartości wyszły "niewłaściwe". A mianowicie: RDW-SD- 36,6; monocyty 15%; ob 15 oraz mocz-ciężar 1,034, kryształy 209,4, kryształy