Wszystko o:

wynik ldl

wizu

Jak obniżyć cholesterol bez sięgania po leki? Poznaj sposoby, które działają

Jak obniżyć cholesterol bez sięgania po leki? Poznaj sposoby, które działają

Zdecydowałeś się na wzięcie udziału w badaniu poziomu cholesterolu we krwi i z przerażeniem spoglądasz na wyniki lipidogramu? Okazało się, że masz podwyższoną frakcję złego cholesterolu LDL oraz trójglicerydów? Obawiasz się, że z tego powodu będziesz zmuszony sięgnąć po leki z obawy przed rozwinięciem się choroby miażdżycowej? Nie panikuj. Dowiedz się, jak obniżyć cholesterol domowymi sposobami - całkowicie bezpiecznymi i o niezawodnej skuteczności.

Lipidogram (profil lipidowy) - co to za badanie, jakie są normy

Lipidogram to badanie poziomu cholesterolu całkowitego (TC), "dobrego" (HDL) i "złego (LDL) cholesterolu oraz trójglicerydów we krwi. Takie badania wykonuje się, aby ocenić ryzyko wystąpienia miażdżycy i rozwoju chorób naczyniowo-sercowych.

Podwyższony cholesterol a stres. Jaka jest zależność?

Coraz więcej Polaków zmaga się z podwyższonym poziomem cholesterolu. Choć przyczyn upatruje się głównie w nieodpowiedniej diecie i braku aktywności, na niechlubne statystyki może wpływać także stresujący tryb życia.

Wyniki LDL, HDL...

. Próbowałam poszukać informacji nt norm wyników i mniej więcej orientuję się co jest nie tak. Zastanaiwm się jedynie jaki powinien byc stosunek Ldl do Hdl, albo do chol. całkowitego? Prosze o podpowiedz

Cholesterol LDL

Czy pomogły komuś leki ziołowe na zmniejszenie cholesterolu frakcji LDL? Trójglicerydy wynik prawidłowy.

wyniki morfologii i LDL-cholesterolu

Jestem po badaniu krwi: RBC: 3,92 norma od 4 HGB: 10,7 norma od 11,5 HCT: 32,9 norma od 37 LDL-cholesterol 119,7 norma do 115 Sprawdziłam wyniki w necie i wszystko rozbija się o.. brak czerwonych krwinek w organizmie, czyli jak zwykle. O ile na wynik RBC I HGB, można

cholesterol/HDL/LDL - dziwny wynik

Moja mama odebrałą wyniki badań, lipidogram jest dziwny, czy może ktoś potrafi go zinterpretować? Chol. 237 mg/dl HDL 157 mg/dl (norma 40, 0 - 80, 0 mg/dl) LDL 66 mg/dl (100-150 mg/dl) trójglicerydy 63 Będę wdzięczna za odpowiedź.

cholesterol LDL = 0

Odebrałem wyniki i wyszło mi że mam LDL = 0 , a trójglicerydy podwyższone 4x. Co do drugiego to wiadomo. Ale to możliwe żeby LDL wynosił 0 mg/dl?

Wyniki

Nie wiem co robić.Brać czy nie brać tulip. W marcu tego roku miałam takie wyniki Chol.całk.-289 N 190 HDL--69 LDL--198 Triglicerydy -110 -N-135

Bardzo niski poziom LDL

Zrobiłam ostatnio okresowe badania, w tym badanie krwi, z którego wyszło, że mój poziom cholesterolu LDL wynosi 50 mg/dL (norma to 65-139 mg/dL). Wszystkie pozostałe wyniki absolutnie w normie, jestem szczupła, umiarkowanie uprawiam sport, nie jestem może maniakiem dobrego jedzenia, ale unikam

Re: cholesterol ldl

Może Ci, którzy nadal wierzą w to, ze mięso i mleko są takie zdrowe powinni się zapoznać z najnowszymi wynikami badań. Polecam The China Study i Forks Over Knives.

Re: wyniki morfologii i LDL-cholesterolu

HCT to hematokryt. Nie ma nic wspólnego z ilością Fe w organizmie - spadek bądź wzrost zależy od ilości wypijanych płynów. A LDL tylko nieznacznie przekroczony. Mniej piwa i golonki i będzie ok;) Żeby zdiagnozowac tarczyce prócz tsh trzeba koniecznie zrobić ft3 i ft4. -- Najtrudniej przyznać